Close
Faqja 52 prej 104 FillimFillim ... 242505152535462102 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 511 deri 520 prej 1039
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga <katunari> Lexo Postimin
    Zuerst mal , ganz Viele Grüße an alle beteiligten in der Diskussion ,bezüglich Küche und kochen.
    Es tut mir leid , wenn es sprachlich nicht so gut ankommt, obwohl ich seit Jahren hier lebe, ich hab keine einzige stunde sprach unterricht gehabt.

Wie Viele Männer im vergleich zu den Frauen gut kochen können, es schwer zu sagen,
    da die Moderne Zeiten sind nicht mehr Steinzeit, als Männer Jäger und Sammler waren und Frauen haben sich um Nest gekümmert, ganz natürlich das die Frauen kochen mußten.

momentan gehen Frauen arbeiten, machmal mehr als Männer,
    daher sehe ich die Verteilung, Arbeit, , Kinder Erziehung, kochen , muß gerecht verteilt werden.

Jetzt, konkret was mich persönlich betrifft.

meine Nachbarn bewundern meine Frau, über alles was ich sonst als Hausarbeit mache (bin kein Angeber),
    es ist aber so).
    Ich kann es mir auch erlauben da ich von Zu Hause arbeiten darf:

Kochen?
    sehr gerne sogar
    Meine Spezialitäten, wo die Begeisterung von allen ganz groß ist , inklusive meine Frau
    Traditionell, wie bei uns
    1. Bohnen Eintopf (Pasul) mit Ochsenschwanz
    2.Pite me hitha ( Brennessel) e me mill misri
    und noch mehr

Europäisch.
    1. SChniposa (Schnitzel, Pommes , Salat) aber bitte original Wiener Sc, mit Kalbfleisch.
    2. Zürcher Geschnetzeltes
    und noch mehr

Und jetzt, wünsche ich Euch einen schönen Tag noch
    Na siehste, wir können doch gegen die Vorurteile angehen. Genauso wie du dich beschreibst, bin ich auch. Ich koche sehr gern, nur dass ich keine Frau wie du habe. Aber wenn ich mal Besuch habe, mache ich das gern. Ich sehe das nicht als Strafe oder etwas "Weibliches". Ich pfeife auf so etwas. Wenn meine Männlichkeit hiervon abhängen sollte, dann soll sie ganz untergehen.

Für mich ist Kochen Teil der Kultur. Nur leider habe ich nicht so viel Ahnung, so dass ich mich immer ein wenig geniere, wenn jemand zu besuch ist, der richtig viel Ahnung hat und meine Kochfehler sofort findet bzw. rausschmeckt.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Oho, e paske farefisin me te madh se sa une qytetin : D

Nuk e di a dine te gatuajne apo sa prej tyre dine, po pyetja eshte a dine burrat gatuajne. Ndoshta duhet zberthyer kete pyetje pak. Te pyesim me mire, ne ekziston nje element i cfaredo lloji, i cili ndikon qe burrat te mos dine te gatuajne. Element fizik, mental, social, kulturor, kohor, gjinor. Ma merr mendja, perpos elementit kulturor dhe kohor nuk ekziston asnje tjeter. Sic the edhe vete: Nuk gatuajne per shkak te ndarjes se roleve tradicionale per burrin dhe gruan. Arsye tjeter eshte se nuk kane kohe aq shume sa grate. Nese keto dy elemente nuk qendron, burrat dine te gatuajne njejte si grate. Kjo tregon se nuk behet fjale per nje tipicitet gjinor. Kush e do shijen e mire (te ushqimeve), kush ka kohe, fiziken e mjaftueshme (s'eshte invalid), mendje, nerva, ai di te mesoje dhe kush di te mesoje, di edhe te gatuaj.

Te njejten e kisha thene per ngasjen e makines mrapa (Rückwärtsfahren). S'ka lidhje me gjinine, por me pervojen, ushtrimin dhe ato elementet tjera qe u permenden.

Une mendoj qe megjithate ne disa gjera i kemi rolet te ndara. Grate i bejne me mire punet qe kerkojne me shume nerva e durim,ndersa burrat punet qe kerkojne me shume fuqi e pse jo edhe tru. Une mundohem te jem nganjehere feministe por megjithate e di qe asnje gjeni ne bote nuk ishte femer.
    Po marr nje shembull. Vellau me gruan e tij po diskutonin ne duhej vellau te ndihmonte ne larjen e xhamave(ishte fjala per ata qe ishin ne pjesen e larte te dritares).Gruaja po thoshte qe duhet te jemi te barabarte dhe meqe te dyte punonin te ndanin edhe punet e shpise. Mire, tha vellai , shtyj vete dollapin atehere(nje dollap kogja i madh) dhe une i laj xhamat. Dua te them deri diku kishte te drejte (ama une mbaja anen e nuses).
    Mbase mund te jene ne pyetje te dyja elementet mentale dhe fizike. Shto ate elementin kulturor per shqiptaret.
    Po flasim ne pergjithesi sepse perjashtime ka. Sepse sado tradicionale qe jemi ne restorane shqiptare rralle ose kurre gjen kuzhiniere femra. Natyrisht qe kjo pune don perkushtim, mund besa edhe studim.

Ps perndryshe ky burri te Topfgeldjäger le nam fare me te gatuar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Zuerst mal , ganz Viele Grüße an alle beteiligten in der Diskussion ,bezüglich Küche und kochen.
    Es tut mir leid , wenn es sprachlich nicht so gut ankommt, obwohl ich seit Jahren hier lebe, ich hab keine einzige stunde sprach unterricht gehabt.

Wie Viele Männer im vergleich zu den Frauen gut kochen können, es schwer zu sagen,
    da die Moderne Zeiten sind nicht mehr Steinzeit, als Männer Jäger und Sammler waren und Frauen haben sich um Nest gekümmert, ganz natürlich das die Frauen kochen mußten.

momentan gehen Frauen arbeiten, machmal mehr als Männer,
    daher sehe ich die Verteilung, Arbeit, , Kinder Erziehung, kochen , muß gerecht verteilt werden.

Jetzt, konkret was mich persönlich betrifft.

meine Nachbarn bewundern meine Frau, über alles was ich sonst als Hausarbeit mache (bin kein Angeber),
    es ist aber so).
    Ich kann es mir auch erlauben da ich von Zu Hause arbeiten darf:

Kochen?
    sehr gerne sogar
    Meine Spezialitäten, wo die Begeisterung von allen ganz groß ist , inklusive meine Frau
    Traditionell, wie bei uns
    1. Bohnen Eintopf (Pasul) mit Ochsenschwanz
    2.Pite me hitha ( Brennessel) e me mill misri
    und noch mehr

Europäisch.
    1. SChniposa (Schnitzel, Pommes , Salat) aber bitte original Wiener Sc, mit Kalbfleisch.
    2. Zürcher Geschnetzeltes
    und noch mehr

Und jetzt, wünsche ich Euch einen schönen Tag noch
    Pershendetje.

Me vjen shume mire qe thu kaq me krenari para se gjithash.Hahahaha jam kureshtare me dite a gatuan edhe kur jini ne Kosove. Ose ne Shqiperi nese je nga atje.
    Sa tia kallzoj keto gjana burrit tem ne ate stilin "a po i sheh burrat e huj gatujne". Demek me ia nxa kryt.
    Jo. Une isha ne Kosove deri para pak kohesh dhe ai ose ka ngrane jashte ose pica Dr oetker. Jane te vetmet qe dine ti pergatis.Hahahaha.
    Vec se ben pse eshte asi tipi " jam bosi" po pse ska kohe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga anita340 : 27-01-2011 më 15:06

i/e regjistruar Maska e <katunari>
    Anëtarësuar
    05-08-2009
    Vendndodhja
    DE, me zemer ne trojet Iliriane
    Postime
    493
    Citim Postuar më parë nga anita340 Lexo Postimin
    Pershendetje.

Me vjen shume mire qe thu kaq me krenari para se gjithash.Hahahaha jam kureshtare me dite a gatuan edhe kur jini ne Kosove. Ose ne Shqiperi nese je nga atje.
    Sa tia kallzoj keto gjana burrit tem ne ate stilin "a po i sheh burrat e huj gatujne". Demek me ia nxa kryt.
    Jo. Une isha ne Kosove deri para pak kohesh dhe ai ose ka ngrane jashte ose pica Dr oetker. Jane te vetmet qe dine ti pergatis.Hahahaha.
    Vec se ben pse eshte asi tipi " jam bosi" po pse ska kohe.
    Pershendetje
    Qy qy, pse mos me gatu ne Kosove, bile bile , kur jam atje edhe ma me qef ,
    sepse do qisi tipash si burri yt, kishe po bajne hajgare me mu, e veq pse ju vjen inati,qe nuk kan lidhje hiq. Paramendo, mos me pase qasi picash te gatshme ,
    e mos me i pase grate me gatu, cofin uni- hahahahah

Nuk kam shume kohe me gatu, veq ne fundjave, gatuj gjith, koheve te fundit
    po msohna me gatu buke (hmmmm kur po del prej furre- veq eren me ia ni ,boll, se le mo shija-ajo nuk blehet me pare).
    Me siguri e ke percjelle shtypin e mediat, se me qfare skandalesh eshte
    tuj u ballafaqu perendimi, sa i perket ushqimit, tuj u nise prej lopve, smuja e zojve, derrave, ushqim me vojna industriale , etj..etj..
    E pse me u mvare une prej dikujt, qe nuk ka moral hiq, e ma helmon tavolinen e bukes.
    Sot do të bëj një vepër të mirë-edhe nuk do ti tregoj askujt

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    ein hallo an alle in Deutschland...wünche euch ein schönes Wochenende
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

i/e regjistruar Maska e stern
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    Miremengjesi all

Nje te djele sa me te mire

Linda,Chino,Izadora,Lisa,Gloreta,Sinfoni,Angelina, Drague,Njoni,Katunari,Alem,Tironsja,Anita, Strange,Freiheit etj
    Pershendetje nga Zemra
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ola sa pershendetje paske derguar Stern, prit se s'ben pa te te shoqeruar.
    Edhe une pershendes te gjithe miqte qe ka shkruar Stern me deshiren te kaloni nje jave te suksesshme, me vec paaaaak pune e shuuuuume suksese - ashtu sic e deshiron shqiptari zakonisht! : D

Pershendetje!

Kosovë e Shqiperi nje Maska e aska_peja
    Anëtarësuar
    30-01-2006
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    362

me duhet nje perkthim

si thiret ne shqip Luftballon qe mund te hypesh n ete e te shetitesh, sepse am kan dhuru dhurat nje gutschein per 2 or nje shetitje me luftballon, e desha ti tregoj dikujt, por nuk di si e quajn ne shqip

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Pershendetje
    Qy qy, pse mos me gatu ne Kosove, bile bile , kur jam atje edhe ma me qef ,
    sepse do qisi tipash si burri yt, kishe po bajne hajgare me mu, e veq pse ju vjen inati,qe nuk kan lidhje hiq. Paramendo, mos me pase qasi picash te gatshme ,
    e mos me i pase grate me gatu, cofin uni- hahahahah

Nuk kam shume kohe me gatu, veq ne fundjave, gatuj gjith, koheve te fundit
    po msohna me gatu buke (hmmmm kur po del prej furre- veq eren me ia ni ,boll, se le mo shija-ajo nuk blehet me pare).
    Me siguri e ke percjelle shtypin e mediat, se me qfare skandalesh eshte
    tuj u ballafaqu perendimi, sa i perket ushqimit, tuj u nise prej lopve, smuja e zojve, derrave, ushqim me vojna industriale , etj..etj..
    E pse me u mvare une prej dikujt, qe nuk ka moral hiq, e ma helmon tavolinen e bukes.

Jo burri jem a schlauer. Ai thote spo kam kohe edhe spo di .Ti po din ma mire thote. E kur i them hajde msou thote sa te dal npension kam kohe ma shume. edhe dmth edhe 40 vjet duhet me gatu une ose rrnofshin picat e ngrime.
    Jo nime din edhe shpaget Miracoli asi qe tbajne me vjelle.Hahaha.
    Nejse tash seriozisht.Merdh cudi ni postim ma nalt e ke permend piten me hitha. Nuk me ka rene me pa hitha,ku i blen?Sa me provu se jo qe jemi ku me dite cfare adhuruesish te piteve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Citim Postuar më parë nga aska_peja Lexo Postimin
    si thiret ne shqip Luftballon qe mund te hypesh n ete e te shetitesh, sepse am kan dhuru dhurat nje gutschein per 2 or nje shetitje me luftballon, e desha ti tregoj dikujt, por nuk di si e quajn ne shqip
    Pershendetje,
    buk jam e sigurte por mendoj qe i thuhet aerostat.
    Po po edhe ne fjalor te koka aerostat.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •