Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 46 prej 46
    i/e regjistruar Maska e user010
    Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Pėr: Parajsa (Xheneti) sipas Jezusit dhe Muhamedit

Per besimin ortodoks ferri eshte te jesh larg Zotit, pershkrimet me kazane zjarri etj mbase mbeshteten nga dege te tjera te krishterimit por jo nga besimi ortodoks. Larg Zotit (pra larg drites dhe dashurise te pa fund) shpyrti nuk gjen qetesi por perkundrazi eshte gjithmon ne vuajtje pasi paqja, qetesia dhe gezimi gjenden (burojn nga) afer Zotit.

i/e regjistruar Maska e Hotlani
    Anėtarėsuar
    22-11-2012
    Postime
    276

Ēdo kush qė e meriton xhenetin zoti ishalla e dergon aty.
    Kultura,sjellja edukata,arsimi e bėjnė njeriun tė vlefshėm!!!!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Zoteri Mexhid perse nuk e prure ne kete forum edhe prerjen e nje gazetari amerikan ne fyt nga nje xhihadist nga UK, pra civil qe asgje ska patur te beje me luften?

Perse nuk po u tregon myslimaneve per perpjekjet e konvertimit me dhune te jezideve ne Irak?

Perse nuk po u tregon per deportimin nga shtepite e tyre te mijera te krishtereve te Irakut, te cilet madje kurre nje te keqe nuk ua kane bere myslimaneve as ne Irak e as gjetiu?

Per qindra mijera te tjere qe enden maleve pa kurrfare strehimi e pa nevojat elementare per jete?

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Zoteri Mexhid perse nuk e prure ne kete forum edhe prerjen e nje gazetari amerikan ne fyt nga nje xhihadist nga UK, pra civil qe asgje ska patur te beje me luften?

Perse nuk po u tregon myslimaneve per perpjekjet e konvertimit me dhune te jezideve ne Irak?

Perse nuk po u tregon per deportimin nga shtepite e tyre te mijera te krishtereve te Irakut, te cilet madje kurre nje te keqe nuk ua kane bere myslimaneve as ne Irak e as gjetiu?

Per qindra mijera te tjere qe enden maleve pa kurrfare strehimi e pa nevojat elementare per jete?
    O llokum tema te flasim per Mexhidin nuk eshte hap !
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar mė parė nga user010 Lexo Postimin
    Per besimin ortodoks ferri eshte te jesh larg Zotit, pershkrimet me kazane zjarri etj mbase mbeshteten nga dege te tjera te krishterimit por jo nga besimi ortodoks. Larg Zotit (pra larg drites dhe dashurise te pa fund) shpyrti nuk gjen qetesi por perkundrazi eshte gjithmon ne vuajtje pasi paqja, qetesia dhe gezimi gjenden (burojn nga) afer Zotit.
    Cilat dege e kane me mire ? Dhe cilat jane argumentet teologjike qe e kane me mire ato dege te krishtera ?

P.sh., une jam larg zotit te ''juaj'' , dhe jam shume i lumture , paqja , qetesia , gezimi gjenden ne shpirtin tim . Si i bie kjo me te tjera fjale , thua se une nuk jam afer zotit !? Apo jam afer Zotit edhe pse e mohoi fene tuaj si e besoni Zotin ?
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar Maska e user010
    Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Sa per deget e tjera te krishterimit, problemi eshte se ato qendrojn larg te vertetes (e them kete pasi jam ortodoks), ca vlere ka te meresh me dicka qe nuk eshte e vertet. Nejse me qe pyete nuk me pelqejn qendrimet e degeve te tjera pasi e tregojn Perendine se nje denues, flasin per zjarre, kazane, etj.

Per ortodoksin nuk ekzistojn gjera te tilla, bile "ushtaret" e djallit jo vetem nuk i zjejn njerzit neper kazane, por ne ferre ata "ushtare" vuajn dhe vete (sigurisht jo neper kazane).

Zjarri ne ortodoksi eshte drita e Zotit, disa e shikojn ate drite dhe kan gezim te pa fund dhe disa vuajn per arsye se jan larg asaj drite. Mbase eshte gabim kjo qe them, por po ta zem me terma njerzore mundemi te themi se ata qe jan ne nje fest gezohen, ata qe nuk munden te jen atje (sepse nuk ja u lejon shpyrti i tyre i pa penduar dhe jo Zoti) vuajn.

Sa per pyetjen qe ben lidhur me veten, pyetja eshte shume e mire, un nuk kam aftesi te njoh shume gjera qe te mundem te flas dhe te jem dhe korrekt. Me ato pak mundesi qe kam dua te them se askush nuk mundet te njoh si mendon dhe vepron Perendia. Sado qe ti nuk beson Krishtin, per deri sa ti ke nje zemer te paster, kjo ka rendesin e vet.

E fundit, kush eshte larg apo afer Zotit nuk e di, kush mundet valle ta di kete? un qe jam ortodoks dhe besoj Krishtin mund te jem shume me larg nga Krishti se sa je ti.

Me rastin po kujtoj nje histori te cilen e solli edhe albo ketu, ishte nje murg i cili gjith jeten e tij nuk kishte bere detyrimet e tij sic i benin murget e tjere. Kur ai murg vdiq, Zoti lejoi qe te mesohet se shpyrti i atij murgu shpetoi vetem per nje arsye, arsyeja ishte se gjithe jeten e tij nuk zuri (kritikoi/akuzoi) njeri me goje.

Pra nuk dim si mendon/vepron perendia, fundja fundit, Krishti i ka te gjith njerzit krijesa te tija dhe te gjith i do, nje prind nuk ben dallime tek femite, nuk dim se si do na gjykoj krijuesi ton, Krishti, diten e fundit.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •