Kam studjuar vete ne Elbasan.
Dhe ate qe kam verejtur eshte eshte se djemt e shqiperise ne pergjithesi i trajtonin vajzat ne nje menyre jashtzakonisht te ulet, sikur vajzat per to nuk paraqisnin figure njerezore, por kafshe.
Me syte e mij ka pa cuna qe i kapnin vajzat per flokesh vetem e vetem se ajo nuk tregonte interes per te. Personalisht jam kacafytyr disa here me keta monstra te cilet shumica e tyre me keqardhje e then ishin nga veriu i Shqiperise.
Ne party nese mund ta quaj keshtu e organizuar nga studentet e Elbasanit, vajta me ca shoke dhe shoqe ne kete party.
Tani vajza qe me shoqeronte mua ishte librazhdase, ne ishim te ulur ne tavoline dhe nje cun vjen dhe e fton per te vallezuar dhe kjo e refuzoi, vetem pse kjo e refuzoi ai e kapi per flokesh sikur me qene ajo kafshe. Une me shoket e mije qe ishim ne talovine reaguam, ndersa bisha mundoheshte te kapet me ne.
Nejse nderhyjne ca cuna tjere dhe na ndane. te njejten nate ai gomari mblodhi me shum se 40 gomer tjere dhe erdhen ne dhomen e konviktit ku banonim ne me thika e ku ta di une se cfar.
Ne ishim kater persona ne dhome , arritem te mbajme dren te mbyllur deri sa erdhi policia.
Une dhe shoket e mij kishim miq te forte ne Elbasan, miq te cilet i respektoj sot e kesaj dite edhe pse ka vite qe nuk i kam pa, por me te cilet me deshiren me te madhe do ta pije nje kafe ne cdo kohe te dites.
Nejse u treguam ketyre miqve tane se cfar ndodhi, te njejtet miq shkuan dh i kapen keta gomeret dhe i zhedepen mire , ua bene shpinen me te bute se barku.
Pastaj te shikoje , kur kalonin prane nesh mbanin koken ulur si gomere qe ishin.
E tregoj kete histori, sepse me vjen shum keq vdekjen e kesaj vajze, dhe ne te njejten kohe dua qe mashkujt shqipater te shqiperise te senzibilizohen dhe te kuptojne se femrat nuk jane kafshe, se femrat duhet respektuar pa marre parasysh se cfar vendimi sjellin ato. Duhet te respektohen femrat dhe njekohesihst vendimet qe marrin ato, qofte ato vendime te jene kunder deshirave tona.
Nuk vritet nje femer vetem e vetem se nuk deshiron te kaloj me mua ose me dike tjeter.
Eshte turp i madh kjo qe ndodh ne shqiperi, jetojme ne shekullin 21 dhe ne shqiperi akoma ka asi burra qe femrat i trajtojne sikur me jetuar ne shekullin 1 te eres sone.
Zoti i falte xhenetin asaj vajzes, ndersa atij idiotit qe i ka marre jeten ne moshen me te bukur , i falte ferrin pergjithmone.
GV_USA
Krijoni Kontakt