Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 52
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-01-2008
    Postime
    383

Nga ka marr emrin fshati Jezercė.

Fshati Jezerc esht nje fshat i cili gjindet ne komunen e Ferzajit.
    Fshati Jezerc ka edhe karakteristiken e tij se esht njeri nga fshatrat me te mdha ne Kosov flas per nga kilomrtrat katror e jo nga banim pasi qe shumica e njerzve tash jan shperngul ne qytet.
    Por qfar me intereson te dij per ket fshat se nga e morri emrin Jezercė.
    Qose ka dikush ndonje informat ju kisha lut qe mos te ngurroj dhe ta thotė.

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Jezerce me duket se do me thene "liqen" sllavisht. Nuk jam shume i sigurte.
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2009
    Postime
    224
    ēfare teme po jezero eshte serbisht e jo vetem kjo po ka shume emra ne shqiperi e ne kosove edhe mbylle me

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-01-2008
    Postime
    383
    Ozotri per ket arsye me interesoj a esht sllavish a po shqip se qose e din ti aty kurr serb nuk ka jetu.
    E si mund te jet sllavisht kur kurr sllavet nuk kan qen aty.
    Fshati Jezrc dhe Budakov jan nje gjak du te them se jan Gash po si u vendos ky emer per fshatin Jezerc nuk e dij.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-01-2008
    Postime
    383
    Fshati Jezerc esht nje fshati banushem qe nga koha e iliro-romake e ne at koh nuk kishte sllav ne ballkan si erdh ky emer a ka pas ndonje emer tejeter ky fshat apo ka emri Jezerc esht emri i par qe mban ky fshat.
    Un mendoj se ne fund nuk do del fjal sllave dhe qose do bejm kerkime do gjejm te verteten rref kti emri te nje vendbanimi shum te vjeter qe i takon kohes iliro-romake.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Edhe une mendoj se rrjedhe nga sllavishtja: jezero-liqe.Ndoshta edhe iliret e kan quajt liqenin jezero,e serbet e kan marre kete fjale dhe e kan bere si te veten.Si shembull mund te permendim fjalet : gradina dhe kastravec(por ka edhe shume te tjera)qe jane fjale ilire te pervetsuara nga sllavet e te lena pas dore nga ne.
    Edhe vjetersia e nje vendbanimi nuk do te thot asgje,pasi qe,me pushtimin e tokave tona nga sllavet,shumica e vendbanive " morren " emra sllav.
    Ky eshte mendimi im ndoshta e kam gabim.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-01-2008
    Postime
    383
    E di se nje pjesė e vendbanimeve tona morren emra sllav po si do ta merrte emrin sllav ky vend kur kurr nje sllav nuk jetu ne ketfshat historia nuk e njeh ne as nje koh ndon banus sllav ne fshatin jezrc per ket arsye jam kurioz ta dij se si e morri emrin sllav kur nuk ka pas kurr nje sllav ne ket fasht.
    Ndoshta esht quajtur edhe ndryshe por nuk kam degjuar ndinje her qe ka mbajt nje emer tjeter perpos emrit Jezercė.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga urani29 Lexo Postimin
    E di se nje pjesė e vendbanimeve tona morren emra sllav po si do ta merrte emrin sllav ky vend kur kurr nje sllav nuk jetu ne ketfshat historia nuk e njeh ne as nje koh ndon banus sllav ne fshatin jezrc per ket arsye jam kurioz ta dij se si e morri emrin sllav kur nuk ka pas kurr nje sllav ne ket fasht.
    Ndoshta esht quajtur edhe ndryshe por nuk kam degjuar ndinje her qe ka mbajt nje emer tjeter perpos emrit Jezercė.
    urano, a ka ndonje liqe ne ate fshat apo ne afersi te tij?
    kaq!

kush u ka faj qe u ka tinglluar si me e vecante fjala e huaj se emri i zakonshem shqiptar dhe duke mos pasur kurre kontakt me sllavishten nuk u ka penguar asnjehere se nuk e kane ditur fare cfare gjuhe eshte.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

Ky Vend gjindet ne Shqiperi, ani qe ne kufi. As ketu kurre, shka i gjalle nuk ka jetuar!
    Po emrin Jezerce e ka edhe, qe prej 12-es apo 18-tes, hiq me heret.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 08-08-2009 mė 21:11
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-01-2008
    Postime
    383
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    urano, a ka ndonje liqe ne ate fshat apo ne afersi te tij?
    kaq!

kush u ka faj qe u ka tinglluar si me e vecante fjala e huaj se emri i zakonshem shqiptar dhe duke mos pasur kurre kontakt me sllavishten nuk u ka penguar asnjehere se nuk e kane ditur fare cfare gjuhe eshte.
    Nuk ka as nje liqen.
    Por ju lutem perdorni fjalor me normal se kjo esht nje pytje qose pengon dike nuk di un.
    Edhe qose esht emri sllav po me intereson se si ka ardh deri te ajo qe te vendoset nje emer sllavė qos e di dikush le te thot se e din e jo te perdorni nje fjalor injorant se kjo esht vetem nje pytje as nje gja me shu.

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •