Close
Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 91
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Shamia në Krishterizëm - çfarë baze ka?

Ka kohe qe nuk e kam te kjart nje qeshtje rreth shamis dhe kjo ka te bej me shamin ne krishterizem.

Deri tash neper furum sa here qe eshte hapur ndonje teme rreth shamis, kam verejtur reagime kundershtuese nga komuniteti i krishter ne pergjithesi ndaj shamis.

Ndersa me intereson ta di verzionin zyrtar te krishterizmit se cfar mendon rreth shamis.

Toni ne nje teme me tha qe: Shamia ne krishterizem nuk eshte as fe e as obligim, mirpo eshte vetem traditë.

D.m.th kerkoj pergjigjen: se çfar statusi ka shamia ne krishterizem dhe te jepen detaje ne pergjigje.

Me intereson kjo sepse kam pershtypjen se shamia i perket vetem muslimaneve e jo besimtareve te feve tjera. Mirpo dihet qeliza e shamis, e cila historikisht eshte percjellur ne praktik nga secila fe.
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-05-2010
    Postime
    59
    kto myslymat nuk kan pun tjeter merren me shamit e grave te tyre

100 tema shamie ka ne kte forum hahahahaha
    ╔═══╗ ♪
    ║███║ ♫.
    ║ (●) ♫
    ╚═══╝

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775
    Ne krishterizem:shamia ka bazat e saj,historin e saj,aktualitetin e saj,rendesin e saj..etj etj..
    Varet ku e blen,e çfar materjali ka...
    E me kryesorja,se per çfar perdoret.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    muslimani72,

per cilet shkije e kishe fjalen, se nuk di te kete serbe ketu ne keto shkrime. Pse fyen pa shkak? Ne jemi shqiptare dhe jemi te krishtere! Te pelqeu, apo s'te pelqeu ty kjo gje, eshte problemi yt dhe jo i yni.

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775
    Citim Postuar më parë nga muslimani72 Lexo Postimin
    fisnik , e sheh se sa te pa edukuar dhe injorante jane shkijet, kur eshte ne pyetje islami ,ata si hijenat pas coftines sulmojne islamin pa argumente,dhe ne kete rast tregojne nuvelin e kultures se tyre fetare dhe familjare ,ndersa kur u behet pyetje per ceshtjet krishtere nuk kan pergjigje se nuk dine jane injorante ,ose po nuk u vjen mire sepse fene e tyre e kane fe pedofilash .

nuk ka nevoje te shkruaj me teper vetem lexoi cfar kane shkruar dhe cfar do te shkruajne ne vijim :)
    Ti duhet te kesh ndonje dras mangut,por si myslyman te mungon komplet parketi.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    1

Më imitoni mua, ashtu si unë jam imitues i Krishtit.

2

Dhe unë po ju lavdëroj, vëllezër, që më kujtoni në të gjitha gjërat dhe i zbatoni porositë ashtu siç ua kam transmetuar.

3

Por dua që të dini se kreu i çdo njeriu është Krishti, edhe kreu i gruas është burri; edhe kreu i Krishtit është Perëndia.

4

Çdo burrë, kur lutet ose profetizon kokëmbuluar, turpëron kryet e tij.

5

Edhe çdo grua, që lutet ose profetizon kokëzbuluar, turpëron kryet e saj, sepse është njëlloj sikur të ishte e rruar.

6

Sepse në qoftë se gruaja nuk mbulohet, le t`ia presin flokët; por në qoftë se për gruan është turp të qethet a të rruhet, le të mbulojë kryet.

7

Sepse burri nuk duhet të mbulojë kryet, sepse është shëmbëllimi dhe lavdia e Perëndisë, kurse gruaja është lavdia e burrit,

8

sepse burri nuk është nga gruaja, por gruaja nga burri,

9

edhe sepse burri nuk u krijua për gruan, por gruaja për burrin.

10

Prandaj gruaja, për shkak të engjëjve, duhet të ketë një shenjë pushteti mbi kryet.

11

Gjithsesi në Zotin as burri s`është pa gruan, as gruaja pa burrin,

12

sepse sikurse gruaja vjen nga burri, ashtu edhe burri lind nëpërmjet gruas, dhe çdo gjë vjen nga Perëndia.

13

Gjykoni ndër veten tuaj. A i ka hije gruas t`i lutet Perëndisë pa u mbuluar?

14

Po vetë natyra, a nuk ju mëson se, në qoftë se një burrë i mban flokët të gjata, kjo është çnderim për të?

15

Por në qoftë se gruaja i ka flokët të gjata, kjo është lavdi për të, sepse flokët i janë dhënë asaj për mbulesë.

16

Por në qoftë se ndokush mendon të kundërshtojë, ne s`kemi zakon të tillë, as kishat e Perëndisë.

(1 e Korintasve: 10)

Ja Fisnik, kjo eshte copy-paste nga Bibla dhe nuk besoj qe ka vend per koment

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,775
    heheheh nuk e thash me keto ate me larte ,si duket e kisha tamam:@hh
    Mor.. po ti e ke tamom,vetem se tamomi jot...vlen vetem per ne katun,nuk vlen per qytetin o me mire per qyteterizimin.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    asnjeher mos mer persiper nje gje qe nuk te drejtohet ty, me habit fakti se si nuk ke reaguar deri tani qe tua besh me dije se paku krishtereve tuaj qe mos te ofendojme shqiptaret musliman duke i quajtur arab,taleban e turq,tani menjehere zonja na u ofenduar qe une i quajta shkije.

akoma ti si duket nuk paske lexuar ofendimet e disa injoranteve ne kete forum qe na behen neve ,une kete qe thashe me larte nuk e thash pa shkak,por si duket ju nuk jeni ne rrjedha.

nje shkop ne bith tnde jane shume ,ndersa 100 ne bith te huaj sjan gje
    Ti shko e shaj e fyej atje ku shajne e fyejne, por jo aty ku s'te ka thene kush asgje. Pastaj, meqe m'u drejtove, shko e lexoji shkrimet e mia ku i jam perveshur te gjitheve, te krishtere e myslimane, per fyerjet dhe gjuhen e pahijshme qe e perdorin ne forum. Te ndihmojne vellezerit e motrat e tua per ta gjetur, nese ende s'ke pasur rastin ta lexosh. Keshtu, mos fol para kohe.

Pastaj, a ndreqet njeriu duke ia kthyer me te njejten monedhe, apo duke e falur ate dhe duke e dhene shembullin tend personal se si mund te shkruhet pa u fyer e share me fjale? Si meson Kur'ani? Te njejten gje ua them edhe te krishtereve!

Nese ti e gjen nje shkrim timin ku kam share e fyer, ke te drejte te vazhdosh te fyesh e te shash sa te duash ne kete forum. Por, nese nuk e gjen as edhe nje te vetem, te lutem per hir te dashurise qe e ke ti per Allahun, ta ndalosh kete lloj te foluri. A mendon se atij i pelqen kur ti hakmerresh? Nese nuk i pelqen, atehere mendohu dy here para se te shkruash here tjeter.

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Nejse kete me siguri e dijne me mire te krishteret.Marija me sa kam pare qdokund shfaqet me shami,por eshte fjala me nje lloj mbulese tjeter,e jo si shami sikur e sotit.
    Dy fotot me poshte nga The passion of the Christ,ndersa fotoja poshte krejt nga kryevepra e Michelangelos "Pieta".
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura    

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Ti shko e shaj e fyej atje ku shajne e fyejne, por jo aty ku s'te ka thene kush asgje. Pastaj, meqe m'u drejtove, shko e lexoji shkrimet e mia ku i jam perveshur te gjitheve, te krishtere e myslimane, per fyerjet dhe gjuhen e pahijshme qe e perdorin ne forum. Te ndihmojne vellezerit e motrat e tua per ta gjetur, nese ende s'ke pasur rastin ta lexosh. Keshtu, mos fol para kohe.

Pastaj, a ndreqet njeriu duke ia kthyer me te njejten monedhe, apo duke e falur ate dhe duke e dhene shembullin tend personal se si mund te shkruhet pa u fyer e share me fjale? Si meson Kur'ani? Te njejten gje ua them edhe te krishtereve!

Nese ti e gjen nje shkrim timin ku kam share e fyer, ke te drejte te vazhdosh te fyesh e te shash sa te duash ne kete forum. Por, nese nuk e gjen as edhe nje te vetem, te lutem per hir te dashurise qe e ke ti per Allahun, ta ndalosh kete lloj te foluri. A mendon se atij i pelqen kur ti hakmerresh? Nese nuk i pelqen, atehere mendohu dy here para se te shkruash here tjeter.

Paqja me ty!
    si duket se paske kuptuar shkrimin tim, me vjen keq ,por do te them edhe njehere,shkrimi nuk tu drejtuar ty ,por atyre qe ofendojne,une nuk fola per shkrimet tuaja,po as qe kam lexuar shkrimet tuaja,po as qe kam diskutuar me juve ndonjehere,andaj mos mer persiper cdo gje ,sepse te behet shume rende,

une te keshilloj qe me pare te regullosh oborin tend e pastaj kalo tek obori i komshiut tend dhe ndihmoj nje cik

ke shume pune ne oborin tend ,se pari meru me ta e pastaj ne bejme mjuhabet si njerez ,per mua nuk paraqet problem te diskutojme si njerez,por me kafshet nuk diskutohet ,atyre vetem duhet qe me shkop tu rahish turinjte sepse ndryshe nuk marin vesh

esselamu alejki

Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •