Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Izadora : 15-05-2010 mė 13:30
Jeto sot se neser nuk i dihet
Per sa i perket racave dhe superioritetit te tyre as nuk ja vlen te pergjithesosh. Duke jetuar ne nje vend si Amerika dhe duke patur te bej me njerez te racave te ndryshme si ne shkolle, pune, dhe shoqeri, kam pare se si ka te bardhe qe me white trash (ne te gjitha kuptimet) nuk ke ku gjen, ashtu sic kam pare dhe zezake qe jane shume me superiore qofte nga inteligjenca, kultura e me radhe. Superioriteti eshte individual prandaj boll e pergjithesuat.
Dy pyetje madje te besh. Kur te hapet tema : "Elda dhe perzjedhja e saj raciale" atehere nis une dhe referoj, por duke qene se po shkruhet ne parim, atehere une po shkruaj ne pergjithesi.
Pyetjeve qe te parashtrova, ju pergjigje me pyetje. Atehere cili ishte pra origjinaliteti qe humbiste?
E po duke qene se e kane, nuk mund te them "nessseeeee...". Nese te zinjte nuk do kishin ate ngjyre lekure, do ishin te bardhe. Nese, nese, nese.....
Vazhdoni ta banalizoni konceptin ne menyren me banale te mundshme.
Kam pare njerez keshtu... e kam pare njerez ashtu...
O NJEREZ.... PO FLASIM PER RACA... TOTALI I GJITHE QENIEVE TE NJE RACE NE PLANET.
Pasi te keni kuptuar kete, ejani e flisni kush mendoni se qendron me lart, edhe argumentoni. Po keshtu muhabetesh "kam njoft njehere nje zezak me IQ 500000000 e qe kishte lek, e qe ishte i bukur, e qe ishte hamshor...." etj etj behen gjithe diten.
Jo! Une po them te flasim per RACA.
Kjo do te thote qe nuk mund te flitet per gjera te thjeshtuara si pershembull: zezaket apo te bardhet qe kam njohur une.
Sa njerez ke njohur ne jeten tende sikur perdite nga nje te ri te kesh njohur?
Per racat flitet ne pergjithesi, arritjet, ecurine neper epoka, karakteristika te pergjithshme kulturore, qe nuk mund ti perfaqesoje 1, 100, 1000, apo 100.000 individe.
Kete nuk e kuptova, sepse nuk po aludoja PER TY qe paske njohur ndonje zezak apo te bardhe. E solla si shembull per te thene qe nuk mund te gjykohet nje race, edhe sikur me te mirin apo me te keqin e asaj race te kesh njohur. E more me perpjete sec duhet.
Gjithsesi na falni ju nese komenti u duk ofendues kur nuk kishte ate qellim.
Sa bukur lexoke mes rreshtave. Te keqen e fallxhores. Po tjeter ca kuptove, amaaaan?! Hajt per hajer, se kush e di, ndoshta kam shpresa akoma.
Po zotrote meqe i permende, mos na ler te vuajme ne injorancen tone, po na nxirr ne drite duke na shkruar se cilat qenkan tipet e inteligjencave nisur nga racat.![]()
Ne mund te diskutojme ,nqs kafshet do ishin krijesat superiore karshi ne njerzeve, a do ti persekutonim (megjithse preardhjen nga kafsha e kemi , por jemi nje shkalle me te larte ) ?
Normal qe te gjykosh per dicka , nisesh nga vetja , si e kupton dhe si do veproje.
Nuk thashe se jemi superior , por raca e bardhe ka qene me e favorizuar.
Tani ne mos shikojme tarzanin ne xhungel lol
Ps .Kjo eshte thjesht nje diskutim i lire , nuk ka qellim persekutimi ose racismi :-)
Jeto sot se neser nuk i dihet
Krijoni Kontakt