Ndryshon nga nje vend ne tjetrin.
Sidoqoft lexo ketu per ne USA http://www.timeanddate.com/holidays/us/eid-al-fitr
Ne fund ke tabelen e bajrameve neper vite![]()
Ndryshon nga nje vend ne tjetrin.
Sidoqoft lexo ketu per ne USA http://www.timeanddate.com/holidays/us/eid-al-fitr
Ne fund ke tabelen e bajrameve neper vite![]()
.
Eshte e vertet se per te vizituarxhamine ka rregulla, por ata rregulla vlejne pasi qe njeriu te pajtohet dhe zotohet per rregullat e fese.
Ne rastin konkret pyetja behet nga kurajo, per te par se si duket nga brenda.
- te isha lutur, qe ju te lusni nje ose dy shoke ose shoqe te cilat i takojne fese ISLAME te ju shoqerojne ne cilen do xhami qe keni deshire ta vizitoni.
Aty me siguri do te takoni ndonje nga besimtaret e cilet edhe pse nuk ju njohin, pa dyshim se do tju shoqerojne dhe do tju tregojne aq sa posedojne njohuri per ate xhami nga aspekti historik, arkeologjik sidhe dicka ne lidhje me rolin dhe funkcionin e mihrabit, mimberit, qursise, mafilit, sofes, mektebit, imaretit, minares, shadervanit, cardakut, ..., shpresoj te kaloni cate te bukura.
( Qytetari e ne vecanti besimtari, mban pastertine sidhe veshje komode joprovokative ndaj gjinise se kundert).
urtėsia
Tregim:
Dikush pyeti se pse shkojmė nė xhuma?`
Botuesi i gazetės Xhammat (FR) pranoi njė ankesė nga njė musliman i cili shkroi se nuk kishte kuptim tė shkohej ēdo tė premte nė xhami.
Ai shkruan: U bėnė 30 vjet qė po shkoj nė xhuma dhe rreth 3000 hutbe (predikime) kam dėgjuar. Pėr ēudi nuk mė kujtohet asnjėra nga to. Mendoj se ėshtė e padobishme, dhe imamėt po ashtu po humbin kohė duke mbajtur gjithė ato hutbe.
Kjo ngjalli njė polemikė tė vėrtetė nė rubrikėn Letrat e botuesit aq shumė saqė e trembi edhe botuesin. Kjo vazhdoi pėr disa javė derisa dikush u pėrgjigj:
Tanimė u bėnė 30 vjet qė jam martuar. Gruaja ime pothuajse 32.000 racione ushqimi mė ka pėrgatitur. Pėr ēudi nuk mė kujtohet as edhe i vetmi ushqim se ēfarė ka qenė. Por e di qė tė gjitha mė kanė ushqyer dhe mė dhanė fuqi qė kisha nevojė pėr punėn time. Nėse gruaja ime nuk do mė kishte dhėnė kėto racione do tė vdisja deri tani.
Fitorja Vjen Me Durim , Gėzimi Vjen Pas Dėshprimit Dhe Pas Ēdo Veshtirėsie Ka Lehtėsim .
Nė ēfar kohe pranohen lutjet ditėn e Xhuma ? - Enis Rama
Krijoni Kontakt