S'a interesante !!! Festivali i femijeve ne Kobenhage ,nga vete pjesmarrja e prinderve dhe femijeve ishte i rrespektuare , kurse sai perket institucionit , vetem se e humbe vleren festivali. Nuk munde te quhet institucion shqipetare nje konzulat i cili nuk munde te garantoje edhe nje te drejte me elementare per mergimtarin.
Me sigutri se duhet rrespektuare institucionet , pore jo institucione te cilat,shkijet i kane instaluare edhe ne evrope, ne dem te shqipetareve.
Nga festivali i 15 jubilar „Pranvera e fëmijëve 2010“ në Kopenhagë
Mrika Pllana - Krasniqi
Kopenhagë 17 maj. Ishte pikërisht dita e shtune kur Kopenhaga kishte ne rrugët e saja më shumë dallëndyshe kishte më shumë frymëzim shqiptare, sepse kishin ardhur nga shumë qytete të tjera për të marrë pjesë në festivalin e fëmijëve “Pranvera e fëmijëve 2010” , festival ky i 15-ti me radhë , i cili mbahet nen protektoratin e Radio ”Projekt 21” dhe drejtorit të saj Havzi Sylejmani - XHAXHI. Ishte kënaqësi të shihje dallëndyshet e bilbilat që kishin bërë me qindra e qindra kilometra për të paraqitur programet e tyre te përgatitura me plot dashuri kombëtare. Aty kishin mbërritur edhe pjesëmarrësit e parë të festivalit e ata ishin dallëndyshet e Shoqatës Shqiptare ”Mërgimtari” nga Gjermania që kishin bërë me qindra rrugë kilometra për të ardhur deri këtu, ata u priten me ngrohtësinë më të madhe ku vëllezërit Emrush dhe Ismet Zendeli dhanë një drekë për rreth 60 persona në restoranin italian. Mikpritja nuk kishte të ndalur. Kjo i ngjante mikpritjeve të traditës shqiptare. Pastaj shoqatat tjera vinin radhë- radhë në sallën që kiishte një kapacitet prej mbi 1000 vendeshte mbi 1000 vende te rezervuara. Aty me plot krenari erdhën Shoqata e Gruas ”Kosovarja” nga Malmö, shoqata Alba , shoqata Okarina e shumë pjesëmarrës të tjerë .
Festivali filloi me paraqitjen në skenë nga fëmijët e shoqatës mërgimtari që u paraqiten me qirinj në dorë e të cilët pas disa çastesh u shndërruan në lule për t’i dhuruar xhaxhit pastaj në skenë u paraqiten edhe shume pjesëmarrës ku nderuan xhaxhin dhe Radio "Projektin 21" me dhurata, por xhaxhi Havzi Sylejmani me lotë në sy pranoi dhuratën nga fëmijët e ardhur nga Gjermania librin me titull: “Gjaku i dallëndyshes” i cili brenda mbante nënshkrimet e te gjithe femijëve që me të vërtetë u paraqiten me një krenari dhe përgatitje të rrallë të cilëve u printe Ejup Krasniqi kurse punën e pa lodhshme me koreografi qe mahniti të pranishmit e kishte bërë i madhi Afrim Hasani program i cili u përshëndet me ngritjen në këmbë të mbi 1200 pjesëmarrësve.
Ky festival nuk ka karakter garues por është festival që fëmijët shqiptare të dine se nga kanë ardhur e nga duhet të shkojnë që të tregojnë se edhe në damarët e tyre rrjedh gjak shqiptari.
Ky festival u ndihmua nga shumë bashkatdhetarë edhe dhuratat ishin të shumta për të gjithë femijeët edhe për ata që nuk morën pjese ne program. Festivalin e përshëndeti ambasadorja e Shqipërisë, ambasadori i Maqedonisë, pastaj zotërinjtë Ejup Krasniqi, Hysen Ibrahimi e shumë të tjerë. Ne fund mbi 1200 pjesëmarrës u ndanë të kënaqur me shpresen e vetme se nuk do të jetë festivali i 15 i fundit por që ky festival të vazhdojë kështu si është me tërë mrekullinë e tij.
"Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!
. .
Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 21-05-2010 më 20:21
"Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!
Urime të sinqerta për Festivalin madhështor të Fëmijëve.Iniciativa është për çdo përkrahje.Suksese edhe më të mëdha në të ardhme organizator♪7 të respektuar.
Po ua postoj një vjershë si dhuratë për organizimin e Festivalit të Fëmijëve:
ASHTU DUHET
Ditë pranvere
qielli plot kaltëri,
e dy pëllumba
fluturojnë n'ajri!
Hidhen të gëzuar
përpëliten lart,
puthje mes veti
shkëmbejnë gjatë!
Dielli hareshëm
ëmbël i shiqon,