Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670

Vendimi, pushtetarët kanë lejë të përdorin skafe

Vendimi, pushtetarët kanë leje të përdorin skafe
    Shekulli Online | 13/05/2010 |
    Qeveria ndryshon moratoriumin e skafeve, ja zyrtarët që lejohen të lëvizin në det. Rregulla të reja për motorët e ujit

TIRANË - Të gjithë pushtetarët shqiptarë me në krye Presidentin e Republikës, Topi, dhe kryeministrin Berisha do të përdorin skafe gjatë verës. Ardhja e sezonit të pushimeve dhe shtimi i "presionit" që ushtrohet nga pushtetarët, kanë bërë që kryeministri të ndryshojë dje moratoriumin e skafeve.

Ky ndryshim ligji bëhet në një kohë kur asnjë nga operatorët turistikë apo përdoruesit privatë nuk kanë mundësi që të lëvizin me mjete lundruese në brigjet shqiptare për qëllime turizmi. Që sot e tutje edhe skafet do të kenë "targa Z".

Ligji i propaganduar me aq forcë nga mazhoranca, tashmë ka një kategori jo të vogël që bën përjashtim. Sipas vendimit të Këshillit të Ministrave, përjashtim bëjnë: Presidenti i Republikës; Kryeministria; Ministria e Mbrojtjes; Ministria e Brendshme; Ministria e Financave; Ministritë e tjera dhe institucioneve në varësi të tyre. Ndërkohë, në vendim i krijohen lehtësi të mëdha edhe mjeteve lundruese, të cilat janë në pronësi të shtetasve të huaj.

"Këshilli i Ministrave vendosi lejimin e mjeteve motorike lundruese me flamur të huaj dhe/ose në pronësi të personave a të subjekteve të huaja, si dhe të mjeteve motorike lundruese shqiptare, të përfshira në kategoritë e mëposhtme, të qarkullojnë në ujërat territoriale dhe të brendshme të Republikës së Shqipërisë", - thuhet në VKM-në e djeshme.

Ndërkohë, përjashtim nga moratoriumi i skafeve do të bëjnë edhe mjetet motorike lundruese të destinuara për peshkim, ku bëjnë pjesë mjetet motorike lundruese, të cilat kanë fituar klasin si mjete peshkimi, nëpërmjet Regjistrit Detar Shqiptar, dhe që janë të regjistruara si të tilla në regjistrin e mjeteve të peshkimit.

Përjashtohen mjetet motorike lundruese që shërbejnë për transport mallrash, ku bëjnë pjesë mjetet që kanë fituar klasin për transport detar mallrash, nëpërmjet Regjistrit Detar Shqiptar, dhe që janë pajisur me leje nga Ministria e Punëve Publike dhe Transportit, si dhe mjetet motorike lundruese që shërbejnë për transport pasagjerësh, të klasifikuara nga Regjistri Detar Shqiptar për transport pasagjerësh dhe të licencuara për këtë veprimtari nga Ministria e Punëve Publike dhe Transportit.

Një tjetër lëshim është bërë edhe për motorët e ujit. Për të lejuar këtë kategori, qeveria, ka gjetur një interpretim tepër interesant, duke i ndryshuar edhe emrin ose qëllimin motorëve të ujit.

"Motorët e ujit janë mjete rekreative (çlodhëse), të cilat vihen në lëvizje me anë të një motori turbo, i përshtatshëm për të lëvizur me shpejtësi të madhe", - thuhet në VKM. Të gjithë personat që duan të përdorin motorë uji duhet të regjistrohen në Kapitanerinë e Porteve dhe në policinë lokale.

Mbikëqyrja e tyre do të kryhet nga struktura e policisë në bashkëpunim me pushtetin vendor. "Njësitë e qeverisjes vendore nxjerrin urdhëresa të posaçme për kriteret e përdorimit të motorëve të ujit, të cilat duhet të trajtojnë çështje specifike për këta motorë", - thuhet në VKM.

Rregullat për motorët e ujit:

Mjetet të përdoren nga shtetas me zotësi të plotë për të vepruar (të aftë fizikisht dhe mendërisht e që kanë mbushur moshën 18 vjeç).
    Të përcaktohet orari i përdorimit të motorëve të ujit;
    Zonat e përdorimit të motorëve të ujit të jenë të shënuara në mënyrë të dukshme me shënues të veçantë, ku të tregohen edhe korridoret e hyrjes dhe të daljes nga deti dhe distancat e ushtrimit të lundrimit;

Përdorimi i motorëve të ujit të lejohet në një distancë jo më të vogël se 100 - 300 metra (sipas thellësisë së ujit) dhe jo më larg se 1 milje nga bregu;
    Largimi dhe afrimi në breg të bëhet me shpejtësi të reduktuar 4 nyje;
    Të mos lejohet afrimi i motorëve të ujit në një distancë më të vogël se 200 metra tek mjetet e tjera lundruese që janë në lundrim, në spirancë, në radat e porteve detare, etj.;

Institucionet që kanë leje për skafe

Presidenti i Republikës
    Kryeministri
    Ministria e Mbrojtjes
    Ministria e Brendshme
    Ministria e Financave
    Ministritë e tjera dhe institucioneve në varësi të tyre
    Ligji eshte per popullin e thjeshte, perendite nuk i kap ligji....tamam si ne kohen e Enverit, kur blloku komuniste nuk e kapte ligji...

Tani bllokmenet "demokrate" na perjashtojne veten nga ligjet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Edvin83 : 13-05-2010 më 15:07

Legjend αlвαṡøυl Maska e Badboyuk
    Anëtarësuar
    25-10-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    94
    No Koment
    Hahahaahahhaha
    Hahahahahahaha
    ILI РŐĹĨČĨ @AlbaniaRap.com

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Eshte fai i Europes qe i ka detyruar,te bejne pushime neper det....neper motoskafa.

E skafet i kane marre per te mire te popullit;se duke mare politikane motoskafa,do vine investime ne shqiperi,.....Dhe Europa kur do ti shikoj neper motoskafa;do japi dhe vizat per popullin.....

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anëtarësuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Ligji eshte per popullin e thjeshte, perendite nuk i kap ligji....tamam si ne kohen e Enverit, kur blloku komuniste nuk e kapte ligji...

Tani bllokmenet "demokrate" na perjashtojne veten nga ligjet.
    degjo edvin, se po me duket se po i drejtohem edvinit te madh ...... ti dhe ne te gjithe e dime shume mire qe bllokimi i skafeve eshte bere per efekt te bllokimit te trafiqeve ..... dhe mire kane bere se italia nga krahu tjeter gjente pretekste per te sulmuar qeverite shqiptare (shumes) ..... ok....?!
    avash avash do ta lirojne ..... ku eshte problemi .....?
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesuesi_1 : 13-05-2010 më 16:06
    "They will not control us, We will be victorious"

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Citim Postuar më parë nga mesuesi_1 Lexo Postimin
    ...
    problemi eshte se narko-trafiku dhe tregtimi i mishit te bardhe do te na behen nga udheheqja, nashi ... nuku kane me besim tek trafikantet e "thjeshte", sepse keta te fundit nuk i kane lidhjet, nuk i dijen "parrulla - kundra-parrullat" ...

ndragheta kryeministrore po angazhohet totalisht per larje paresh te ndyra, dhe sigurim fondesh per zgjebjet e ardheshme ...

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    degjo edvin, se po me duket se po i drejtohem edvinit te madh ...... ti dhe ne te gjithe e dime shume mire qe bllokimi i skafeve eshte bere per efekt te bllokimit te trafiqeve ..... dhe mire kane bere se italia nga krahu tjeter gjente pretekste per te sulmuar qeverite shqiptare (shumes) ..... ok....?!
    Ku eshte problemi ???
    Nuk eshte me mire qe shteti te beje punet qe i takojne ne toke dhe keshtu pengon ikjet dhe trafikun nga deti? Nuk eshte me mire qe shteti te kontrolloje dhe patrulloje detin dhe mos te nxjeri moratoriume diskriminuese per shqiptaret?
    Paradoksi eshte akoma me i madh kur mjetet lundruese me flamur te huaj mund te lundrojne ne detin shqiptar kurse ato me flamur Shqiptar jo!!!
    Nje mjet lundrues me flamur Italian nuk ben kontrabande kurse ai me flamur Shqiptar po!!!!
    E di se ç'me kujton ky lejimi per vete dhe jo per te tjeret, kohen kur "Blloku" kishte te drejte te shikonte Tv te huaja kurse populli jo.
    Edhe pyet ku eshte problemi !!! Ky eshte kok e kemb problem.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Sa budalliqe lexon njeriu keto mor zot.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Sapo lexova nje budallallek, ke te drejte.

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    nuk ke pra mjete lundruese te mjaftueshme per te kontrolluar ujerat, nuk e kupton kaq gje ...?!

me c'fare ti rruash ujerat, me k.o.q.e.t e xha balos ...?!
    Mesues me ngjan se nuk e di qe ka ca vite qe ne Sazan ben "palle" Roja e Finances Italiane.
    Pastaj edhe sikur ta marim te mireqene ate qe thua Ti, une them se Shteti vetem me "therimet" qe shpenzon kot, fare mire mund te blinte mjete per ta kryer ate detyre.
    Pastaj o mesues Shteti po te doje edhe me ato **** e xha balos qe thua Ti e kryen me se miri ndalimin e kontrabandisteve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Station : 13-05-2010 më 17:03

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Po, kete e dime shume mire. Eshte sikur neser te dale qeveria e te thote qe ndalohen makinat ne Shqiperi, pasi shume nga kriminelet perdorim makina per te ikur nga vendi i krimit, por keto makina nuk ndalohen per qeveritaret...

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •