Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800

Ungjilli I Vërtetë

Në vitin 1947 në një nga shpellat e shkëmbinjëve Qumrar 10 milje në
    lindje të Kudusit disa barinj të cilët po kullotnin delet e tyre, gjetën në
    formë rruli faqe të Ungjillit të shkruajtura me dorë. Këto faqe 2000 vjeçare u
    morën menjëherë për studime. Por gjatë 44 vjetëve të kaluara shpjegimi vetëm i
    asaj p...jese që ka ngjashmëri me Ungjilin e sotëm dhe mosthënia e asnjë fjale për
    pjesën tjetër ka zgjuar reagimin e shkencëtarëve.

Profesori dhe pjestari i këshillit drejtues të universitetit të Oxfordit
    prof. Geza Vermes është shprehur:” Ky është një skandal akademik.” Revista
    US News and World Report shkruan:”Faqet e gjetura janë në gjuhën e vjetër greke
    dhe izraelite. Mbase deshifrimi i këtyre kërkon kohë, por është e vështirë të
    shpjegohet përse ka kaluar kaq shumë kohë.”Kanë filluar të shtohen thëniet se është vetë kisha ajo që e ka ndaluar
    shpjegimin e diçkaje të tillë, duke u trembur mos krishterët që mashtrohen prej
    një kohe kaq të gjatë nga kisha fillojnë të ushqejnë armiqësi ndaj saj.

Në Ungjillin e Barnabeut i cili konsiderohet si Ungjilli më pranë të vërtetës
    thuhet se aty përdorej qartë shprehja se pas Isait a.s. në tokë do të vinte
    Pejgamberi i fundit, Hazreti Muhammedi a.s.. Barnabeu për shkak se shkruajti këtë
    Ungjill u vra nga disa të krishterë fanatikë, duke u goditur me gurë. Edhe në
    Ungjillin e gjetur në afërsi të Kudusit që mendohet të jetë shkruajtur nga vetë
    Hazreti Isai a.s. ose nga ndihmësi i tij Gjoni, mendohet se po ashtu si në
    Ungjillin e Bernabeut edhe këtu jepet lajmi i mirë se pas Hazreti Isait a.s. do
    të vijë Pejgamberi i fundit Hazreti Muhammedi a.s..”

Eroll Velija
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

po i rremi..

Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    Në vitin 1947 në një nga shpellat e shkëmbinjëve Qumrar 10 milje në
    lindje të Kudusit disa barinj të cilët po kullotnin delet e tyre, gjetën në
    formë rruli faqe të Ungjillit të shkruajtura me dorë. Këto faqe 2000 vjeçare u
    morën menjëherë për studime. Por gjatë 44 vjetëve të kaluara shpjegimi vetëm i
    asaj p...jese që ka ngjashmëri me Ungjilin e sotëm dhe mosthënia e asnjë fjale për
    pjesën tjetër ka zgjuar reagimin e shkencëtarëve.

Profesori dhe pjestari i këshillit drejtues të universitetit të Oxfordit
    prof. Geza Vermes është shprehur:” Ky është një skandal akademik.” Revista
    US News and World Report shkruan:”Faqet e gjetura janë në gjuhën e vjetër greke
    dhe izraelite. Mbase deshifrimi i këtyre kërkon kohë, por është e vështirë të
    shpjegohet përse ka kaluar kaq shumë kohë.”Kanë filluar të shtohen thëniet se është vetë kisha ajo që e ka ndaluar
    shpjegimin e diçkaje të tillë, duke u trembur mos krishterët që mashtrohen prej
    një kohe kaq të gjatë nga kisha fillojnë të ushqejnë armiqësi ndaj saj.

Në Ungjillin e Barnabeut i cili konsiderohet si Ungjilli më pranë të vërtetës
    thuhet se aty përdorej qartë shprehja se pas Isait a.s. në tokë do të vinte
    Pejgamberi i fundit, Hazreti Muhammedi a.s.. Barnabeu për shkak se shkruajti këtë
    Ungjill u vra nga disa të krishterë fanatikë, duke u goditur me gurë. Edhe në
    Ungjillin e gjetur në afërsi të Kudusit që mendohet të jetë shkruajtur nga vetë
    Hazreti Isai a.s. ose nga ndihmësi i tij Gjoni, mendohet se po ashtu si në
    Ungjillin e Bernabeut edhe këtu jepet lajmi i mirë se pas Hazreti Isait a.s. do
    të vijë Pejgamberi i fundit Hazreti Muhammedi a.s..”

Eroll Velija
    po i rremi ku eshte o xim...nga na dolen keto teori sot..nuk i paskemi degjuar ...pastaj pse thot nje profesor ketu e nje atje ne duhet ti marrim te verteta...nuk besoj..nejse pune e katolikeve kjo..qe ty si musliman nuk ka pse te te shqetesoje..apo me shume te shqeteson cka ndodh te katoliket se sa te muslimanet....
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Cudi, ketu nuk permendet Ungjilli i Barnabes http://en.wikipedia.org/wiki/Dead_Sea_Scrolls. Apo edhe kete faqe e kane korruptuar katoliket?

Ja edhe me shume informacione per keto zbulime http://www.centuryone.com/25dssfacts.html

Ungjilli i Barnabes eshte i lashte sa edhe ungjijte e tjere, por eshte shpallur apokrif. Kushdo qe e deshiron, mund ta gjeje online dhe ta lexoje. Tash nje gje s'po e kuptoj: a e keni hallin se ne jemi ne rruge te gabuar, apo kerkoni qe ta vertetoni Muhamedin me ane te bibles? A s'ju del boll Kurani per kete pune?

Paqja me ne!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dielli_ime : 17-05-2010 më 14:23
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800

Zbulim i ri: Jezu Krishti ka paralajmeruar ardhjen e profetit Muhammed { S.A.V.S.

Turqia thot që ka zbuluar një Bibël 1500 vjeçare ku Jezu Krishti besohet të ketë parashikuar ardhjen e Profetit Muhammed (Paqja qoft mbi të), raportojn mediet e huaja, transmeton Shqipmedia. Papa Benedik XVI raportohet të ketë kërkuar të shoh librin, i cili ka qenë i fshehur në Turqi gjatë 12 viteve të fundit përpara se të tregohet ekzistenca e tij këtë javë. Libri (Bibla), me vlere prej 28 milion dollarë, thuhet të përbmbajë parashikime të ardhjes së Profetit Muhammed, por ka qenë e ndaluar nga Kisha Katolike për vitë të tëra për shkak të citimieve islame nga Jezusi, thuhet në citimet e Ministrit për Kulturë dhe Turizëm në Turqi, Ertugrul Gunay
    “ Në vijë të besimeve Islamike, Gospeli e trajton Jezusin si qenie njerzore dhe jo si Zot. I refuzon idete e Trinitetit dhe Kryqëzimeve dhe zbulon se Jezusi paralajmeroj ardhjen e profetit Muhammed” ka thën Gunay gazetës Britaneze “Daily Mail”. “Në një version të ungjillit, ai thuhet t’i ketë thënë një prifti:” Si do të quhen Mesia? Muhamedi është emri i tij i bekuar, dhe në një tjetër, Jezusi mohoi të jetë një Mesia, duke pretenduar se ai ose ajo (Mesia) do të jetë një arab. Sipas raportit, të kryera nga gazetat e Gjirit dhe Arabia Saudite të lajmeve të rrjetit, muslimanët besojnë se teksti, që thonë se është Ungjilli i Barnabës, është një shtesë tek ungjijllët origjinale të Markut, Mateu, Luka dhe Gjonit. Shën Barnaba është identifikuar tradicionalisht si themelues i Kishës së Qipros, një i krishterë i hershëm i quajtur më vonë një apostull. Gunay thote se Vatikani zyrtarisht ka kërkuar ta shikojë librin, që Turqia e ka zbuluar gjate një operacioni policor kundër kontrabantës në vitin 2000. Libri është ruajtur në shtëpin e gjykatës në Ankara nga autoritete përkatëse përpara se t’i dorëzohet Muzeut Etnografik të Ankarasë, të cilët së shpejti do ta bëjnë publike.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2011
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    101
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Tash nje gje s'po e kuptoj: a e keni hallin se ne jemi ne rruge te gabuar, apo kerkoni qe ta vertetoni Muhamedin me ane te bibles? A s'ju del boll Kurani per kete pune?

Paqja me ne!

Duhet me ju vet juve krishterve a eshte Islami gabim apo nuk eshte

Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •