Engjëllor. I ëmbël. I dashur. Ja se ç’fjalë na vijnë ndërmend kur mendojmë për fëmijët. Por ka edhe ca fjalë të tjera, që u përshtaten po aq mirë: kokëfortë, i papërkulshëm, manipulues. Dhe fitues.
Dhe, në fakt, në debatet me fëmijët, shpeshherë ata fitojnë, ndërsa prindërit humbasin. Sa e sa prindër i kanë thënë vetes: “Ec e zbrit gjithë ato shkallë tani, për të marrë elefantin e Betsit, sepse dihet, asaj s’ia prish dot!”
Fëmijët janë negociatorët më të mirë në botë.
Si ka mundësi të jetë gjithnjë kështu: fëmijët marrin gjithçka që duan, ndërsa prindërit lëshojnë pé? Si është e mundur që një avokat i fuqishëm dyzetvjeçar humbet përpara një katërvjeçari pa përvojë? Dhe ç’është më e rëndësishmja: si mund t’i shfrytëzojnë të rriturit aftësitë e mahnitshme që kanë fëmijët për të negociuar?
Nuk është edhe aq e thjeshtë të shpjegosh pse fëmijët janë negociatorë kaq të zotë. Për më tepër, ata përdorin një larmi të madhe teknikash (varet nga situatat), ku përfshihen edhe disa që janë vërtet mizore, që shumë prej nesh i kanë braktisur prej kohësh. Secila prej këtyre teknikave – dhe si mund t’i përdorësh ato në biznes dhe në fusha të tjera të jetës – do të shpjegohen me hollësi në kapitujt në vazhdim.
Të negociosh si fëmijë do të thotë të kesh aftësinë që të jep më shumë kënaqësi dhe që është më e përdorshmja në çdo aspekt të jetës. Në qoftë se mëson si të negociosh si fëmijë, do të jesh në gjendje të marrësh gjithçka që dëshiron.
Krijoni Kontakt