Close

Rezultati i Sondazhit: Cilen nga menyrat e shumimit te qenies njerezore mbeshtetni?

Votues
48. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Mbeshtes shumimin e njeriut mes racave te ndryshme.

11 22.92%
  • Mbeshtes shumimin e njeriut brenda te njejtes race.

37 77.08%
Faqja 6 prej 23 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 228
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga Jack Watson Lexo Postimin
    Nga tė bardhėt, rrėnjėt nė Europė. Rraca superiore = Civilizimin superior (qė asimilon civilizimet mė tė dobėta). Tė gjithė kombet e rracat e tjera drejt kėtij modeli synojnė tė shkojnė. Nuk po kopjojnė tė bardhėt civilizimin zezako-afrikan, apo indian, apo aziatik, por e anasjellta.
    Saktesisht pra... te gjithe po adaptojne survival of the fittest.
    Asimilojne nga kultura e races qe mbijetoi, avancoi e dominoi per nje arsye...

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Une ndihem i barabarte ligjerisht. Por raca se ciles i perkas nuk mund te jete e barabarte me racen afrikane. Kjo eshte gjeja me llogjike dhe me e natyrshme ne bote sic e the edhe ti.
    E nese nuk mund te jene racat e barabarta, do te kete doemos raca superiore e inferiore. E ketu pastaj historia e qyteterimit flet vete... mjaftonte veshtrosh perreth.

Jo ketu ngaterron koncept. Nuk po flasim per Kombesi. Po flasim per Race.
    E si shqiptaret ashtu edhe greket, bejne pjese te te bardhet.
    Ligjerisht thua lol, nejse se te kuptoj sepse s'besoj te eshte dhenur rasti te lidhesh shoqeri me zezaket.
    Koncepti pak aty eshte e njejte, ndjerja superioriteti. Une nuk shoh ndryshim midis kesaj ndjenje nga lekura apo kombesia.

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Ligjerisht thua lol, nejse se te kuptoj sepse s'besoj te eshte dhenur rasti te lidhesh shoqeri me zezaket.
    Jo kam patur "bashkeprezente" klase zezake. Ngado qe do shkonim me vinte edhe me pyeste : "A te vij edhe une?"
    WTF man... bej ca te te doje qejfi... shume weird ishin. Shoke nuk mund ti quaj. po nuk kam ndonje paragjykim ti kem shoke. Te gjithe mund te kene shoke nga nje race inferiore.

Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Une nuk shoh ndryshim midis kesaj ndjenje nga lekura apo kombesia.
    Te ndihmoj une :

Greke+Shqiptare -> Te dy rracce e bardhe -> Te dy superiore ndaj zezakeve.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar mė parė nga eldushka Lexo Postimin
    Nuk eshte identiteti i prejardhjes ajo qe percakton ne menyre finale se cfare vertete vlen personi. Do qe shume e thjeshte nese do ishte keshtu. Askush nuk do rropatej per t'u krijuar gjate rrjedhes se jetes, por do jetonte shume i lumtur nen hijen e bemave e aftesive te prinderve e paraardhesve te tij.
    Prejardhja nuk eshte faktori i vetem qe ndikon, eshte e vertete, por ama eshte faktori kryesor. Po te jap dy studime me poshte qe vertetojne qe trashegimia gjenetike eshte me e rendesishme sesa ambienti ne te cilin rritet femija, ne rezultatin final.

http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=us

http://www.foster.washington.edu/cen...investing.aspx

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Jo kam patur "bashkeprezente" klase zezake. Ngado qe do shkonim me vinte edhe me pyeste : "A te vij edhe une?"
    WTF man... bej ca te te doje qejfi... shume weird ishin. Shoke nuk mund ti quaj. po nuk kam ndonje paragjykim ti kem shoke. Te gjithe mund te kene shoke nga nje race inferiore.
    Nje apo dy? Kaq pak veta, edhe mbase nje simester kohe nuk do ti shtypin te tera stereotipet qe ke pasur per to gjithe jeten. Mo u tall ehh

Te ndihmoj une :

Greke+Shqiptare -> Te dy rracce e bardhe -> Te dy superiore ndaj zezakeve.
    Ishe ti qe numurove ekonomine, artin etj ku mbizoteron i bardhi? Ne kete pikpamje do numorojne Greket qe kam kte e kte me shume se Shqiptari prandaj te drejte te ndihem superior.

Pse je kap kaq keq me zezaket, pse jo me Kinezet te cilet e kane ate kompleks inferioriteti ndaj te bardheve.

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Kur afrikanet e veriut dhe aziatiket ndertuan shtetet e tyre te para , ''i bardhi'' hipte neper peme per te gjet ushqimin e tij. .

Nga ky vezhgim historik , i bie qe cdo ''race'' ka mundesine per ta mbyll gap-in ne relacionin master-slave.

Jam kurioz te di se a do te munden kinezet ''te verdhet'' te ndihen ''superiora'' mbas 50 vjetesh valle??

Leqe cfare them une .....ata ndihen me superiora already ,duke u kap mbi faktin se homo sapiens i Guangxi eshte me i vjeter se ai i afrikes ..........

how about that europe?.......thote kinezi

lol

ps: cfare nuk lexon ne kete forum ...lol

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga Force Intruder
    A ka realisht dicka te keqe nese mundohet te ruhet trashegimia gjentike raciale?
    Nuk ka asgjė tė keqe tė ruhet trashėgimia gjenetike. Pėrderisa vetė natyra i ka ndarė njerėzit nė lloje tė ndryshme, kjo do tė thotė se natyra ka ditur pse i ka bėrė kėshtu.

Pėr mendimin tim, gjėja e duhur do tė ishte qė tre racat e mėdha, tė jetonin nė kontinentet e tyre dhe tė mos pėrziheshin, por tė jetonin nė paqe dhe tė kishin vetėm marrėdhėnie tregtare.

Citim Postuar mė parė nga Smth Poetic
    Gjenetikisht eshte provuar qe shumimi nder-racial eshte i shendetshem per njeriun.
    Shembull konkret = Brazili.
    Brazili nuk mė duket ndonjė shembull i suksesshėm. Brazili ėshtė njė shtet i varfėr dhe ka kriminalitet tė lartė.

Pėrveē kėsaj, Brazili nuk e ka pėrfunduar akoma proēesin e plotė tė pėrzierjes. Sot nė Brazil jetojnė njerėz tė racave tė ndryshme, por me kalimin e kohės, pėrzierja e mėtejshme do tė ēojė nė krijimin e njė race tė vetme, qė do tė jetė ndoshta si ajo e Indisė.

Citim Postuar mė parė nga s0ni
    Per evolucionin e njeriut perzierja e rracave eshte e dobishme.
    India, Pakistani, ose vende tė tjera mė nė veri, nė Azinė Qendrore, janė shembulli i pėrzierjes sė tre racave, tė bardhės, tė zezės dhe tė verdhės. Nėse kjo ėshtė e dobishme, tė mbetet ty ta vlerėsosh. Unė mendimin tim e dhashė mė lart.

.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga -BATO- : 13-05-2010 mė 16:21

Hierark i lartė Maska e Uriel
    Anėtarėsuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Te bardhet - shpiken ilace, shpiken mjete te sofistikuara per tu kujdesur per mbijetesen e tyre. Mposhten semundjet banale dhe rriten jetegjatesine e races se tyre.

Te zinjte - Deri nje shekullin e 19-te ende i kendonin te semureve te tyre (mos te them qe ka ende qe e bejne). Semundjet me banale i conin ne vdekje. Mesatarja e jetegjatesise ishte sa gjysma e te bardheve.

Nese natyra ka mundesuar qe njera race fale aftesive te saj te mbijetoje, dhe tjetra jo, rrjedhimisht te perziesh racat e kulturat sot, eshte te nderhysh ne punet e saj dhe te marresh ne dore karakteristiken selektive te natyres.
    Pse shtron si argument veē njė periudhė historike? Bumi shkencor europian nė mjeksi e ka zanafillėn vonė, dhe pėrkon me shekujt e fundit. Pse mos shohim mė pėrpara, psh kur egjiptianėt e lashtė ishin mjeshtėr tė anatomisė, tė huazuar mė pas tek semitėt arabė, raca ''superiore'' e bardhė ishte e zhytur nė baltė me derra. Vazhdojmė tė shikojmė mė pėrpara, kur kemi tė bėjmė me ndėrtimin e mrekullive tė lashtėsisė, qė nga Egjipti, Babilonia e Kina e Lashtė, pėrsėri raca e bardhė nuk figuron gjėkundi. Civilizimet nė rrjedhėn historike ngrihen dhe rrėzohen, huazojnė nga njėri tjetri, shkatėrrojnė njėri tjetrin, e kjo vjen kur plotėsohen apo piqen disa kushte, pėrpos aty genetike.

Nuk e kuptoj pse merr si gurė peshe zezakėt, e jo japonezėt, qė janė kurdoherė superior nė shpikjet elektronike. Cili ėshtė pėrfundimi nė rastin konkret? Janė racė superiore?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Uriel : 13-05-2010 mė 16:28
    relata refero

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    I nderuar Henor,

Nese po me sugjeron qe rracat jane te barabarta, do ishte e mira te sillje shembuj konkrete te ecurise paralele te civilizimeve te ndryshme gjate historise se njerezimit.
    Ku, kur si dhe ne c'menyre u diferencuan kulturat dhe kryesorja : Perse?

Perndryshe eshte e kote. Si e shikoj une pershmebull, gjeja e vetme me rendesi madhore qe i kane dhene negrit civilizimit modern eshte : AIDS.
    Nese ti ke ndonje ide tjeter ne c'menyre e ka ndikuar raca e zeze racen e bardhe pozitivisht, do te isha i lumtur ta degjoja.

Dhe nese flet per egjipt e babiloni... hehehe... sigurohu njehere qe nuk kane qene kaukazoide

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga Hėnor_ Lexo Postimin
    Pse shtron si argument veē njė periudhė historike? Bumi shkencor europian nė mjeksi e ka zanafillėn vonė, dhe pėrkon me shekujt e fundit. Pse mos shohim mė pėrpara, psh kur egjiptianėt e lashtė ishin mjeshtėr tė anatomisė, tė huazuar mė pas tek semitėt arabė, raca ''superiore'' e bardhė ishte e zhytur nė baltė me derra. Vazhdojmė tė shikojmė mė pėrpara, kur kemi tė bėjmė me ndėrtimin e mrekullive tė lashtėsisė, qė nga Egjipti, Babilonia e Kina e Lashtė, pėrsėri raca e bardhė nuk figuron gjėkundi. Civilizimet nė rrjedhėn historike ngrihen dhe rrėzohen, huazojnė nga njėri tjetri, shkatėrrojnė njėri tjetrin, e kjo vjen kur plotėsohen apo piqen disa kushte, pėrpos aty genetike.

Nuk e kuptoj pse merr si gurė peshe zezakėt, e jo japonezėt, qė janė kurdoherė superior nė shpikjet elektronike. Cili ėshtė pėrfundimi nė rastin konkret? Janė racė superiore?!
    Sepse pelqejne te bejne seleksionime te zgjuarit e forumit tone.
    Sikur danieli i morley mos te kishte studiuar ne toledo te andaluzise , sot sdo kishim as oxford e as cambridge. Sikur te lexonin pak biografine e tij sesi i cilesonte ai aristrokatet europiane (''superioret'') te asaj kohe gjate udhetimit te tij neper europe , kendezave te forumit sdo u ndihej me zeri.

Faqja 6 prej 23 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •