Close

Rezultati i Sondazhit: Cilen nga menyrat e shumimit te qenies njerezore mbeshtetni?

Votues
48. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Mbeshtes shumimin e njeriut mes racave te ndryshme.

11 22.92%
  • Mbeshtes shumimin e njeriut brenda te njejtes race.

37 77.08%
Faqja 18 prej 23 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 228
    heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Edhe njėherė, organizimi politik-ushtarak-ekonomik i Perandorisė Romake nė njė garė hipotetike krahasuese, bėn pluhur e hi, cilindo shembull tjetėr nga lashtėsia. As Aleksandri i Madh nuk mund tė krahasohet dot me efiēencėn romake. Pėrmenda sesi inxhinierėt romakė kryen ndėrtime qė ishin qindra kilometra tė gjata, nuk u mora me kopshte dhe shatrivane. Madje as nuk e pėrmenda fare Koloseun.

Ajo Nefertiti, mbretėreshė e lashtė egjiptiane, http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=219, ēfarė lloj strukture antropologjike kishte? Se duket qė nė metamorfozė.

Grekėt, egjiptianėt e lashtė, persėt, ishin e njėjta racė ose i bie qė, jo-kaukazoidėt, kanė bėrė fare pak pėr ecjen pėrpara tė njerėzimit, pasi mbaroi periudha e tyre. E pėrmenda nė fillim fare qė duhet tė hiqet dorė nga krahasimet, sepse realiteti do ishte i hidhur pėr ju, edhe sikur tė marrėsh komplet njerėzimin pėrballė europianėve.

Jo mė larg se njė pyetje.. Gutenbergu, NISMĖTARI I NXĖNIES (dituri-tru-mbush) BOTĖRORE, ēfarė ishte?
    Prektora

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anėtarėsuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    O Darwin ,une personalisht jam race kaukaziane,bjond tipik,me tipare gati skandinav.
    Mirepo thjeshte kam admirim teper te madh per egjiptasit si civilizim,race dhe kulture.
    Nuk e mohon askush rolin dhe teknologjine e persosur romake,as greke,poashtu nuk mohohet se romaket dhe greket nje pjese te "zbulimeve"te tyre ia atribuojne pikerisht egjiptaseve,dhe pse jo sumereve.
    Puna e racave vone ka dal ne shesh.Ne postimin e pare lidhur me kete teme kam thene dhe ashtu mendoj qe menyra ,kushtet dhe rrethanat jetesore kane bere kete dallim.
    Poashtu me bie ta perseris prape nje postim tjeter se civilizimi i lashte i takon races jokaukaziane (kupto superiore),ndersa civilizimi modern i takon races kaukaziane,nese guxojme ta bejme nje dallim te tille.

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga darwin Lexo Postimin
    Nuk kuptoj pėrse po vazhdohet me kokėfortėsi shembulli i Egjiptit i hershėm ose i vonshėm (pavarėsisht se Kleopatra mund tė etiketohet pa pikė problemi Borėbardha).. nqs fillojnė krahasimet, nuk ka asnjė shembull tė lashtėsisė qė mund tė qėndrojė pėrballė madhėshtisė sė organizimit politik-ushtarak-ekonomik tė Perandorisė Romake (edhe nėse orientalistėt arrijnė tė shėmbin mure me kokė, nė kėtė rast nuk nxjerrin ndonjė tingull nga goja). Dhe, po tė shihet nė prizmin tuaj kėmbėngulės, nuk ka asnjė zeshkan/verdhacuk tė mundshėm tė dyshimtė qė mund tė figurojė nė historinė e Romės.
    Kleopatra , ska te beje me racen egjiptiane te lashte sepse rridhte nga dinastia e ptolemeut , greket ose iliret sic shume veta duan te besojne ketu.

Perandorite e persise dhe te kines mund te krahesohen lehte me ate te romakeve ne aspektet te cilat ti i permende , pavaresisht se europianet kishin me shume bagazh rreth romes ne lashtesi sesa perandorite e tjera.

Perandori romak Filipi ishte arab.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Megjithė pėrpjekjet e tua tė pareshtura (ka ndonjė motiv?) pėr mos-njohje ndryshimesh, kėto dy rreshta qė shkrove janė si njė shtėpi prej letre.

Tregova gjithė atė bust qė ėshtė nė muzeumin e Berlinit, mbretėreshė e lashtė egjiptiane.

I di shumė mirė ata qė caktoi qeveritarė Aleksandri pėr tu kujdesur pėr perandorinė e tij, dhe ata qė mbetėn pas vdekjes. Persia, tė prish punė nė krahasim (pėrveē se nuk i afrohet fare madhėshtisė sė Romės) sepse pėrpara pushtimit nga zgjyra arabe (e them nė sens fetar) jo-gjenetikisht tė njėjtė, ishin e njėjta racė me europianėt.

Ndonjė fakt tė krahasueshėm pėr organizimet e perandorive kineze. Legjislacion civil, zgjedhje popullore pėr konsuj, organizim ushtarak, model taksimi?
    Prektora

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anėtarėsuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Po mire sa i perket racave ka pasur nje ndryshim pergjate dinastive ne Egjipt,e ke ne nje postim me heret ne kete teme.Ne disa dinasti raca i afrohet euroasian,e ne disa tjera race jo kaukasiane.Thjeshte mendoj se ka qene race ose "nenrace"heterogjene.
    Prape mbetem i mendimit se perpara civilizimit egjiptian te tjeret duken te vegjel.Ndoshta pse kam pare dhe lexuar shume mbi kete civilizim.
    E di ti se ne Irak eshte gjetur nje "llampe"qe prodhon drite e vjeter me shume se 2600 vite.Ke degjuar per kete.Apo ky na ishte nje zbulim romak.
    Te gjitha civilizimet e mevonshme pranojne se kane kopjuar Egjiptin dhe Mesopotamine ne shume aspekte.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/2804257.stm
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga darwin Lexo Postimin
    Megjithė pėrpjekjet e tua tė pareshtura (ka ndonjė motiv?) pėr mos-njohje ndryshimesh, kėto dy rreshta qė shkrove janė si njė shtėpi prej letre.

Tregova gjithė atė bust qė ėshtė nė muzeumin e Berlinit, mbretėreshė e lashtė egjiptiane.

I di shumė mirė ata qė caktoi qeveritarė Aleksandri pėr tu kujdesur pėr perandorinė e tij, dhe ata qė mbetėn pas vdekjes. Persia, tė prish punė nė krahasim (pėrveē se nuk i afrohet fare madhėshtisė sė Romės) sepse pėrpara pushtimit nga zgjyra arabe (e them nė sens fetar) jo-gjenetikisht tė njėjtė, ishin e njėjta racė me europianėt.

Ndonjė fakt tė krahasueshėm pėr organizimet e perandorive kineze. Legjislacion civil, zgjedhje popullore pėr konsuj, organizim ushtarak, model taksimi?
    Persia race europiane?
    Kush ta tha kete gje , darius?
    lol

sa per kinezet , lexo me shume se do mesosh........ah sa per rikujtim se po permendje ato rruget shume-kilometroshe te romakeve.......sa i gjate muri-kinez sa per dijeni?
    Ndonjehere ke pire caj me filxhan porcelani?

lol

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Te gjitha racave te zeza qe shkruajne ne kete teme : Nuk keni pse te na provoni asgje!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Force-Intruder : 17-05-2010 mė 03:32

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    16-05-2010
    Postime
    192
    Citim Postuar mė parė nga fattlumi Lexo Postimin
    Pyka e terheq pyken thone.
    Keshtu edhe puna me Egjiptin ne kete teme.Nese del se egjiptasit skan pasur race te paster kaukasiane ose "race superiore"atehere tere njerezimi kesaj race i ka borgj.
    Mire po behet qe po hyn ketu edhe gjeneza racore e egjiptasve sepse egjiptasit jane njerezit qe me se shumti i kane dhene njerezimit si popull ne te gjitha lemite.Llogarit,nje ndertese e tyre ende mbetet e vetmja nga 7 mrekullite antike,dhe ka qene per 4300 vite ndertesa me e larte ne toke,pa i permendur zbulimet tjera.
    Ketu po flitet per superioritet dhe inferioritet te racave,edhe pse keto raca shume vone kane marre kuptim,pasi te gjithe lidhen ne nje trung.
    egjiptianet nuk i kane dhene njerezimit asgje, piramidat e tyre vlenin ne ate kohe per njerezimin po aq sa vlejne dhe sot, pra nuk vlejne asgje...kishim dhe ne nje faraon(enver hoxhen) me nje piramide,por te pakten kjo piramida e ketij psikopatit tone vlen per dicka sot.

Ps.Imperivm Romanvm,Imperivm Civitas.....Roma capvt mvndi

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Injoron ato qe te them une, edhe vjen me pyet perseri per dicka tjeter. Kaq problem e ke te lexosh vete perpara se te besh pyetje apo komente te gabuara?

Po perdorim nje metode induktive. Edhe pse kot fare, une po ta pranoj qe sumeret ishin negroide afrikane. (E zeme per nje cast)

Edhe ndertuan nje civilizim mijera vjet me pare. Me pas u zhduken. Edhe?
    Sikur te ishte realisht keshtu (qe nuk eshte) cfare do te provonte kjo?
    Do te tallaviteshim kot per ore te tera, per te perfunduar ne faktin e thjeshte qe :

Sumeret kane qene nje qytetrim antik... me i lashti qe njohim deri me sot, i zhdukur. Pastaj? Do me pyesesh per mayat tani? Po pastaj?

Ne cfare menyre do te provonin keto pyetje thelbin e temes "BARAZI RACIALE"?!
    shiko. une nuk rri e shikoj faqe interneti per te bere si i ditur ketu tek fsh. (nuk po te akuzoj)
    ato qe i shkruaj i kam lexuar neper libra te ndryshem. nuk me pelqen te informohem ne web 5 minuta para se te shkruaj diēka. webi eshte per dembela per mendimin tim.
    sdq une nuk hiqem si ekspert sumeresh. nje qje qe e mbaja mend nga ata qe kam lexuar eshte se ata e quanin vehten sag giga. do te thote: njerez me koke te zeze.
    ti do me thuash se kane qene te bardhe? ok. nuk kam nder mend te hidhem ne kerkim te historise se sumereve nga laptopi per te te kundershtuar.

nese sumeret paskan qene te erret, kjo nuk mbeshtete ate teorine tende te superioritetit te rraces se bardhe. ēfare paskan bere te bardhit ne ate kohe?
    po civilizimi kinez? edhe ai eshte nje nder me antiket...
    nuk besoj qe ke lexuar ndonje studiues te historise antike te kinezeve qe thote se edhe ata ishin te bardhe...

ti me duket edhe afrikano verioret i quan te bardhe. ok. nuk jam kundra.
    thjesht veje re se shumica ketu i quajne te zi.
    si jane quajtur afrikano verioret qe kane pushtuar spanjen?
    nuk quheshin te bardhe nga vendasit.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Nuk dua ta zgjas me sepse nuk kam ndermend te zbraz te timen e te mbush te askujt.

Kthemi te thelbi... Ka dikush ndonje ide te RE perse racat qenkan te barabarta?

Nuk prisja ne fakt nje rezultat te thelle sondazhi... shumica nuk duan te shumohen jashte races, po nuk kane nje aryse bindese per kete.

Faqja 18 prej 23 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •