8 Shkurt, 2010
K ë r ç o v ë

Dërguar:

1. Euro ambasadorit, z. Erwan Fouéré, në Shkup

2. z. Robert Gates, Ministër i mbrojtjes në NATO, në Washington

Do ta filloj informatën time me thënjen e John F. Kennedit: “MUNDET TË KETË PAQE OSE PËR TË GJITHË OSE PËR ASNJË”.

Sipas kësaj thënje, duhet t’u dërgoj Juve qëndrimin tim dhe të shqiptarëve ndaj diskriminimeve që u janë bërë shqiptarëve në të kaluarën bile edhe në shekullin e XXI-të u bëhen nga dhelparakët sllavë me horrin, qerratan, keqbërësin, kryeministrin e Qeverisë – z. Nikolla Gruevski, një konspirator dhe një njeri shumë kontra – produktiv që vetëm po nxit një inercion të paparë me fqinjët e tij kudo që gjinden.

I njejti po merr një rol diskriminues, anti – shqiptarë në shumë mënyra - duke i shkatërruar shqiptarët shpirtërisht të cilët nuk janë minoritet n’atdheun e vet, por ata janë dhe duhet të jenë pjesë konstituive, integruese e shtetit. Ashtu që, ai është duke shpërndarë një nacionlizëm shumë të rrezikshëm dhe një shovinizëm të paparë në këtë shtet artificial “DEMOKRATIK” në Ballkan.

Prej ku, jam më tepër se i befasuar se për sa herë IshRJM – ja është duke i mashtruar Shtetet e Perendimit (BE) dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në lidhje me historinë, tokën, kulturën, gjuhën e tyre, të cilat nuk egzistojnë, së paku në këtë territor shqiptar; ashtu që, dhe sa kohë ata do të jenë akoma të ledhatuar prej Juve Shkëlqesi?! ..............

Do t’u dërgoj një punim (i shkruajtur më datë 07 dhjetor 2009) me të cilin shpresoj se ndoshta do t’u rikujtoj edhe një herë dhe do Ju lus Juve Shkëlqesi që të mos i bëni ende të njejtat gabime, defekte e të meta ndaj popullatës shqiptare të cilën Ju Shkëlqesi e keni bërë përpara një shekulli.

Me respekt dhe mirënjohje,

I Juaji i sinqert
Ahmed MORA