Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

po cfare perqarje

Citim Postuar mė parė nga ximi_abedini Lexo Postimin
    =_MALSORI_;2723185]te abuzosh me nje luftetar qe ka dhene jeten per lirine e
    qka abuzove me kete malsor nese une diqka kam shpif ne ket shkrim jam i gatshum te jap pergjegjsi edhe para gjykates nese je burr urdhero do ti jap te gjitha te dhenat e mia dhe paditum ne gjyq per abuzim dhe shpifje nuk jam njeri i till o malsor une ketu e shkrujta vetem te verteten e asgje me teper

nuk dhashė jetėn pėr pėrmendore e pėr strofa kėngėsh, por vetėm e vetėm qė tė fitoj kėnaqėsinė e Zotit qė e falėnderoj shumė qė mė gatoi aq mirė.
    kjo fjal dmth shum por ti nuk je njeri qe kupton nje shqiptar jo fetar do thoshte per knaqsi te atdheut mirpo ky tha siq thojn te gjith muslimanet per knaqsi te zotit dhe e faelenderoj zotin jo kombin dhe atdheun sepse zoti i ka kriju edhe kombin edhe addheun

nese ata nuk kan qen musliman dhe une pasna shpif prap jam i gatshum te jap pergjegjsi une ata katolik smundem mi ba o shok

malsor une me ket shkrim nuk e kam fy asnje katolik dhe as qe do fyhem nese neser nje katolik tregon biografin e nje trimi katolik jam njeri tolerant dhe nuk me lendojn gjerat e tilla sjam injorant

nese skam te drejt te ti them nje muslimani musliman i devotshem te thash dhe te them urdhero o burr paditum per shpifje jam i gatshum te jap llogari sjam njeri qe bej shaka jam njeri qe e mbaj fjalen dhe nuk e ndryshoj deri ne vdekje

malsori pse mor shok mundohessh gjithmon te shtypesh me fjal mos i prish temat me ksi lloj gjera une te kam spjeguar shum her se pse kan luftu dhe nuk ka nevoj tash te te spjegoj prap

mos u mundo te krijosh perqarje sepse perqarja eshte gjeja me e keqe qe mund te besh ishe i lindur si duket per te perqar te tjeret mirpo te them se me sa te mundohesh ti perqash te tjeret do jesh njeri i humbur
    o xim cfare perqarje po bekam une pash zotin..mos eshte e kunderta..kush po rri me mikroskop ne dore per te gjetur pika te dobta ne fene tjeter qe menjehere tja nxjerrim ketu ne forum e ta shajme..une te pakten jo..me duket se ti me shoke po e beni nje gje te tille..shkrimi jot i fundit qe nuk ma sqarove kurre '' unxhilli i vertete '' ishte njeri prej zbulimeve tuajat te famshme..se mora veswh ku ishte i rremi..nuk e mora vesh pse duhej qe ti muslimani te shqetesoheshe per nje liber te nje feje tjeter..a thua ska teologe katolike te mbrojne argumentet e juaja...gjera pa lidhje valla..me fut nxitje..qe e keni bere ju..jo une..une ju kam thene shpesh mos u mundoni te gjeni qimen ne qull te te tjeret..shihni vehten fillimisht..pasi ka plot qeshtje qe duhet ti argumentoni e ti mbroni me kulture..
    ximi ky luftetari qe na e solle ti ( nga e gjete letren e tij mo jaran ) jam i sigurte se pushken e ka rroke per tjeter gje...asgje nuk ka thene me ate fjale qe ti parreshtur e permend..te gjithe shqiptaret muslimane te devotshem apo jo e thone nje gje te tille..kete gje ka thene edhe heroi yne..po kjo nuk e ben ate ta lavderoni ju pse i kenka lut zotit..mosni more me marrina te tilla..ate e lavderon heroizmi i tij...
    nuk me kuptove kur thash per ata luftetare qe kan qene katolike..une nuk te thash se ti i ofendove..ne kete shkrim nuk i ke ofenduar..po ke pase shkrime te tjera aluduese qe jane ofenduese per fene tjeter..une te thash nese nje katolik gjate luftes ka mbajt mjeker a e ben ate musliman te devotshem apo luftetar shqiptar te devotshem..

abuzimi eshte kjo menyra juaj e shfrenuar per te sjelle lajme nga me bajatet mbi luftetaret tane qe ne nje kohe te caktuar mbajten mjeker dhe falen 5 vaktet..abuzimi eshte tek devijimi i tyre drejt anes fetare..me mire folni per vepren e tyre atje ne fushen e betejes e mos u merrni a mori abdes para betejes apo pas betejes..a tha allah apo valla..nuk keni qene pas bythes se tyne ta dini cka tha e cka nuk tha...mos abuzoni me shume marrina..siq mund te jete edhe kjo leter e stisur nga ju...

nuk kemi guxim te leme mjekren per qejf se menjehere te nxjerin te forumi musliman..dhe edhe nese nuk ta ndiien hiq per fene te bejne muslimani ma i mire i botes..ashtu siq bene me serbet duke i quajtur vellazerit e dashur muslimane...apo duke na sjelle burgaxhi nga anglia se paska pranu islamin..apo budalliku ma i madh kur thate se kryeministri anglez na ka emeruar nje ministre muslimane..kur ajo nuk pjerdhte per ato cka ju levdoheshit..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

a bre ..

Citim Postuar mė parė nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Pajtona me ty plotesisht
    nuk guxon njeriu me mbajt per qejf mjeker se keta te bejne menjehere musliman..nuk lan luftetare pa na e sjelle ketu duke na e bere muslimanin me te devotshem ne bote pse ne kohen e luftes leshuan mjekra...nuk e din kerkush se sa te devotshem jane njeri dhe tjetre..dhe per rrjedhim edhe keto luftetare..por keta ju kan shkuar pas by.the dhe i kan dite te gjitha gjerat..dhe bile kan harru nganjehere te sjellin edhe luftetare te feve te tjera dhe na i kan paraqite si muslimane pse ata kane mbajt mjeker... nese do ishin gjalle te ndjeret do jua kishin shkule nje nga nje mjekren ketyre qe per qellime te tyre thirren ne emer te luftetareve..

eh mjere luftetaret kush i lavderon....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 19-05-2010 mė 17:40
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    te abuzosh me nje luftetar qe ka dhene jeten per lirine e kosoves do te thote se e kaloni cakun..je i mire si djale o ximi po pash zotin mos kaloni ne folklorizma te tilla..ky eshte turp more..ka permende dy fjale ne letren e tij dhe o burra na u be muslimani me i devotshem i trojeve shqiptare..sinqerisht me vjen keq kur thua se per cka e dha jeten ai..te jesh i bindur o ximi se asnje nga luftetaret shqiptare ( e as ky luftetare ) qe rane herooikisht ne trojet shqiptare nuk rane per allah apo per muslimanizem..ata rane per atdhe..ata rane ne mbrojtje te pragut te shtepise..ndryshe ishte per luftetareve ndihmes te ardhur nga vende te ndryshme te botes..dikush per aventure e dikush per fe ata dhane kontributin e tyre ne clirimin e kosoves apo ne arritjen e disa te drejtave shqiptare ne presheve apo iliride...

jeni kaq te papergjegjshem sa mjafton te gjeni nje njeri me mjeker dhe o burra ja muslimani i devotshem..para disa kohesh prure fotot e disa luftetareve shqiptare me mjeker dhe me papergjegjshmeri i quajte luftetare muslimane..ne vend qe ti quanit luftetaret kombetare shqiptare ju ju veni etiketa fetare..sillni shkrime bajate pa pike lidhje..shkuat deri aty sa te na tregonit se cka beri ne momentet e fundit te jetes se tij komandanti legjendare adem jashari...

ximi te mbash mjeker nuk do te thote se je musliman..te mos mbash mjeker nuk do te thote se nuk je musliman...cka do ju thuash atyre pjestareve shqiptare te te gjitha trojeve qe moren pjese ne lufterat ne trojet shqiptare por qe jane te feve te tjera dhe ne nje kohe dhe rrethane te caktuar kan mbajte mjeker...edhe ata bene muslimane te devotshem..cka marroseni o njerez..qeshtja fetare eshte gje private e njeriut more..nuk keni te drejte as ti e as gimcja e as asnjeri ketu ti thoni eshte musliman apo katolik i devotshem..mund ti thoni eshte shqiptar i devotshem por jo keshtu si ju...

rrini 24 ore duke germua per te pare nese e ka thene nje fjale per zotin apo allahun ta nxjerrni ketu..dhe ta ngrini ne qiell si nje musliman i devotshem...e ne te vertete nese do e degjonte vete personi per te cilin ju lavderoheni do jua kishte dhene shuplake surratit...
    Marre ėshtė me rrejt!

Nuk vuajmė nga utopi, andaj realiteti pėr ne qendron si realitet dhe nuk ndryshohet shkaku i dėshirave tė X personit.
    Komandanti nė fjalė, vetė me deshirėn e tij (e jo tė Ximit) ka paraqitė Islamin e tij dhe ka paraqitė se nuk e dhashė jetėn pėr interesa materiale mirpo qė tė arrijė kėnaqėsinė e Zotit gjė tė cilėn ēdo Musliman (me njohuri fetare) e ka pikėsynim.
    Ėshtė vėrtetė e ēuditshme se si disa njerėz tentojnė t'i deislamizojnė ata njerėz tė cilėt vėrtetė ishin Musliman tė fort. Janė po kėta njerėz ata tė cilėt me kėmbėngulje kanė qendrim se feja nuk tė jep prirje atdhetare (kombėtare) mirpo fenė e shohin si diēka anti-kombėtare dhe kur sjellim emra tė njerėzėve tė cilėve Islami ua mėsoi ta duan atėdheun dhe tė vdesin pėr tė duke u garantuar Xhennete, keta arsyetohen se "jo nuk ishte Islami mirpo 'prirja atdhetare'". Tė nderuara prirja atdhetare apo patriotizmi nuk ėshtė produkt qė blihet nė treg dhe i cili duhet tė verifikohet se a ėshtė fallc apo origjinal varėsisht prej ēmimit qė e ke blerė, patriotizmi ėshtė diēka qė Zoti ja dhuron kujt tė dojė, dikujt patriotizmi i vie nga familja dhe rrethi i tij p.sh nė familjen e tij gjithėmonė ėshtė debatuar rreth ēėshtjes sė lirisė se si tė dėbohet armiku, kėngėt patriotike etj., dikujt i kanė ndikuar mėsimet fetare dhe premtimet qė i jep Zoti se ata tė cilėt vriten nė front kanė fituar gradėn e dėshmorit (shehidit), gradė kjo qė ja mundėson tė jetė banorė i Xhennetit krahė pėr krahė me Profetėt dhe Dijetarėt si dhe pėrveē kėsaj i mundėsohet ndėrmjetėsimi pėr 70 tė afėrm (pra me lejen e Zotit ai ka tė drejtė tė ndėrmjetėsoj) dhe kjo gjė vlen pėr tė gjithė ata qė janė Musliman, tash paramendoje i nderuar popullatėn shqiptare e cila ėshtė nė Kosovė (nė shumicė 90% tė besimit Islam) tė gjithė ata deshte ti apo s'deshte do tė ēmohen si tė tillė.
    Por ka edhe nga ata qė ndjenjat patriotike i fituan nga persekutimet dhe dhunimet qė u ushtruan mbi tė, apo edhe nga ata tė cilat tė gjitha keto qė i pėrmenda i kanė pėrjetuar dhe tė mundohet dikush ta deislamizoj X figurėn (personin) vėrtetė tregon se ai njeri nuk e ēmom sa duhet atė figurė kombėtare, pėr mė tepėr ai njeri shikon tė ja humbė ato dhunti (tė mira) tė cilat i ka poseduar ajo figurė kombėtare gjatė jetes.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
    Ti je kullė fuqi baroti...

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

hehe

Citim Postuar mė parė nga gimche Lexo Postimin
    Marre ėshtė me rrejt!

Nuk vuajmė nga utopi, andaj realiteti pėr ne qendron si realitet dhe nuk ndryshohet shkaku i dėshirave tė X personit.
    Komandanti nė fjalė, vetė me deshirėn e tij (e jo tė Ximit) ka paraqitė Islamin e tij dhe ka paraqitė se nuk e dhashė jetėn pėr interesa materiale mirpo qė tė arrijė kėnaqėsinė e Zotit gjė tė cilėn ēdo Musliman (me njohuri fetare) e ka pikėsynim.
    Ėshtė vėrtetė e ēuditshme se si disa njerėz tentojnė t'i deislamizojnė ata njerėz tė cilėt vėrtetė ishin Musliman tė fort. Janė po kėta njerėz ata tė cilėt me kėmbėngulje kanė qendrim se feja nuk tė jep prirje atdhetare (kombėtare) mirpo fenė e shohin si diēka anti-kombėtare dhe kur sjellim emra tė njerėzėve tė cilėve Islami ua mėsoi ta duan atėdheun dhe tė vdesin pėr tė duke u garantuar Xhennete, keta arsyetohen se "jo nuk ishte Islami mirpo 'prirja atdhetare'". Tė nderuara prirja atdhetare apo patriotizmi nuk ėshtė produkt qė blihet nė treg dhe i cili duhet tė verifikohet se a ėshtė fallc apo origjinal varėsisht prej ēmimit qė e ke blerė, patriotizmi ėshtė diēka qė Zoti ja dhuron kujt tė dojė, dikujt patriotizmi i vie nga familja dhe rrethi i tij p.sh nė familjen e tij gjithėmonė ėshtė debatuar rreth ēėshtjes sė lirisė se si tė dėbohet armiku, kėngėt patriotike etj., dikujt i kanė ndikuar mėsimet fetare dhe premtimet qė i jep Zoti se ata tė cilėt vriten nė front kanė fituar gradėn e dėshmorit (shehidit), gradė kjo qė ja mundėson tė jetė banorė i Xhennetit krahė pėr krahė me Profetėt dhe Dijetarėt si dhe pėrveē kėsaj i mundėsohet ndėrmjetėsimi pėr 70 tė afėrm (pra me lejen e Zotit ai ka tė drejtė tė ndėrmjetėsoj) dhe kjo gjė vlen pėr tė gjithė ata qė janė Musliman, tash paramendoje i nderuar popullatėn shqiptare e cila ėshtė nė Kosovė (nė shumicė 90% tė besimit Islam) tė gjithė ata deshte ti apo s'deshte do tė ēmohen si tė tillė.
    Por ka edhe nga ata qė ndjenjat patriotike i fituan nga persekutimet dhe dhunimet qė u ushtruan mbi tė, apo edhe nga ata tė cilat tė gjitha keto qė i pėrmenda i kanė pėrjetuar dhe tė mundohet dikush ta deislamizoj X figurėn (personin) vėrtetė tregon se ai njeri nuk e ēmom sa duhet atė figurė kombėtare, pėr mė tepėr ai njeri shikon tė ja humbė ato dhunti (tė mira) tė cilat i ka poseduar ajo figurė kombėtare gjatė jetes.
    mire e ke kur thua se eshte marre me rrejte..pikerisht ky shkrim eshte i tille..pse e themi kete.sepse me nje rresht nuk mund te percaktohet devotshmeria e nje njeriu..e dyta une e di se njeriu percaktohet nga identiteti kombetar fillimish e pastaj nga identiteti fetar..ky shkrim apo kjo leter ka dasht paraqitur te tema e ceshtjes kombetare apo elites kombetare..dhe jo te tema muslimane..se nuk ka lidhje fare me kete teme..paska thene se e jap jeten per kenaqesi te zotit dhe ja ky qenka biri i devotshem musliman..te jesh i bindur se ky nuk e ka dhene jeten per zotin jo..ky e ka dhene jeten per vatanin e tij..pastaj nga e mori ximi kete leter o gimce..nese kjo leter eshte e vertete a ka marre leje nga njerezit e komandant telit me e paraqite kete leter ne nje forum publik..ku eshte origjinali qe ta shohim te gjithe shkrimin e komandantit ne fjale dhe ta lexojme ne origjinal..sa korret eshte sjelle kjo leter ( nese ka egzistuar vertete ) ne kete forum dhe nuk i jane bere ndryshime dhe manipulime te saj..sa e sa pyetje lindin per vertetesine e kesaj letre o njeri..shume pra..dhe ja pra keto gjera quhen abuzime..

shume jeni marre me luftetaret e lufterave te fundit ne trojet shqiptare..mire keni bere qe i kujtoni keta luftetare..por me paturpesi ju abuzoni me ta...i identifikoni keta luftetare me mjekren qe ata kan mbajte gjate luftes..dhe ata qe e kan pas leshuar mjekren menjehere ne vend qe ti lavderoni per meritat dhe kontributet e tyre ne lufte per clirimin e trojeve shqiptare ju ju veshni meritat fetare..une di qe njeriu perpara identifikohet me veprimtarine e tij shoqerore e pastaj me meriten e tij fetare..keshtu edhe keta luftetare perpara se te jene muslimane te devotshem jane atdhetare te devotshem..nuk i ben mjekra njerezit te devotshem apo jo..

gjithsesi identiteti fetar i nje njeriu eshte ne planin e dyte..dhe eshte qeshtje personale e nje njeriu..askush nuk ka te drejte qe te merret me dicka personale te nje njeriu per qellime te tij siq po behet ketu ..lerini rehat luftetaret ne jeten apo perjetesine e tyre..lereni rehat njerezit e fushave te ndryshme qe arrijne suksese ne jete pa vene ne plan te pare fene por devotshmerine e tyre drejt suksesit..mos abuzoni duke i sjelle ne forum gjja pse ja qenkan muslimane te devotshem pasi kan arrite diku...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 21-05-2010 mė 03:55

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    =_MALSORI_;2724870]mire e ke kur thua se eshte marre me rrejte..pikerisht ky shkrim eshte i tille..pse e themi kete.sepse me nje rresht nuk mund te percaktohet devotshmeria e nje njeriu..e dyta une e di se njeriu percaktohet nga identiteti kombetar fillimish e pastaj nga identiteti fetar..ky shkrim apo kjo leter ka dasht paraqitur te tema e ceshtjes kombetare apo elites kombetare..dhe jo te tema muslimane..se nuk ka lidhje fare me kete teme..paska thene se e jap jeten per kenaqesi te zotit dhe ja ky qenka biri i devotshem musliman..te jesh i bindur se ky nuk e ka dhene jeten per zotin jo..ky e ka dhene jeten per vatanin e tij..pastaj nga e mori ximi kete leter o gimce..nese kjo leter eshte e vertete a ka marre leje nga njerezit e komandant telit me e paraqite kete leter ne nje forum publik..ku eshte origjinali qe ta shohim te gjithe shkrimin e komandantit ne fjale dhe ta lexojme ne origjinal..sa korret eshte sjelle kjo leter ( nese ka egzistuar vertete ) ne kete forum dhe nuk i jane bere ndryshime dhe manipulime te saj..sa e sa pyetje lindin per vertetesine e kesaj letre o njeri..shume pra..dhe ja pra keto gjera quhen abuzime..
    malsor ne muslimanet ne rradh te par e kemi zotin pastaj kombin

malsori kerko nga moderatoret qe kjo leter te transferohet te elita kombtare mu fare nuk me pengon

malsor ky ka qen musliman dhe une katolik smundem me ba sepse nese genjej me vret zoti

malsori nese mendon qe kjo leter eshte ndryshu nga ana ime une te ftoj ty qe te vizitosh apo edhe une do te shoqroj te familja e keti deshmori dhe atje do e shikosh origjinalin sepse origjinalin e mban familja nese del qe une e kam shtu nje fjal ne ket leter ather do te lejoj qe te besh qka te duash me mua te me vrasesh apo te me burgosesh me burgim te perjetshum do i pranoj te dy denimet me kenaqsi

nese je burr urdhero dhe vizitoe ket familje dhe kerkoe qe te llexosh ket leter nese jo ather hesht sepse do te mallkoj edhe zoti

shume jeni marre me luftetaret e lufterave te fundit ne trojet shqiptare..mire keni bere qe i kujtoni keta luftetare..por me paturpesi ju abuzoni me ta...i identifikoni keta luftetare me mjekren qe ata kan mbajte gjate luftes..dhe ata qe e kan pas leshuar mjekren menjehere ne vend qe ti lavderoni per meritat dhe kontributet e tyre ne lufte per clirimin e trojeve shqiptare ju ju veshni meritat fetare..une di qe njeriu perpara identifikohet me veprimtarine e tij shoqerore e pastaj me meriten e tij fetare..keshtu edhe keta luftetare perpara se te jene muslimane te devotshem jane atdhetare te devotshem..nuk i ben mjekra njerezit te devotshem apo jo..
    te thash o malsor se zotin e kemi para addheut e kombit sepse zoti ka kriju addheun dhe kombin

nese une kam abuzu diqka me deshmoret jam i gatshum te jap llogari kudo qe te kesh deshir

gjithsesi identiteti fetar i nje njeriu eshte ne planin e dyte..
    o malsor te thash dhe po te them per te treten her zoti eshte mbi te gjitha dhe kurr zoti sdo jet pas krijeses se tij

dhe eshte qeshtje personale e nje njeriu..askush nuk ka te drejte qe te merret me dicka personale te nje njeriu per qellime te tij siq po behet ketu ..lerini rehat luftetaret ne jeten apo perjetesine e tyre..lereni rehat njerezit e fushave te ndryshme qe arrijne suksese ne jete pa vene ne plan te pare fene por devotshmerine e tyre drejt suksesit..mos abuzoni duke i sjelle ne forum gjja pse ja qenkan muslimane te devotshem pasi kan arrite diku...
    une e kam obligim nga feja ime qe te mesoj per historin e popllit tim dhe te mundohem qe historit e popullit tim tju tregoj edhe te tjerve dhe kurr nuk do hesht por gjithmon do gjurmoj dhe do mesoj per addheun tim per kombin dhe per deshmoret qe dhan jeten qe ne te jetojm te lir nese une nuk do i kujtoj ather do njeri i humbur

nuk ke te drejt ti dhe asnje njeri ne bot qe te me ndaloj te publikoj biografi te deshmorve sepse ata dhan jeten qe ne te jetojm te lir dhe une jam i gatshum dhe do jap jeten qe emrat e tyre te mos harrohen kurr

nuk eshte mir malsor te kesh urrejtje kaq te madhe sepse me urrejtje askujt nuk i ben dem me shum se vetes

nuk kam deshir te flas me ty sepse ishe njeri i mbushur me urrejtje dhe nuk po kuptojshe asgje nese temat qe do hap une ske pse futesh ne ato tema dhe te shfryhesh dhe te prishesh edhe temen mos malsor sepse do te mallkoj edhe gjaku i deshmorve

Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    mire e ke kur thua se eshte marre me rrejte..pikerisht ky shkrim eshte i tille..pse e themi kete.sepse me nje rresht nuk mund te percaktohet devotshmeria e nje njeriu..e dyta une e di se njeriu percaktohet nga identiteti kombetar fillimish e pastaj nga identiteti fetar..ky shkrim apo kjo leter ka dasht paraqitur te tema e ceshtjes kombetare apo elites kombetare..dhe jo te tema muslimane..se nuk ka lidhje fare me kete teme..paska thene se e jap jeten per kenaqesi te zotit dhe ja ky qenka biri i devotshem musliman..te jesh i bindur se ky nuk e ka dhene jeten per zotin jo..ky e ka dhene jeten per vatanin e tij..pastaj nga e mori ximi kete leter o gimce..nese kjo leter eshte e vertete a ka marre leje nga njerezit e komandant telit me e paraqite kete leter ne nje forum publik..ku eshte origjinali qe ta shohim te gjithe shkrimin e komandantit ne fjale dhe ta lexojme ne origjinal..sa korret eshte sjelle kjo leter ( nese ka egzistuar vertete ) ne kete forum dhe nuk i jane bere ndryshime dhe manipulime te saj..sa e sa pyetje lindin per vertetesine e kesaj letre o njeri..shume pra..dhe ja pra keto gjera quhen abuzime..

gjithsesi identiteti fetar i nje njeriu eshte ne planin e dyte..dhe eshte qeshtje personale e nje njeriu..askush nuk ka te drejte qe te merret me dicka personale te nje njeriu per qellime te tij siq po behet ketu ..lerini rehat luftetaret ne jeten apo perjetesine e tyre..lereni rehat njerezit e fushave te ndryshme qe arrijne suksese ne jete pa vene ne plan te pare fene por devotshmerine e tyre drejt suksesit..mos abuzoni duke i sjelle ne forum gjja pse ja qenkan muslimane te devotshem pasi kan arrite diku...
    Mė nxorre pak punė mirpo nuk tė akuzoj ty, e akuzoj veten qė merrem me injorant. Letra tu drejtua ty dhe kishte pėr qėllim repliken ndaj shkrimit tėnd, Komandant Teli dhe shumė tė tjerė gjatė jetės sė tyre private ishin njerėz me karakter tė lartė fetar dhe sot tė dalė dikush tė ja mohoj meritat fetare tė tij ėshtė vėrtetė diēka kundėr, diēka tė cilėn edhe armiku tentoi ta bėnte, aq mė tepėr kur njeriu qė ja mohon vlerat fetare ėshtė njė anonim me pseudonimin _MALSORI_ dhe nuk i vie turp fare pėr kėtė.
    Do tė filloj nga ajo ta vėrtetoi letrėn e Komandant Telit

http://img692.imageshack.us/i/teli1.jpg/

Nuk ishte vetė Komandant Teli i tillė, tė tillė i kishte edhe shokėt, kemi sjell shembuj pėrplot, madje rasti i fundit ishte edhe i Harun Aliut "Komandant Kushtrimi" pėr tė cilin para se tė mė replikosh do tė deshiroja ta dish biografinė e tij se ku ka kryer studimet dhe pastaj eja tek unė dhe mė flit se a ishte nga Muslimanėt apo jo?!

T'i mohohet identiteti fetar njė X luftėtari dhe dėshmori ofendon rėndė personalitetin e tij (dėshmorit), si dhe tregon qartė se sa respekt ke pėr tė, tregon nivelin tėnd tė ulėt pavarėsisht se a e konsideron ti pėr vete fenė si primare apo sekondare, kjo nuk arsyeton atė ofendim qė ti ia bėnė atij.
    Keto gjėra tregojnė identitetin fetar Islam qė kishin pasur ata atdhetar nė jetėn e tyre, identitet tė cilin shumė nga ju perpiqeni tė ja zhveshni, pos kėsaj ē'tė keqe ka qė ne tė krenohemi me dėshmorėt tonė, a nuk ishin vėrtetė ata nga rradhėt e Muslimanėve?! Shembuj tė tillė kemi plot si Nėnė Tereza e cila kontributin e saj ja dedikoi Krishtit dhe sot Katolikėt krenohen me figurėn e saj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gimche : 21-05-2010 mė 15:09
    Ti je hija e Kastriotit

Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

a ju jua ka errur syte feja..

me vjen keq sa poshte bini..ximi thot se me perpara eshte musliman e pastaj eshte shqiptar..ky tjetri mundohet te na tregoje se ku ta shonim letren e komandantit apo ku ka studiuar komandanti..mundohet te na tregoje se paskemi dashte tja zhveshim dikujt identitetin fetar ..mjerane...vazhdoni abuzimin me deshmoret e lirise vazhdoni..ngrini ne qiell pse na kane lene mjekra...bini ne forum edhe kriminele apo budalliqe te tilla vetem e vetem pse kan mjekra apo na paskan pranuar apo na paskan pranuar islamin...mos harroni te na sillni shembuj edhe nga vellezerit muslimane serbe...se per ju jane vellezer pasi ne plan te pare keni fene pastaj kombin..

kur ju lexoj juve me vjen marre qe jam musliman..po shyqyr akoma zoti nuk mi ka mbyllur syte per ta pare jeten me ngjyrat qe ka..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 21-05-2010 mė 16:41

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    me vjen keq sa poshte bini..ximi thot se me perpara eshte musliman e pastaj eshte shqiptar..ky tjetri mundohet te na tregoje se ku ta shonim letren e komandantit apo ku ka studiuar komandanti..mundohet te na tregoje se paskemi dashte tja zhveshim dikujt identitetin fetar ..mjerane...vazhdoni abuzimin me deshmoret e lirise vazhdoni..ngrini ne qiell pse na kane lene mjekra...bini ne forum edhe kriminele apo budalliqe te tilla vetem e vetem pse kan mjekra apo na paskan pranuar apo na paskan pranuar islamin...mos harroni te na sillni shembuj edhe nga vellezerit muslimane serbe...se per ju jane vellezer pasi ne plan te pare keni fene pastaj kombin..

kur ju lexoj juve me vjen marre qe jam musliman..po shyqyr akoma zoti nuk mi ka mbyllur syte per ta pare jeten me ngjyrat qe ka..
    ti thu qe je musliman malsori mirpo une nuk mund te besoj qe je musliman dhe nuk e din se qka eshte feja ndoshta je musliman me emer por jo me zemer sepse muslimani kurr se ka rendit krijesen para krijusit dhe kurr nuk do e bej nje gje te till ndersa ti e ben nje gje te till sikur ty te ka kriju kombi e jo zoti

une mburrem me gjith muslimanet ne kater anet e botes por jo me muslimanet si ti qe thojn jemi musliman dhe nuk din asgje per islamin

une para zotit nuk mundem me qit as kombin as gjuhen as familjen e as veten time zoti eshte mbi te gjitha ai eshet krijus i gjithqkaje e ne jemi krijesa te tij
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642

Kjo qė shkruajte vlen pėr ty, ti je ai qė abuzon me dėshmorėt e lirisė duke ja mohuar identitetin e tyre ēfarėdo qė e kishin ata dhe duke i paraqitur ata si deshiron ti vet, unė thjeshtė po e mbroj qendrimin tim dhe realitetin se kush nė tė vėrtetė ishin ata dhe nė ēfarė fryme u edukuan.
    Ju jeni ata qė i ofendoni dėshmorėt duke i pėrshtatur ata pėr interesa tuaja e jo duke e parė realitetin i cili pėrveē se ishte nė tė parė, degjuar tani ėshtė edhe nė tė shkruar, jeni ju ata tė cilėt mundoheni ta ndryshoni realitetin e tyre, jeni ju ata tė cilėt nuk ngurroni tė shkelni mbi identitetin e tyre dhe kjo jo pėr tjetėr, por vetėm e vetėm pse ishin Musliman, e njejta gjė nuk ndodh edhe me Nėnė Terezėn tė cilėn e ēmoni mė shumė se sa dėshmorėt ani pse keta tė fundit ja dhuruan jeten ketij vendi, tek Nėnė Tereza nuk shkelni mbi identitetin e saj mirpo e ēmoni ashtu si ėshtė dhe realisht keshtu duhet ēmuar ėshtė shembull i duhur mirpo jo kjo nuk vlen pėr juve ngase dėshmori tė gjitha i ka tė mira sipas jush me pėrjashtim tė njė gjėjė, feja Islame!
    Ti je hija e Kastriotit

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •