Close

Rezultati i Sondazhit: Cilen nga menyrat e shumimit te qenies njerezore mbeshtetni?

Votues
48. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Mbeshtes shumimin e njeriut mes racave te ndryshme.

11 22.92%
  • Mbeshtes shumimin e njeriut brenda te njejtes race.

37 77.08%
Faqja 8 prej 23 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 228
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    une jam krejteisht pro barazise.
    nuk jam aspak kunder shumimit te njerezve mes rracave te ndryshme.
    nuk do e kisha problem te krijoja familje me nje tajlandeze, kineze, indiane, kubane apo dominikane.
    as me te voglin problem...
    Admiral, kam dy pyetje pėr ty:

1) Ti sot jeton nė vendet e tė bardhėve. Do tė dėshiroje ti tė jetoje sot nė Kubė, Indi, Tailandė, Amerikė tė Jugut, etj. megjithėse kėto janė vende tė varfra dhe kanė kriminalitet tė lartė?

2) Tė pėlqen qė bota tė pėrzihet dhe tė shndėrrohet e gjitha nė njė racė tė vetme, si ajo e Indisė dhe Pakistanit?

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Admiral, kam dy pyetje pėr ty:

1) Ti sot jeton nė vendet e tė bardhėve. Do tė dėshiroje ti tė jetoje sot nė Kubė, Indi, Tailandė, Amerikė tė Jugut, etj. megjithėse kėto janė vende tė varfra dhe kanė kriminalitet tė lartė?

2) Tė pėlqen qė bota tė pėrzihet dhe tė shndėrrohet e gjitha nė njė racė tė vetme, si ajo e Indisė dhe Pakistanit?
    po te tegoj ato vende ku kam qene: ne tajlande do te jetoja me gjithe qejf...
    kam qene ne bangkok dhe jam ndjere me i sigurte se ne mes te milanos (mos shiko se ē'po ndodhe tani). tajlandezet jane njerez te mrekullueshem.
    ti do te ēuditeshe po te shihje se sa europiane jetojne atje.
    ne amreike latine kam qene vetem ne republike dominikane. atje nuk do jetoja. jo per pune te kriminalitetit, por per qeshtje te tjera.
    sdq numri i europianeve qe transferohen atje eshte gjithmone e me i larte.
    ke sa te duash qe dalin ne pension dhe shkojne ne keto vende, ku me pensionin qe marrin jetojne ne menyre me se te denje...
    a ka mundesi te di pse me bere kete pyetje?

ajo pyetja e dyte eshte e pakuptimte.
    thua: bota tė pėrzihet , dhe pastaj thua: te shnderrohet e gjitha nė njė racė tė vetme, si ajo e Indisė dhe Pakistanit...............
    ēfare lidhjeje ka perzierja e rracave me rracen indiane? a mund te ma shpjegosh edhe kete?
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Force-Intruder

martesa asht diqka personale , ndjejat e dy personave qe duhen ne mes veti...
    dallimi apo perbuzja e je race tjeter , ka te bej me menyren e pergjithshme , per mua asht nje urejte e pa kuptimte...dhe nuk ka lidhje me martesa ...
    mbetesh i pershendetun
    me respekt nga Busavata

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    po te tegoj ato vende ku kam qene: ne tajlande do te jetoja me gjithe qejf...
    kam qene ne bangkok dhe jam ndjere me i sigurte se ne mes te milanos (mos shiko se ē'po ndodhe tani). tajlandezet jane njerez te mrekullueshem.
    ti do te ēuditeshe po te shihje se sa europiane jetojne atje.
    Nė Tailandė zakonisht shkojnė tė jetojnė pleq pedofilė, qė shkojnė me prostituta tė moshave tė vogla. Kėta janė njerėz qė marrin pension nga vendet e tyre dhe shkojnė tė jetojnė atje.
    Pse nuk emigrojnė tė rinj nga Evropa nė Tailandė pėr tė punuar atje?

ne ameriken latine kam qene vetem ne republike dominikane. atje nuk do jetoja. jo per pune te kriminalitetit, por per qeshtje te tjera.
    sdq numri i europianeve qe transferohen atje eshte gjithmone e me i larte.
    ke sa te duash qe dalin ne pension dhe shkojne ne keto vende, ku me pensionin qe marrin jetojne ne menyre me se te denje...
    a ka mundesi te di pse me bere kete pyetje?
    E bėra sepse e dija qė ti nuk mund tė jetoje dhe tė punoje nė kėto vende. Ėshtė tjetėr gjė tė jetosh dhe tė punosh atje, dhe tjetėr gjė tė kalosh vitet e pleqėrisė duke marrė pension nga Evropa ose Amerika.

Citim Postuar mė parė nga the admiral
    ajo pyetja e dyte eshte e pakuptimte.
    thua: bota tė pėrzihet , dhe pastaj thua: te shnderrohet e gjitha nė njė racė tė vetme, si ajo e Indisė dhe Pakistanit...............
    ēfare lidhjeje ka perzierja e rracave me rracen indiane? a mund te ma shpjegosh edhe kete?
    India dhe Pakistani janė njė shembull i pėrzierjes sė tre racave, tė bardhės, tė zezės dhe tė verdhės. Tė bardhėt sot pėrbėjnė vetėm 10% tė popullsisė botėrore. Nėse e gjithė bota do tė pėrzihej, popullsia e saj do tė shndėrrohej nė njė racė si ajo e Indisė dhe Pakistanit. Pėr mė tepėr lexo edhe postimin tim nr. 74.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    @BATO:
    te rinjte shkojne e emigrojne atje ku ka pune...
    nuk shkojne ne ato vende thjeshte sepse ka papunsi te larte dhe valuta e tyre eshte shume e pavlere... ne kube per shembull, rrogat jane 15 euro ne muaj...
    e ē'lidhje ka kjo me rracen????????!!!!!!!

ne postimin 74 ke thene:
    Pėr mendimin tim, gjėja e duhur do tė ishte qė tre racat e mėdha, tė jetonin nė kontinentet e tyre dhe tė mos pėrziheshin, por tė jetonin nė paqe dhe tė kishin vetėm marrėdhėnie tregtare.

po si mund te imagjinohet nje gje e tille sot, kur te bardhit kane bashkur rracat ne menyre te jashtezakonshme duke transportuar mijera e mijera skllever te zinj neper amerike latine psh???
    gjithashtu the:

Brazili nuk e ka pėrfunduar akoma proēesin e plotė tė pėrzierjes. Sot nė Brazil jetojnė njerėz tė racave tė ndryshme, por me kalimin e kohės, pėrzierja e mėtejshme do tė ēojė nė
    krijimin e njė race tė vetme, qė do tė jetė ndoshta si ajo e Indisė.

me vie keq, por kjo qe thua eshte nje gafe kolosale...
    ne brazil bashkohen rraca e bardhe me ate te zeze.
    ato qe lindin nuk kane as me te voglen lidhje me ato te indise...
    kane tipare krejtesisht te ndryshme dhe madje edhe ngjyra eshte tjeter.
    nje mulat me nje indian jane shume te ndryshem si nga ngjyra dhe sidomos nga tiparet e tjera (hunda, buzet dhe floket)

a ke pare ti ndonjehere ndonje njeri me lekure te bardhe dhe me floke, buze e hunde zezaku???
    ēfare eshte ky??? i bardhe apo i zi?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 15-05-2010 mė 12:10
    Vasudhaiva Kutumbakam

ÆÆÆÆÆÆÆÆ
    Anėtarėsuar
    18-11-2005
    Postime
    749
    O meshkuj. Na lodhet me keto pseudoteorite raciale. Tashme, ne kohet moderne, as ekziston ndonje kufi i qarte persa i perket ekzistences se racave dhe tipareve qe ato personifikojne. Me elastikė behuni!

E meqe nuk ra fjala, dmth juve keto dy aktoret e bollywood-it, ngaqe jane nga India, nuk do u pelqenin p.sh.? Ose nese do kishit shanse me to per te krijuar familje, do thonit: -Jo?
    Maksimumi do u zbukuronin pasardhesin, se jane si kukulla. : D Ja kaq de, se na lodhet gerr-gerr kot.
    http://www4.pictures.gi.zimbio.com/S...vkbPUUXSBl.jpghttp://www2.pictures.gi.zimbio.com/2...HYhvnJ5Czl.jpg

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    pse o pogradecar, akoma nuk e ke provuar ndonje femer te zeze ti?
    jo per gje, por me duket se ti e mbane vehten per femnist te madh...

Nuk behet fjale per nje mardhenie seksuale midis nje te bardhi apo te zeze ,
    por per pasadhesit .

Jam kunder kryqezimit midis racave , per te vetmen arsye se hymb origjinaliteti, karakteristikat qe e dallojne nje race nga nje tjeter. Perzirja e racave eshte e pashmangshme, jetojme ne epoken e globalizimit.
    Per sa i perket kush eshte race eshte superriore , raca e bardhe gjithmon ka qene me e favorizuar nga ana soziale , ekonomike etj. etj.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Citim Postuar mė parė nga eldushka Lexo Postimin
    O meshkuj. Na lodhet me keto pseudoteorite raciale. Tashme, ne kohet moderne, as ekziston ndonje kufi i qarte persa i perket ekzistences se racave dhe tipareve qe ato personifikojne. Me elastikė behuni!

E meqe nuk ra fjala, dmth juve keto dy aktoret e bollywood-it, ngaqe jane nga India, nuk do u pelqenin p.sh.? Ose nese do kishit shanse me to per te krijuar familje, do thonit: -Jo?
    Maksimumi do u zbukuronin pasardhesin, se jane si kukulla. : D Ja kaq de, se na lodhet gerr-gerr kot.
    http://www4.pictures.gi.zimbio.com/S...vkbPUUXSBl.jpghttp://www2.pictures.gi.zimbio.com/2...HYhvnJ5Czl.jpg
    nuk ka te beje me bukurine , jan apo jo te bukura .. cdo rrace ka njerez te bukur .. por ka te beje me konceptin , parimet e idete qe ka nje njeri e qe nuk do ti shkele , mendon ti se bukuria e nje femre do i bente njerezit te shkelnin parimet e veta ? jo sepse bukuria nuk eshte gjithcka .. madje eshte superficiale

nga ana tjeter nuk jam kundra mixit te rracave .. ne bote ka shume njerez e keshtu qe ka shume vende si per ata qe mix brenda rraces se vete e si per ata qe mix me rraca te tjera .. pra nje bote e larmishme ... eshte thjeshte ceshtje shijesh e sja vlen per tu diskutuar mendoj ....

ÆÆÆÆÆÆÆÆ
    Anėtarėsuar
    18-11-2005
    Postime
    749
    Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    Nuk behet fjale per nje mardhenie seksuale midis nje te bardhi apo te zeze ,
    por per pasadhesit .

Jam kunder kryqezimit midis racave , per te vetmen arsye se hymb origjinaliteti, karakteristikat qe e dallojne nje race nga nje tjeter. Perzirja e racave eshte e pashmangshme, jetojme ne epoken e globalizimit.
    Per sa i perket kush eshte race eshte superriore , raca e bardhe gjithmon ka qene me e favorizuar nga ana soziale , ekonomike etj. etj.
    E cili qenka ky origjinalitet me kaq vlera, qe na humbiska?

Prape shkruani per race superiore edhe nga ana ekonomike? Por Lindja e Mesme po keput ne mes gjithe tregun per pasuri qe ka e u ngriten te bijte e botes ndertuan ishull ne mes te ujit. Apo anallim shembulli? Nuk merren per krahasim ekstremitetet, por nje mesatare e mundshme.

ÆÆÆÆÆÆÆÆ
    Anėtarėsuar
    18-11-2005
    Postime
    749
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Bollywood -> India -> Caucasoids :/

Meqe ra fjala... nese me gjeni nje japoneze te pashartuar, me sy jeshile... jam gati te martohem :/
    Race tjeter pra, apo po?
    Po nuk pati sy jeshile, nuk quhet e? E mire, se lente ka plot. Te martohesh me te, e pastaj te kuptosh realitetin e hidhur.

Citim Postuar mė parė nga Enii Lexo Postimin
    nuk ka te beje me bukurine , jan apo jo te bukura .. cdo rrace ka njerez te bukur .. por ka te beje me konceptin , parimet e idete qe ka nje njeri e qe nuk do ti shkele , mendon ti se bukuria e nje femre do i bente njerezit te shkelnin parimet e veta ? jo sepse bukuria nuk eshte gjithcka .. madje eshte superficiale

nga ana tjeter nuk jam kundra mixit te rracave .. ne bote ka shume njerez e keshtu qe ka shume vende si per ata qe mix brenda rraces se vete e si per ata qe mix me rraca te tjera .. pra nje bote e larmishme ... eshte thjeshte ceshtje shijesh e sja vlen per tu diskutuar mendoj ....
    Lexome pakez: raca percjell vetem tiparet fizike! Pertej ketyre tipareve raca nuk te sjell asnje vecori. Keshtu qe nuk mund te thuash "race" e nenkuptosh nivel inteligjence, apo kapacitet ne nje fushe te caktuar.

Faqja 8 prej 23 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •