Jo kam patur "bashkeprezente" klase zezake. Ngado qe do shkonim me vinte edhe me pyeste : "A te vij edhe une?"
WTF man... bej ca te te doje qejfi... shume weird ishin. Shoke nuk mund ti quaj. po nuk kam ndonje paragjykim ti kem shoke. Te gjithe mund te kene shoke nga nje race inferiore.
Te ndihmoj une :
Greke+Shqiptare -> Te dy rracce e bardhe -> Te dy superiore ndaj zezakeve.
Prejardhja nuk eshte faktori i vetem qe ndikon, eshte e vertete, por ama eshte faktori kryesor. Po te jap dy studime me poshte qe vertetojne qe trashegimia gjenetike eshte me e rendesishme sesa ambienti ne te cilin rritet femija, ne rezultatin final.
http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=us
http://www.foster.washington.edu/cen...investing.aspx
Nje apo dy? Kaq pak veta, edhe mbase nje simester kohe nuk do ti shtypin te tera stereotipet qe ke pasur per to gjithe jeten. Mo u tall ehh
Ishe ti qe numurove ekonomine, artin etj ku mbizoteron i bardhi? Ne kete pikpamje do numorojne Greket qe kam kte e kte me shume se Shqiptari prandaj te drejte te ndihem superior.Te ndihmoj une :
Greke+Shqiptare -> Te dy rracce e bardhe -> Te dy superiore ndaj zezakeve.
Pse je kap kaq keq me zezaket, pse jo me Kinezet te cilet e kane ate kompleks inferioriteti ndaj te bardheve.
Kur afrikanet e veriut dhe aziatiket ndertuan shtetet e tyre te para , ''i bardhi'' hipte neper peme per te gjet ushqimin e tij..
Nga ky vezhgim historik , i bie qe cdo ''race'' ka mundesine per ta mbyll gap-in ne relacionin master-slave.
Jam kurioz te di se a do te munden kinezet ''te verdhet'' te ndihen ''superiora'' mbas 50 vjetesh valle??
Leqe cfare them une .....ata ndihen me superiora already ,duke u kap mbi faktin se homo sapiens i Guangxi eshte me i vjeter se ai i afrikes ..........
how about that europe?.......thote kinezi
lol
ps: cfare nuk lexon ne kete forum ...lol
Nuk ka asgjė tė keqe tė ruhet trashėgimia gjenetike. Pėrderisa vetė natyra i ka ndarė njerėzit nė lloje tė ndryshme, kjo do tė thotė se natyra ka ditur pse i ka bėrė kėshtu.Postuar mė parė nga Force Intruder
Pėr mendimin tim, gjėja e duhur do tė ishte qė tre racat e mėdha, tė jetonin nė kontinentet e tyre dhe tė mos pėrziheshin, por tė jetonin nė paqe dhe tė kishin vetėm marrėdhėnie tregtare.
Brazili nuk mė duket ndonjė shembull i suksesshėm. Brazili ėshtė njė shtet i varfėr dhe ka kriminalitet tė lartė.Postuar mė parė nga Smth Poetic
Pėrveē kėsaj, Brazili nuk e ka pėrfunduar akoma proēesin e plotė tė pėrzierjes. Sot nė Brazil jetojnė njerėz tė racave tė ndryshme, por me kalimin e kohės, pėrzierja e mėtejshme do tė ēojė nė krijimin e njė race tė vetme, qė do tė jetė ndoshta si ajo e Indisė.
India, Pakistani, ose vende tė tjera mė nė veri, nė Azinė Qendrore, janė shembulli i pėrzierjes sė tre racave, tė bardhės, tė zezės dhe tė verdhės. Nėse kjo ėshtė e dobishme, tė mbetet ty ta vlerėsosh. Unė mendimin tim e dhashė mė lart.Postuar mė parė nga s0ni
.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga -BATO- : 13-05-2010 mė 16:21
Pse shtron si argument veē njė periudhė historike? Bumi shkencor europian nė mjeksi e ka zanafillėn vonė, dhe pėrkon me shekujt e fundit. Pse mos shohim mė pėrpara, psh kur egjiptianėt e lashtė ishin mjeshtėr tė anatomisė, tė huazuar mė pas tek semitėt arabė, raca ''superiore'' e bardhė ishte e zhytur nė baltė me derra. Vazhdojmė tė shikojmė mė pėrpara, kur kemi tė bėjmė me ndėrtimin e mrekullive tė lashtėsisė, qė nga Egjipti, Babilonia e Kina e Lashtė, pėrsėri raca e bardhė nuk figuron gjėkundi. Civilizimet nė rrjedhėn historike ngrihen dhe rrėzohen, huazojnė nga njėri tjetri, shkatėrrojnė njėri tjetrin, e kjo vjen kur plotėsohen apo piqen disa kushte, pėrpos aty genetike.
Nuk e kuptoj pse merr si gurė peshe zezakėt, e jo japonezėt, qė janė kurdoherė superior nė shpikjet elektronike. Cili ėshtė pėrfundimi nė rastin konkret? Janė racė superiore?!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Uriel : 13-05-2010 mė 16:28
relata refero
I nderuar Henor,
Nese po me sugjeron qe rracat jane te barabarta, do ishte e mira te sillje shembuj konkrete te ecurise paralele te civilizimeve te ndryshme gjate historise se njerezimit.
Ku, kur si dhe ne c'menyre u diferencuan kulturat dhe kryesorja : Perse?
Perndryshe eshte e kote. Si e shikoj une pershmebull, gjeja e vetme me rendesi madhore qe i kane dhene negrit civilizimit modern eshte : AIDS.
Nese ti ke ndonje ide tjeter ne c'menyre e ka ndikuar raca e zeze racen e bardhe pozitivisht, do te isha i lumtur ta degjoja.
Dhe nese flet per egjipt e babiloni... hehehe... sigurohu njehere qe nuk kane qene kaukazoide![]()
Sepse pelqejne te bejne seleksionime te zgjuarit e forumit tone.
Sikur danieli i morley mos te kishte studiuar ne toledo te andaluzise , sot sdo kishim as oxford e as cambridge. Sikur te lexonin pak biografine e tij sesi i cilesonte ai aristrokatet europiane (''superioret'') te asaj kohe gjate udhetimit te tij neper europe , kendezave te forumit sdo u ndihej me zeri.
Krijoni Kontakt