Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 45 prej 45
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    me falni per mosdijen time por prape nuk kuptova nje gje..o njerez ku qendron ndryshimi midis germen '' q'' dhe germes '' c '' me bisht poshte..nuk po flas per anen gramatikore..e di se sejcila ka vendin e vet..nese nisemi nga ana fonetike ndryshimi eshte pothuajse zero..jo me kot mesuesit shpesh here e perserisin duke te shpjeguar '' me q te qenit e jo me c te cekicit ''...e njejta gje vlen edhe per shkronjen '' gj '' dhe ''xh''..

shkencerisht ka dikush shpjegim per ndryshimet e tyre fonetike...
    Qe ta kuptojsh me mire. E marrim shembullin Rr me R. A e degjon ketu dallimin?
    Ashtu dallojne edhe keto Q dhe Ç. E njejta eshte me Xh dhe Gj. Ne kOsove kam verejtur kan problem ti dallojne, e ne te folur nuk i kan Xh dhe Ç.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Qe ta kuptojsh me mire. E marrim shembullin Rr me R. A e degjon ketu dallimin?
    Ashtu dallojne edhe keto Q dhe Ç. E njejta eshte me Xh dhe Gj. Ne kOsove kam verejtur kan problem ti dallojne, e ne te folur nuk i kan Xh dhe Ç.
    Nuk kane/kemi gj dhe q ne te folme. Xh dhe ç po.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga puroshkodran Lexo Postimin
    Nuk kane/kemi gj dhe q ne te folme. Xh dhe ç po.
    Sipas teje "gjepi" dhe "xhepi" jane e njejta gje?? PO ashtu edhe "qorri" dhe "çorri"???
    Paske pas probleme me shqipen ne shkolle, vella!!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    nuk po diskutojme per dialektet o bato...as per anen drejtshkrimore..ok duhet vite e vite te mesohesh se x fjale shkruhet me q e y fjale me c..po pse jo te dyja me te njejten shkronje kur si veriori e si jugori e si letrari e shqiptojne ne anen fonetike pothuajse te njellojte..ndryshimi eshte kaq o vogel sa mund te them i paperfillshem..une i di te gjitha fjalet qe shkruhen me q apo me c me xh apo me gj..edhe po nuk e dita nje fjale hapi fjalorin dhe e shoh si shkruhet..ama ndoshta jam kokeforte une por kur shoh kaq shume pak dallim them pse jo me nje shkronje..

gjithsesi u zgjata shume ne kete qeshtje..fundja kemi nje kongres drejtshkrimi mbi te cilin duhet te mbeshtetemi pavaresisht nese na pelqen apo jo...
    Malësor, nuk them se ndryshimi mes Q-së dhe Ç-së është i madh në tingëllim, por ka aq ndryshim sa ç'kanë L-ja nga LL-ja, T-ja nga TH-ja, R-ja nga RR-ja e kështu me radhë.

Alfabeti nuk ka lidhje me Kongresin e Drejtshkrimit. Alfabeti ynë është krijuar në vitin 1908 dhe kryetari i komisionit ishte Gjergj Fishta.

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Sipas teje "gjepi" dhe "xhepi" jane e njejta gje?? PO ashtu edhe "qorri" dhe "çorri"???
    Paske pas probleme me shqipen ne shkolle, vella!!
    Kur thashe qi nuk kan ndryshim? Lexoje mire ate qi kam shkru.
    Thashe se e ka gabim Iliria e para kur thote qi ne Kosove nuk kane xh dhe ç ne te folme. Asht e kunderta. Kosovaret dhe shqiptaret e Veriut xh dhe ç i shqiptojne, kurse gj dhe q jo. Duhet me u sforcu me i shqiptu.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •