Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 22
    fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Greket po kalojne nje periudhe shume te veshtire.
    Dhe eshte normale qe duhet te zhvendosin kete krize edhe ne vende te tjera.
    Dje ne baze te statistikave te turizmit u tha se per muajin maj ka nje renie 30% ne krahasim me vitin e kaluar.
    por po te shtojme ketu edhe renien qe pesoi vjet turizmi prej 20% atehere kemi te bejme me nje katastrofe per ekonomine greke.
    Eshte e natyrshme qe tani me shume se kurre Grekeve u duhet nje Shqiperi e destabilizuar.
    Prandaj edhe mendoj se do ta shfrytezojne mire kete rast.
    Eshte mire qe qeveria shqiptare te reagoje ashper se nuk ka se c'ti kete me "frike" grekeve.
    Karta e emigranteve qe perdorte aq mire greqia tashme nuk ka me vlere.
    Bile jane greket tani qe po pengojne me cdo menyre largimin e emigranteve shqiptar drejt shqiperise

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Gabimi me i madh, i qellimshem ose jo, eshte ai mendimi bajat "Greket tani kane hallet e veta!".
    E dini ku drejtohet gungaci?
    Perkundrazi, politika dhe kisha greke per te shpetuar lekuren e tyre nga zemerimi i masave do e shtyjne kete presion te brendshem drejt Shqiperise.
    Jo vetem kaq, por pikerisht meqenese ata ndodhen ne buze te gremines dhe mund t`u ike mbizoterimi i tyre ekonomik-financiar-politik qe kane ne Shqiperi, ata do te tentojne te rikthejne ndoshta edhe `97.

Nuk jane vetem "manifestimet vorio-epirote" apo pensionet 300 eurosh. por nuk eshte cudi qe edhe kjo "greva e famshme e urise" te kete prapavije greke. Por qe con uje ne mullirin e Athines kjo eshte mese e sigurte.

Si t`ja bejme qe Europa (Komisioni Europian) kerkon "debat ne parlament" kurse Papandreu dhe miqte amerikane i bien gozhdes "kutia kutia"?

Pra destabilizimi i Shqiperise nuk vjen nga nje miting i dhj... me ca parrulla te dala boje qe te risjell ne shekullin e XVIII. Destabilizimi i Shqiperise eshte nje proces qe eshte hartuar me kohe dhe qe vazhdon te zbatohet te pakten 25 vitet e fundit.

Pse mendoni se nuk zgjidhet ceshtja e pronave? Pse u inkurajuan investimet joformale, me lopcare qe ndertonin ku t`u tekej, dhe sot u mbahet akoma peng kjo pasuri?
    A nuk e tregon kjo hapur qellimin e "baballareve te kombit" qe te mbahen sa me larg te jete e mundur investitoret e huaj?
    Dhe a nuk eshte kjo menyra me e mire per te destabilizuar nje vend?

Dhe a nuk ishin keta "baballare" qe shkaterruan cdo industri dhe cdo fushe prodhimi te brendshem ne emer te anti-komunizmit, duke premtuar kamiona me flori nga Zvicra dhe ceqe te bardha nga Uashingtoni?
    Dhe sikur te mos mjaftonte shkaterrimet e brendshme, i gjithe ai det eurosh e dollaresh i ardhur nga emigrantet ka shkuar pothuajse 100% per te paguar deficitet tregtare te "Shqiperise qe po ndryshon". Pra ka shkuar ne duart e grekut, italianit, turkut etj.

Prandaj "destabilizimi i Shqiperise" nuk do ndodhe as ne 16 qershor dhe as me 32 gusht, sepse nga plot 25 vjet qe minohet dhe shpartallohet nga te gjitha anet.
    Pyetja qe shtrohet eshte: KUR DO MARRE FUND DESTABILIZMI I SHQIPERISE?

Ndoshta shume shume vone. Ndoshta kurre!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kavir : 12-05-2010 më 06:14
    -

Biznesi minoritar grek në protestë

Biznesi minoritar grek në protestë: Qeveria po ndjek politikë abuzive me gjobat

Shekulli Online | 16/05/2010

GJIROKASTËR- Përfaqësuesit e minoritetit grek në Gjirokastër janë hedhur sot në një protestë paqësore kundër qeverisë dhe politikave tatimore.

Një autokolonë makinash i janë drejtuar pikës doganore të Kakavijës, në shenjë proteste për politikat që po ndjek qeveria, që sipas minoritarëve janë diskriminuese dhe aspak favorizuese.

Në protestë merr pjesë edhe kreu i PBDNJ-së, Vangjel Dule i cili i ka bërë apel qeverisë dhe kryeministrit Berisha të rishohë këtë kategori.

"Protesta ka lidhje me politikat abuzive që ndiqen nga organet tatimore në Gjirokastër në radhët e minoritarëve. Ka me dhjetëra raste gjobash të paargumentuara, tendencioze shpesh dhe me qëllim politik që po cojnë në faliment bizneset"- tha Dule.

Sipas protestuesve, para pak kohësh u mbyll aktiviteti i një kompanie transporti autobusësh që i shërbente banorëve të Dropullit për transport drejt Greqisë dhe kjo për ta është e papranueshme.

"I themi Berishës që nuk janë deklaratat pompoze për biznesin për shndërrimin e vendit në vend tërheqës për investime, por janë politikat që ndiqen në praktikë ato që dëshmojnë për një qeveri serioze. Gjithë kjo është hipokrizi, që si po shohim i ka vënë në pozitë të vështirë bizneset"- tha Dule.

shekulli

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    zürich.swiss
    Postime
    1,134
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Pse nuk e ndalon shteti i kryesuar nga PD këtë tubim antishqiptar?

Sepse ata te cilet e bejne shtetine qytetaret jane pro keti tubimi mbase ky tubime behet mu per ket qellime qe te nderhyje shteti dhe kjo te mirret si pretekse per ta shkatrruare kete shtet po ashtu ky shtet e dine se nje numer shume i madhe i shqiptarve dhe grekve te jugute te shqiperise jane per bashkimine me greqine dhe nuke done te marri hapa te cilet do shkonin ne permbushjen e deshirave te ketyre njerzvi te cilet provokojne situata te tilla per ti realizuare deshirate e tyre te qmendura anti shqiptare .
    Eshte pra pikerishte mose vendosmerija e popullates dhe mose besimi i shtetit me te drejte ne qytetaret e saije dhe perkrahjen e tyre ndaije nje veprimi te dreijte te shtetit shqiptare per ti ndaluare keto tubime anti shqiptare fatkeqsishte te perkrahura nga shqiptaret

Lereni shtetin ajde pengone ju qytetaret shqiptare jame i sigurte se do keni edhe mbeshtetjen e shtetit pengone ju ju shkatrruate shtetine ne 97 ten ju munde te pengoni edhe nje tubime te nje grushti shovinisteshe greke
    Ndryshuar për herë të fundit nga drifilon : 16-05-2010 më 13:46

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Do na prishin dhe Delvinen...se delvinjotet te prishur kan qene.
    Per hir te se vertetes banoret e Lunxhit dhe Zagorise marin pensione nga Greqia si VorioEpirote.Nuk kam degjuar te mari ndonje delvinjot, me perjashtim te Kakodhiqit apo ndonje fshati tjeter me kombesi Greke.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin
    Per hir te se vertetes banoret e Lunxhit dhe Zagorise marin pensione nga Greqia si VorioEpirote.Nuk kam degjuar te mari ndonje delvinjot, me perjashtim te Kakodhiqit apo ndonje fshati tjeter me kombesi Greke.
    E vertea o Bel eshte se se sjane vetem ata. Jane studiuar mire kontigjentet pas militare qe marrin pensione. Ata sbejne per lufte me te vertete....por propagande reale bejne. Kane marre gjer tani, po si vazhdojne marrin akoma kur shteti grek sdi ku ka koken dhe shtetet europiane kane ngritur komisione hetimore per parate e europes? A e dine pensionistet grek qe protestojne per uljen e pagave te tyre se cbehet matan kufirit me parate e....
    Me gjithmend , nga dalin ato pare? Kush ka djersitur per to per te paguar ata qe skane derdhur asnje pike djerse per Greqine apo Europen?
    Ata po perpiqen ta blejne Epirin e Veriut me ca pare misterioze.
    Une dhe Lefter Cipa skemi pranuar ti marim ato para.
    Heeej
    Shqipëria është e Bukur
    Shqipëria është më e Madhe.....

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Citim Postuar më parë nga djaliepirotas Lexo Postimin
    E vertea o Bel eshte se se sjane vetem ata. Jane studiuar mire kontigjentet pas militare qe marrin pensione. Ata sbejne per lufte me te vertete....por propagande reale bejne. Kane marre gjer tani, po si vazhdojne marrin akoma kur shteti grek sdi ku ka koken dhe shtetet europiane kane ngritur komisione hetimore per parate e europes? A e dine pensionistet grek qe protestojne per uljen e pagave te tyre se cbehet matan kufirit me parate e....
    Me gjithmend , nga dalin ato pare? Kush ka djersitur per to per te paguar ata qe skane derdhur asnje pike djerse per Greqine apo Europen?
    Ata po perpiqen ta blejne Epirin e Veriut me ca pare misterioze.
    Une dhe Lefter Cipa skemi pranuar ti marim ato para.
    Une personalisht nuk te njoh,por e di qe Lefter Cipa eshte burre me karakter.Ndersa Sandrin e njoh personalisht.
    Ajo cka desha une te them ishte se Greqia perdor gjithmone kalin e trojes.Krahina e Lunxhit nuk ka popullsi me etni Greke dhe ata jane nder ata qe marin pensione nga Greqia.Jo me kot atje u shpall edhe autonomia e Zografos.Pra prolemi qendron se po shiten shqiptaret si Greke per nje fare pensioni.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Une personalisht nuk te njoh,por e di qe Lefter Cipa eshte burre me karakter.Ndersa Sandrin e njoh personalisht.
    Ajo cka desha une te them ishte se Greqia perdor gjithmone kalin e trojes.Krahina e Lunxhit nuk ka popullsi me etni Greke dhe ata jane nder ata qe marin pensione nga Greqia.Jo me kot atje u shpall edhe autonomia e Zografos.Pra prolemi qendron se po shiten shqiptaret si Greke per nje fare pensioni.
    Me sa shof jemi ne nje mendje bashke per kete problem. Do ishim me shume por ca e kane mendjen dhe zemren tek greva e urise qe ka shpallur largeqofti. Keshtu qe dhe greku hyn e del si te doje ne trevat tona. Tyrjela greke ka vite qe shpon e shpon. Po ja fute me shpulla turinjve, terhiqen , behen pula. Po heshte ata avacojne me shume. Greku gjithmone na ka sulmuar me tanet. Se si i genjen... puna e tij. Dhe ..se si genjehen ca nga keta tanet se di.
    Heeej
    Shqipëria është e Bukur
    Shqipëria është më e Madhe.....

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    edhe ne tirane ka me qindra ish nomenklaturiste te kohes se enverit me origjine jugore bregore dropullore qe kan ardhur ne tirane ne vitet envero hysni kapoiste ramizo kolekoiste qe pas 90 tes hyjn e dalin ne greqi e ne tirane vazhdojne te jene militant te ps-se dhe qe rregullisht e marrin kte pensionin e greqise.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,755
    Per hir te se vertetes,nuk merem me pensjone e as..............
    Po do informohem ne zyrat civile te Lunxhit e Zagorise

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •