Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800

Erdogan: “Pikëllimi i Kosovës është pikëllimi ynë, gëzimi i Kosovës është gëzimi ynë.

Erdogan ndihmon në shtimin e njohjeve, planifikon ta vizitojë Kosovën

E enjte 20 Maj 2010 15:47

Kryeministri i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, është zotuar se vendi i tij do të bëjë krejt çka ka në dorë për ta përkrahur Kosovën për të shtuar numrin e njohjeve. Ai madje i ka aranzhuar kryeministrit të Kosovës, Hashim Thaçi, takime me zyrtarët më të lartë të Greqisë dhe të Sirisë, ku do të bisedohet për mundësinë e njohjes së Kosovës.

Erdogan i ka bërë këto komente në Ankara, gjatë konferencës së përbashkët për shtyp me kryeministrin e Kosovës, Thaçi, pas një takimi që ata kishin kokë-më-kokë.

Erdogan ka rikujtuar se Turqia është një nga vendet e para që e ka njohur pavarësinë e Kosovës, ndërsa sot këtë vend e kanë njohur 69 shtete. “Në të gjitha platformat ndërkombëtare, jemi duke e përkrahur Kosovën, që ky numër të rritet”, ka thënë Erdogan, transmeton agjencia turke e lajmeve CIHAN.

Kryeministri turk shpalosi se edhe gjatë ditës së sotme, para se të takonte Thaçin, kishte telefonuar dhe kishte pasur biseda me drejtues të Azerbajxhanit, Katarit, Libisë, Sirisë, madje edhe të Greqisë, me të cilin vend Turqia së fundi ka përmirësuar marrëdhëniet.

“Mikun tim - Thaçin, Siria dhe Greqia e kanë ftuar të diskutojnë për çështjen e njohjes. Besojmë se do të ketë rezultate pozitive”, është shprehur Recep Tayyip Erdogan.

“Kosova për Turqinë është një vend kyç dhe me pozitë strategjike, ndërsa marrëdhëniet tona kanë lidhje historike, ndajmë vlera të përbashkëta dhe jemi vende mike dhe vëllazërore”, ka theksuar Erdogan.

“Pikëllimi i Kosovës është pikëllimi ynë, gëzimi i Kosovës është gëzimi ynë...Dëshirojmë që Kosova të jetë sa më shpejt pjesë e institucioneve euro-atlantike”, ka shtuar ai.

Kryeministri i Turqisë njoftoi se planifikon që në një të ardhme të afërt ta vizitojë Kosovën.

Nga ana e tij, kryeministri kosovar, Thaçi, e ka falënderuar homologun e tij për thirrjet telefonike dhe përpjekjet e tij persona dhe të shtetit të tij për shtimin e shteteve që do ta njohin Republikën e Kosovës.

Thaçi nuk ka harrur të përmendë se Turqia ka qenë një ndër vendet e para që e ka njohur realitetin e ri të krijuar në Kosovë. “Jemi dy vende mike që kemi religjion të përbashkët”, është shprehur ai.

Ai ka thënë se me Turqinë do të vazhdojë bashkëpunimi i mirë shtetëror, në fushën e ekonomisë, kulturë dhe në fushën e mbrojtjes.

Shefi i Qeverisë së Kosovës tha se ndihet krenar që Kosova ka krijuar një ambient të favorshëm për tërheqjen e investitorëve të huaj. Ai ka ftuar me këtë rast kompanitë turke, që të vazhdojnë të investojnë në “vendin e mundësive të reja”, sikur e ka quajtur ai Kosovën. /gazeta express/

Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Çfar pritje madheshtore.

U hup Thaçi krejt i shkreti...
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Çfar pritje madheshtore.

Eee... e din Erdogani qe e ka nje fanse ne Kosove, andaj ia ka bere kete pritje Thacit :P

Edhe mua me erdhi gjynah prej Thacit, se s'u mesu ai me pase keso pritjesh dhe humbi krejt.

Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Çfar pritje madheshtore.

Po po, andej pritje madheshtore, e kendej ne Ks percjellje "madheshtore" nga EULEX-i. lol

Lexoni ketu: http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=125120

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Eee... e din Erdogani qe e ka nje fanse ne Kosove, andaj ia ka bere kete pritje Thacit :P

Edhe mua me erdhi gjynah prej Thacit, se s'u mesu ai me pase keso pritjesh dhe humbi krejt.
    Pikerisht, su msu i ngrati me prit kshtu...
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Po bre ne pergjithesi keta turqit jane nje popull qe pikellohen lehte, edhe muziken, filmat i kane krejt pikellim edhe mallengjim diqysh.... (nashta e keni pa Mehmet Kosovali - pha fare seriali i dhimbshem u kone )

P.S. Uh, se mu kujtu ni humor reklame e stupcave kur e pashe kete teme
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 20-05-2010 më 17:12 Arsyeja: Harova se ndalohen reklamat : p

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Po mir..ku po e shihni ju at gabim kinse thaqi paska humbur me ane te asaj pritje?
    e shikova me vemendje dhe thaqi normal respektonte rregullat ncncn!!
    thuani e kemi per zemer te kritikojm njeri tjetrin.
    Me ka pelqy nje thenieush eshte armiku i shqiptarit..vet shqiptari.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    na pelqeu neve apo jo turqia eshte shteti i vetem ne bot i cili i do shqiptaret me zemer pa asnje interes kjo shihet gjat vizitav te personaliteteve shqiptare , gjdo personalitet shqiptar qe shkon ne ket vend i behet pritje madheshtore dhe gjithmon priten nga kryeministri dhe presidenti gje qe ne shtetet tjera nu ju ndodh sepse ne shtetet tjra i pret vetem ndonje ndonje kongresmen apo zv.minister
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Eshte nder i madhe per Thaqin te takoj Rexhep Trim Erdoganin, dhe sigurisht qe ky fakt historik do te shenohet ne CV-en e tij per zgjedhjet e ardhshme presidenciale

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •