Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 66
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Fenomeni eshte vetem psikologjik. pasi lind dhe zhvillohet ne psiken e personit....dhe psikologjia moderne eshte shkenca qe merret me fenomene psikologjike....shume e drejte....pse nuk vleka versioni shkencor????!!!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Jarigas,

Ti beson ne Jezu Krishtin. Kjo dihet hapur.

Te kater ungjijte flasin se Jezusi i deboi djajte nga shume te djallosur. Ne fakt, ai eshte ekzorcisti i pare dhe te cilit i dridhen djajte. Edhe lutja 'Ati yne' ia kushton dy vargjet e fundit pikerisht mosrenies ne tundim dhe lirimit nga i Keqi. Pra, flitet drejtperdrejt per djallin.

Duke u nisur nga ajo cfare na japin ungjijte, te cilet ti i beson, jam kureshtare te di se mbi cfare bazash thua se fenomeni i pushtimit nga djalli eshte vetem psikologjik.

QLJK!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dielli_ime : 08-05-2010 mė 19:45
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Fenomeni eshte vetem psikologjik. pasi lind dhe zhvillohet ne psiken e personit....dhe psikologjia moderne eshte shkenca qe merret me fenomene psikologjike....shume e drejte....pse nuk vleka versioni shkencor???!!!
    Jarigas,

Me paska shpetuar kjo pyetja e fundit. Nuk eshte aspak i parendesishem versioni shkencor, por vlen deri kur mund te kryeje pune, pra nese sheron. Ne rastin e te pushtuarve nga djalli, as psikologjia e as psikiatria nuk bejne pune. Te tille paciente i sheron vetem EKZORCIZMI qe e kryen meshtari ose ipeshkvi. Dhe sherimi i plote vjen vetem kur i pushtuari i nenshtrohet nje jete lutjeje, me kungim dhe rrefim te rregullt. Me ta thene te drejten, rrefimi i mire vlen me shume se ekzorcizmi dhe garanton per ta mbajtur gjithmone djallin larg!

QLJK!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Jarigas,

Me paska shpetuar kjo pyetja e fundit. Nuk eshte aspak i parendesishem versioni shkencor, por vlen deri kur mund te kryeje pune, pra nese sheron. Ne rastin e te pushtuarve nga djalli, as psikologjia e as psikiatria nuk bejne pune. Te tille paciente i sheron vetem EKZORCIZMI qe e kryen meshtari ose ipeshkvi. Dhe sherimi i plote vjen vetem kur i pushtuari i nenshtrohet nje jete lutjeje, me kungim dhe rrefim te rregullt. Me ta thene te drejten, rrefimi i mire vlen me shume se ekzorcizmi dhe garanton per ta mbajtur gjithmone djallin larg!

QLJK!
    Ka te beje me faktin se te "pushuarit nga djalli", jane fetare teper te devotshem e ne pergjithesi te rritur ne ambjente ku mbreteron rreptesia fetare!!!!
    Asnjehere nuk ka ndodhur qe te pushtohet nje i pafč........
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Ka te beje me faktin se te "pushuarit nga djalli", jane fetare teper te devotshem e ne pergjithesi te rritur ne ambjente ku mbreteron rreptesia fetare!!!!
    Jarigas,

Te keshilloj librin e Ate Gabriele Amorthit, i cili shume shpejt do te dale edhe ne gjuhen shqipe. Aty jepen rastet e sakta dhe mbi 90% e rasteve jane njerez qe nuk besojne, qe nuk e praktikojne fene. Mendimi yt nuk perputhet me ate qe thote ai. Pastaj, edhe dy rastet qe i solla ketu, nuk jane aspak raste besimtaresh apo praktikuesish te fese.

Nuk di a ka me ekspert se ai per keto pune sot per sot. Hulumto pak dhe do te gjesh shume fakte qe e hedhin poshte ate qe thua ti. Gjithsesi, do te t'i sjell edhe une ketu disa raste.

Por, ti nuk iu pergjigje pyetjes se pare qe te bera .

QLJK!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dielli_ime : 09-05-2010 mė 05:07

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Cila ishte pyetja?????
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Jarigas,

Ti beson ne Jezu Krishtin. Kjo dihet hapur.

Te kater ungjijte flasin se Jezusi i deboi djajte nga shume te djallosur. Ne fakt, ai eshte ekzorcisti i pare dhe te cilit i dridhen djajte. Edhe lutja 'Ati yne' ia kushton dy vargjet e fundit pikerisht mosrenies ne tundim dhe lirimit nga i Keqi. Pra, flitet drejtperdrejt per djallin.

Duke u nisur nga ajo cfare na japin ungjijte, te cilet ti i beson, jam kureshtare te di se mbi cfare bazash thua se fenomeni i pushtimit nga djalli eshte vetem psikologjik.

QLJK!
    Meqe nuk ka pikepyetje ne kete shkrim, atehere po e ve une nje

Si eshte e mundur qe beson ne Jezusin, por nuk beson ne pushtimin/goditjen nga djalli, kur vete Jezusi deboi kaq shume djaj ne jeten e vet tokesore dhe vete lutja 'Ati yne' flet pikerisht per lirimin nga i Keqi?

QLJK!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Meqe nuk ka pikepyetje ne kete shkrim, atehere po e ve une nje

Si eshte e mundur qe beson ne Jezusin, por nuk beson ne pushtimin/goditjen nga djalli, kur vete Jezusi deboi kaq shume djaj ne jeten e vet tokesore dhe vete lutja 'Ati yne' flet pikerisht per lirimin nga i Keqi?

QLJK!
    Ne kete pike do te te duhet te me sjellesh perkufizimin e Jezusit per "djajte"!!!!
    Ai i "Keqi" ne lutjen "Ati yne", nuk eshte nje entitet i jashtem nga vetvetja......eshte brenda nesh!!!!
    Jarigas

O lere mos e nga , ja nje udhezues per ty jariiiiiiiiiiiiiigasss

Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Nje nga pyetjet ishte: A mund te merret ky fenomen si nje prove e ekzistences se keqes dhe se mires te misheruar ne nje qenien. pra ne Djall dhe Zot?
    > Gjithmone duke pranuar se keto fenomene jane reale dhe jo krijim i mendjes dhe as semundje te saj.

(Dua te kujtoj qe keto fenomene verehen jo vetem tek njerzit por edhe ne vende si shtepi apo kafshe. Gje qe hedh poshte semundjen psikologjike te pacientit ose te poseduarit.)
    La verita' ti rendera' libero!

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •