Kur i shfletoj temat e kesaj rubrike sinqerisht iritohem se si i katandisni me shkrimet tuaja te papjekura dhe jashte teme. Femijet e kopshtit kane me shume miresjellje dhe discipline se sa qe keni ju qe gjoja jeni njerez te ritur.
Pershendetje Dielli
Flm per pergjegjen e sinqerte.![]()
Ata besimtare te krishtera qe njoh ketu (ortodokse dhe katolike) e praktikojne mbulimin e kokes gjate lutjeve dhe gjate shkuarjes ne kishe.
Por me duhet te theksoj se jane te moshave mbi 40 vjece, ata me te rejat nuk e kam vene re se e praktikojne.
Qe kam vene poashtu re, kan nje veshje shume modeste pa zbukurime dhe makiazh kur dalin jashte shtepise. Nderkohe nje fqinje ortodokse qe kam, ajo praktikon veshjen e shamise edhe gjate jetes perditshme, por e lidh mbas qafes.Stilin e njejte kam pare edhe tek grate cifute ketu ne qytet, me fustana te gjata dhe shamia te lidhur pas qafes.
Sidoqofte, mendoj se eshte paksa edhe qeshtje intepretimi i vargjeve biblike nga ju besimtaret. Disa e praktikojne, te tjeret e shohen si tradite dhe te panevojshme per praktikim.
Nje video interesante nga nje besimtare katolike e cila praktikon veshjen e shamise:
Ne kanalin e saj shkruan:
The purpose of this vow ( wearing the veil ) is to free myself from being fascinated by material things so that I may be free to serve God.
Te pershendes perzemersisht
Po, Drite, eshte vertete se perdorimi i mbulimit te kokes, sidomos ne kuvendet katolike, ka te beje me mohimin qe i behet botes se jashtme, pra clirimit nga ajo per t'iu kushtuar plotesisht Zotit. Por, kjo eshte vetem simbolike, pasi te gjithe e dime se liria per te qene me Zotin vjen nga pastrimi i zemres dhe jo nga mbulimi i kokes. Ajo eshte vetem nje shenje e jashtme per te treguar se kemi vdekur per boten.
Por, per boten mund te vdesesh edhe duke jetuar ne mesin e saj dhe pa e mbuluar fare kryet. Te jap rastin e Motrave te Vogla te Vella Sharl de Fukose qe jane te pranishme ne Shqiperi. Jane Motra kontemplative ne mesin e njerezve dhe nuk e mbulojne koken. Kjo nuk do te thote se ato nuk kane vdekur per boten dhe se nuk jane te lira per t'iu kushtuar Hyjit plotesisht. Ne fakt, ato jetojne mes te varferve, shkojne vizitojne te burgosurit, i japin te hane te uriturve e bejne vepra te tjera te meshirshme.
Mbulimi i kokes nuk eshte urdher nga Zoti per ne te krishteret. Urdhri i Zotit ne Krishterim eshte vetem DASHURIA:
- Ta duam Zotin me gjithe zemren, shpirtin dhe fuqine tone.
- Ta duam te afermin porsi vetveten.
- Ta duam njeri-tjetrin ashtu sic vete Jezusi na ka dashur neve.
Kete dashuri te gjithe mundemi ta ushtrojme si me koke mbuluar, si me koke zbuluar.
Paqja me ty!
Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!
Po edhe Muhamedi e kishte Google-earth ne çadren e tij........direkt prej Allahut bile:
http://www.forumishqiptar.com/showth...t=72446&page=3Postuar më parë nga fisniku-student
3 – Tkurrja e Tokës: Allahu i Lartësuar ia tkurri tokën Muhamedit salallahu alejhi ue selem para syve të tij dhe e pa atë në tërësi prej lindjes e deri në perëndim. Allahu i tha se sundimi i tij do të mbërrinte deri atje ku e kishte parë.
Jarigas
Krijoni Kontakt