Close
Faqja 51 prej 104 FillimFillim ... 41495051525361101 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 501 deri 510 prej 1039
    i/e regjistruar Maska e stern
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    Citim Postuar më parë nga freiheit Lexo Postimin
    po ja qe nuk e di a do te mundem, a do te arrij te jetoj atje. Gjithsesi jam shume i ri dhe kam kohe per te bere gjerat qe dua.
    (me afeksionon/imresionon/ pelqen shume Gjermania, edhe gjermanishtja eshte e bukur, tere ritem e muzikalitet. S'e di, mbase eshte thjesht nje iluzion i kote dhe eshte shume e veshtire te jesh i huaj atje. por gjithsesi nese do ta le vendin tim do vij te jetoj atje.

Pershendetje nga tirana jote e dashur!

Faleminderit
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

i/e regjistruar Maska e stern
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    Chino

Pak shaka me kete foto

Mein Freund hat es schon geschafft, ein gekochtes Ei anbrennen zu lassen. Als kein Wasser im Topf mehr war, ist es mit einem heftigen Knall explodiert. Ich bin im Nebenzimmer noch fast vom Stuhl gefallen. Und gestunken hat es… wie die Pest.
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga anita340 Lexo Postimin
    Ne pergjithesi burrat nuk dine gatuajne( ler anash perjashtimet) dhe ne pergjithesi grate nuk mund te parkojne "Rückwärts"(edhe me pak perjashtime).
    Pra te dyja hipotezat qendrojne mendoj une. Ama me cudit nje gje. Mjeshter me te mire te gatimit ne bote jane meshkujt. Diqysh rralle e per malle qellojne burrat qe dijne te gatuajne.
    Ku e di ti kete gje? As nuk je burre, as nuk i njeh te gjithe burrat dhe PLUS tregon vete ne fund te postimit se kuzhinieret me te mire (starköche) jane cdo here burrat.

Citim Postuar më parë nga stern Lexo Postimin
    Chino

Pak shaka me kete foto

Mein Freund hat es schon geschafft, ein gekochtes Ei anbrennen zu lassen. Als kein Wasser im Topf mehr war, ist es mit einem heftigen Knall explodiert. Ich bin im Nebenzimmer noch fast vom Stuhl gefallen. Und gestunken hat es… wie die Pest.
    Das Foto kann ich leider nicht sehen. Vielleicht liegt es an meinem Rechter.
    Dein Freund bildet also eines der bestätigenden Beispiele. Jetzt brauchst du nur noch Beispiele dafür, dass alle Männer beim Kochen zwei linke Hände haben : D

Wenn ihr meine Suppen geschmeckt hättet, mmmmmhhh..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    [QUOTE=chino;2994692]Ku e di ti kete gje? As nuk je burre, as nuk i njeh te gjithe burrat dhe PLUS tregon vete ne fund te postimit se kuzhinieret me te mire (starköche) jane cdo here burrat.

E kam me te degjuar. Dhe prej gjithe burrave qe njoh dijne vetem 4 te gatuajne.
    Edhe ti nuk e din sa u gezova qe ta gjeta nje gabim ne gjermanisht.
    Duhet te jete Starköcher apo jo. Jo qe e kam pare ndonjeher te shkruar po sipas rregullave gramatikore.Hahahahah e ke harruar nje r..............
    iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii se ke idene sa me kenaqin keto gjerat e vogla me te cilat i mund burrat. Te mungon nje r aty. Une festoje dy dite kur i gjej nje gabim burrit tim mjafton te jete si ky psh nje r qe mungon.
    Kjo mjafton per te ardhe une ne perfundimin se grate jane me te mencura. Ska lidhje pse sdijne te parkojne rückwärts.
    (bera shaka, jam ne fazen fillestare te gjermanishtes prandaj po mundohem ti jap rendesi)

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    E kam me te degjuar. Dhe prej gjithe burrave qe njoh dijne vetem 4 te gatuajne.
    4 prej katerve gjithesej, apo si? : )

Edhe ti nuk e din sa u gezova qe ta gjeta nje gabim ne gjermanisht.
    Hahahaha e ja qe s'ia ke qelluar! Kam bere gabime disa here, por mund te qetesoj se nuk eshte ai qe mendon ti dhe jane zakonisht gabime nxitimi. P.sh. me lart kisha shkruar "hingriegen" Nix gegen meine lustischen Stilblüten! : D

Duhet te jete Starköcher apo jo. Jo qe e kam pare ndonjeher te shkruar po sipas rregullave gramatikore.Hahahahah e ke harruar nje r..............
    iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii se ke idene sa me kenaqin keto gjerat e vogla me te cilat i mund burrat. Te mungon nje r aty. Une festoje dy dite kur i gjej nje gabim burrit tim mjafton te jete si ky psh nje r qe mungon.
    Kjo mjafton per te ardhe une ne perfundimin se grate jane me te mencura. Ska lidhje pse sdijne te parkojne rückwärts.
    (bera shaka, jam ne fazen fillestare te gjermanishtes prandaj po mundohem ti jap rendesi)
    Ke te drejte, ka sfera te tera jetesore qe tregojne se grate jane me te mencura. P.sh. kuzhina! : -D
    Po deshe gjermaishte te paster, vec vizito kete teme here pas here.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    [QUOTE=chino;2994730]4 prej katerve gjithesej, apo si? : )

jo 4 prej 4ve po 4 prej 400. Une jam nga Kosova dhe si te gjithe atje kam familje te madhe. Baba,axha 2 vellezer, dy motra te martuara(nga femrat numro burrat e tyre), 3 halla, 4 daje, 2 teze, rreth 100 kusherinj e kusherira(prape te kusheriratt numero burrat se gjysma prej tyre jane te martuara) shto keta nga ana e burrit, shto miq e shoke . Jo njoh me shumé se 400. Dhe prej tyre vetem per 4 dij qe dijne te gatuajne.Vec nese e bejne fshehte qe te mos iu humb burreria(se qysh me gatu burri, marre).
    Po me sa kam pare kjo vlen edhe per gjermanet. Jo te gjihte burrat gjerman dine te gatuajne.

Ps. kuzhina eshte vetem lemia ku grate jane gati absolutisht me te mencura.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952

jo 4 prej 4ve po 4 prej 400. Une jam nga Kosova dhe si te gjithe atje kam familje te madhe. Baba,axha 2 vellezer, dy motra te martuara(nga femrat numro burrat e tyre), 3 halla, 4 daje, 2 teze, rreth 100 kusherinj e kusherira(prape te kusheriratt numero burrat se gjysma prej tyre jane te martuara) shto keta nga ana e burrit, shto miq e shoke . Jo njoh me shumé se 400. Dhe prej tyre vetem per 4 dij qe dijne te gatuajne.Vec nese e bejne fshehte qe te mos iu humb burreria(se qysh me gatu burri, marre).
    Po me sa kam pare kjo vlen edhe per gjermanet. Jo te gjihte burrat gjerman dine te gatuajne.

Ps. kuzhina eshte vetem lemia ku grate jane gati absolutisht me te mencura.
    Oho, e paske farefisin me te madh se sa une qytetin : D

Nuk e di a dine te gatuajne apo sa prej tyre dine, po pyetja eshte a dine burrat gatuajne. Ndoshta duhet zberthyer kete pyetje pak. Te pyesim me mire, ne ekziston nje element i cfaredo lloji, i cili ndikon qe burrat te mos dine te gatuajne. Element fizik, mental, social, kulturor, kohor, gjinor. Ma merr mendja, perpos elementit kulturor dhe kohor nuk ekziston asnje tjeter. Sic the edhe vete: Nuk gatuajne per shkak te ndarjes se roleve tradicionale per burrin dhe gruan. Arsye tjeter eshte se nuk kane kohe aq shume sa grate. Nese keto dy elemente nuk qendron, burrat dine te gatuajne njejte si grate. Kjo tregon se nuk behet fjale per nje tipicitet gjinor. Kush e do shijen e mire (te ushqimeve), kush ka kohe, fiziken e mjaftueshme (s'eshte invalid), mendje, nerva, ai di te mesoje dhe kush di te mesoje, di edhe te gatuaj.

Te njejten e kisha thene per ngasjen e makines mrapa (Rückwärtsfahren). S'ka lidhje me gjinine, por me pervojen, ushtrimin dhe ato elementet tjera qe u permenden.

i/e regjistruar Maska e <katunari>
    Anëtarësuar
    05-08-2009
    Vendndodhja
    DE, me zemer ne trojet Iliriane
    Postime
    493
    Zuerst mal , ganz Viele Grüße an alle beteiligten in der Diskussion ,bezüglich Küche und kochen.
    Es tut mir leid , wenn es sprachlich nicht so gut ankommt, obwohl ich seit Jahren hier lebe, ich hab keine einzige stunde sprach unterricht gehabt.

Wie Viele Männer im vergleich zu den Frauen gut kochen können, es schwer zu sagen,
    da die Moderne Zeiten sind nicht mehr Steinzeit, als Männer Jäger und Sammler waren und Frauen haben sich um Nest gekümmert, ganz natürlich das die Frauen kochen mußten.

momentan gehen Frauen arbeiten, machmal mehr als Männer,
    daher sehe ich die Verteilung, Arbeit, , Kinder Erziehung, kochen , muß gerecht verteilt werden.

Jetzt, konkret was mich persönlich betrifft.

meine Nachbarn bewundern meine Frau, über alles was ich sonst als Hausarbeit mache (bin kein Angeber),
    es ist aber so).
    Ich kann es mir auch erlauben da ich von Zu Hause arbeiten darf:

Kochen?
    sehr gerne sogar
    Meine Spezialitäten, wo die Begeisterung von allen ganz groß ist , inklusive meine Frau
    Traditionell, wie bei uns
    1. Bohnen Eintopf (Pasul) mit Ochsenschwanz
    2.Pite me hitha ( Brennessel) e me mill misri
    und noch mehr

Europäisch.
    1. SChniposa (Schnitzel, Pommes , Salat) aber bitte original Wiener Sc, mit Kalbfleisch.
    2. Zürcher Geschnetzeltes
    und noch mehr

Und jetzt, wünsche ich Euch einen schönen Tag noch
    Sot do të bëj një vepër të mirë-edhe nuk do ti tregoj askujt

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-10-2005
    Postime
    35
    miredita .

A di njeri ju lutem se si mund ti plotesoj formularet e steuererklaerung?

Gjthsh nese dini ndonje vend ose njeri qe mund te ndihmoje .

Flm per ndihmen H

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga elis d Lexo Postimin
    miredita .

A di njeri ju lutem se si mund ti plotesoj formularet e steuererklaerung?

Gjthsh nese dini ndonje vend ose njeri qe mund te ndihmoje .

Flm per ndihmen H
    Mund t'i marresh nga faqja e internetit e entit te financave (Finanzamt) qe eshte kompetent per ty, i shtype dhe i ploteson. Jane shume te komplikuara, veshtire qe ia del t'i plotesosh saktesisht.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •