Close

Rezultati i Sondazhit: A do ket luft mes Turqis dhe Izraelit

Votues
92. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

24 26.09%
  • Jo

68 73.91%
Faqja 0 prej 19 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 182
  1. #-9

Question Do ketë luftë mes Turqisë dhe Izraelit?

Cfar mendimi keni

A do ket lufte mes dy shteteve Turqis dhe Izraelit ?

Komandot izraelite kanë sulmuar një flotë prej gjashtë anijesh që po bënte përpjekje për të kapërcyer bllokadën vënë Rripit të Gazës duke dërguar atje mijëra ton ushqime.

Ushtria izraelite tha se oficerët e tyre u sulmuan me thika dhe shkopinj, ndërsa ata u ulën në anije nga helikopterët.

Ata thonë se të paktën 10 aktivistë u vranë dhe katër izraelitë u plagosën.

Incidenti ndodhi në det në ujëra ndërkombëtare .

Pamjet televizive nga anija tregojnë oficerë izraelitë që mundohen të marrin kontrollin e personave në anije.

Gjatë gjithë javës Izraeli që mban të pushtuar dhe kontrollon ujrat territoriale të Gazës kishte bërë të ditur se nuk do të lejojë anijet të kalojnë. Ai e ka quajtur flotën një lëvizje politike të lirë dhe tha se ata që janë në bord do të çohen në Izrael dhe më pas do deportohen.

Reagime ndaj veprimit izraelit

Turqia ka protestuar ashpër kundër veprimit izraelit kundër autokolonës së ndihmës duke e përshkruar të papranueshme dhe duke thirrur ambasadorin izraelit në ministrinë e jashtme në Ankara për të dhënë shpjegime.

Autokolona e ndihmës ishte organizuar nga një organizatë bamirësie turke dhe shumica e aktivistëve në bord të gjashtë anijeve janë turq.

Policia ka patur vështirësi në kontrollimin e një turme protestuesish të zemëruar që u mblodhën jashtë konsullatës izraelite në Stamboll .

BE ndërkohë ka bërë thirrje për një hetim të plotë në veprimet e Izraelit kundër autokolonës.

Shefja e politikave të jashtme Catherine Ashton bëri të ditur se Izraeli duhet të hapë menjëherë kufijtë e Gazës./bbc/

http://lajmpress.com/lajme/bota_rajoni/4699.html

...............
    Ndryshuar për herë të fundit nga EuroStar1 : 31-05-2010 më 07:13
    Revolution 1848

2. #-8
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Cfar mendimi keni

A do ket lufte mes dy shteteve Turqis dhe Izraelit ?
    une mendoj se jo.
    vendet islamike apo arabe, fatkeqesisht shikojne vetem interesat e tyre personale. jane te perçara.
    sjellja e egjyptit ndaj palestinezeve eshte shembulli me i mire per kete.
    Vasudhaiva Kutumbakam

3. #-7
    Une mendoj qe e ka mbush kupen Izraeli dhe kete here bota do lej babaxhanin e vjeter te merret me ato. Nuk ka lidhje jan apo jo musliman, thjesht e ka tepruar Izraeli
    Po ja merr frymen pothuajse gjith botes
    Revolution 1848

4. #-6
    No coment. Mori fund ket here Izraeli anija ka qen plot me zyrtar te nalt europs
    Revolution 1848

5. #-5
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-04-2009
    Postime
    368
    S`e besoj Izraeli nuk esht vetem ate se ka be krye ne vete ka krah te forte..
    Nuk lejohen adresa Interneti ne Firme. Stafi i Forumit.

6. #-4
    Po qfar lufte bre bac veq me nis Turki ni ushtar anej Izraeli e shenon kapitullimin

7. #-3
    Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Turqia si fuqia me e madhe e paktit NATO ... nuk bene lufte me Izraelin . Ekziston mundesia qe ne ushtrine turke te kete udheheqes jahudi .

8. #-2
    ATHINE- Greqia informon se ka anuluar manovrat ajrore me aviacionin izraelit për shkak të sulmit të flotës ndërkombëtare e cila ishte nisur drejt rripit të Gazës, për të dërguar atje mijëra ton ushqime.

Lajmi është bërë i ditur për agjencinë italiane të lajmeve ANSA nga një zëdhënës i ministrisë së Mbrojtjes greke, i cili ka saktësuar se manovrat “'Minoan 2010' kishin nisur më 25 maj dhe duhej të përfundonin më 3 qershor.

Gjithashtu është shtyrë dhe një takim i shefit të shtabit të përgjithshëm izraelit i cili ishte parashikuar të vizitonte Athinën, bëjnë të ditur burime nga qeveria greke. Ndërkohë ambasadori izraelit është thirur në një takim në ministrinë e Jashtme për të dhënë shpjegime mbi atë cfarë ka ndodhur. Ndërkohë mësohet se në flotën ndërkombëtare ka pasur dhe shtetas grekë të cilët nuk i dihet ende fati i tyre.

Komandot izraelite sulmuan sot në mëngjes një flotë prej gjashtë anijesh që po bënte përpjekje për të kapërcyer bllokadën vënë Rripit të Gazës duke dërguar atje mijëra ton ushqime.Deri tani raportohen 19 aktivistë të vdekur dhe 10 të plagosur. Anijet u nisen nga gjiri i Qipros dhe mbartin 10 mijë tonë ndihma për Gazën e bllokuar.
    (s.g/BalkanWeb)
    Revolution 1848

9. #-1
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-02-2010
    Postime
    713
    Citim Postuar më parë nga Abdullah Qasemi Lexo Postimin
    Turku do sudoje krejt boten edh ka me hap sheriati edhe nvatikan e jeruzalem
    LOL,

pse me eurostar, te di me te zgjuar se kaq,
    mendon se plasin kaq kollaj luftrat per nje incident ushtarak?
    Luftrat plasin sepse jane te planifikuara me kohe, jo per pune budalliqesh.
    I support Papa Joseph Ratzinger.
    Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.

Citim Postuar më parë nga Kinney Lexo Postimin
    LOL,

pse me eurostar, te di me te zgjuar se kaq,
    mendon se plasin kaq kollaj luftrat per nje incident ushtarak?
    Luftrat plasin sepse jane te planifikuara me kohe, jo per pune budalliqesh.
    Ky eshte thjesht nje opinion dhe mos te duket cudi me ate mendje qe kan turqit, vetem per luft mendojn dhe kan te drejte, nuk duhet tja ulin koken tjetrit
    p.s cito postimet e mija dhe jo te tjereve dhe me drejtohesh mua.
    Pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga EuroStar1 : 31-05-2010 më 08:35
    Revolution 1848

Faqja 0 prej 19 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •