Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 91
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga Dritë Lexo Postimin
    Pershendetje Dielli

Meqe je besimtare katolike, deshta te te pyes kur i ben lutjet qofte ne kishe apo shtepi (mvarisisht si e praktikon lutjen) a e mbulon koken me shami?

Te falenderoj paraprakisht dhe kerkoj ndjese se pyetja ishte personale...
    Drite,

Te falenderoj per pyetjen . Jo, nuk e mbuloj koken.

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    muslimani72 dhe injejti.

Keni marre paralajmerim per perdorim fjalori te pahijshem

Nqs nje shqiptar i drejtohet nje shqiptari me fjalet: shka, arab, taleban etj.. do te merren masa deri ne perjashtim!
    Ti njeri, se paske kuptu sa duhet,

Nese ti din te ma kthesh pergjigjen urno te lutem , un ka pytur nga rjedh ajo fjal , nese din pergjigje me te sakt , pergjigjmu te lutem se nga vjen ajo fjal SHKA,

un kurgja spo du ma shum, njeriu te gjth jeten meson.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Ngado qe te bredhesh... duke fillu qe nga problemet nderkombetare e deri te verejtje e keshilla ketu ne forum vetem muhabete shamish...

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    Ti njeri, se paske kuptu sa duhet,

Nese ti din te ma kthesh pergjigjen urno te lutem , un ka pytur nga rjedh ajo fjal , nese din pergjigje me te sakt , pergjigjmu te lutem se nga vjen ajo fjal SHKA,

un kurgja spo du ma shum, njeriu te gjth jeten meson.
    Fjala "SHKA" ose "SHKJA" varesisht nga territori ku perdoret vetem per sllavet. Sllavet u dynden ne Gadishullin Ballkanik nga Karpatet. Kjo dyndje apo ky imigracion i madh u quajt "SHKARJE" (rreshqitje), prandaj fjala SHKA dmth person qe ka SHKARE (rreshqitur) ne trojet tona.
    Tekefundit edhe amerikanet ose evropianet qe nuk kane fene tende do i quajsh "shka" ?.
    Serbet ne forme poshterimi ndaj shqiptareve nuk i quaniin shqiptaret "albanian"siq i quan e tere bota por ne forme urrejtjeje i quajne "shiptari".

Këto janë veshje "zyrtare" fetara

Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Përshëdnetje Mjeksia.
    Unë do të thosha se këto shami që i solle janë shami "zyrtare" fetare.
    Mirëpo shamitë në trevat shqiptare janë përdorur edhe pa këto ngjyrime, duke qenë pjesë e veshjes tradicionale kombëtare, kështu nëpër treva të ndryshme shqiptare dallon edhe kjo veshje, gjithmonë duke përfshirë edhe shaminë. Dhe këto shami që barten e barteshin nuk ngjajnë me shamitë që ke sajellë dhe nuk kanë ngjyrimi fetar.
    Do të bënte mirë dikush të na sillte shami trevash të ndryshme. SIdomos më pëlqen veshja - shamitë e malsoreve. Në kohën e sotme, këto shami ndoshta nuk përdoren përditë, por në ditë të shënuara festive.
    Fatktikisht këto shami kanë hijeshinë e tyre, koloritin dhe vajzës - femrës shqiptare i japin një hijeshi përrallore dhe nuk e bëjnë atë të duket sikur ata që dalin në karnaval.
    Karnavali nuk i traditës sonë, prandaj, sipas mendimit tim nuk duhet të zërë vend në trojet dhe traditën tonë.

Respekt,

P.S1. S'di pse sa herë flitet për shamitë "zyrtare " më kujtohet "Dekameroni" i Bokacos?!

P.S2. Se m'u kujtua edhe dicka. Shamia sidomos ka një përdorim të domosdoshëm gjatë gatimit. Shumica e femrave gjatë gjatimit vënë shami që rastesisht mos të bjerë ndonjë fije floku në ushqimin që janë duke përgatitur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 08-05-2010 më 09:48
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Ngado qe te bredhesh... duke fillu qe nga problemet nderkombetare e deri te verejtje e keshilla ketu ne forum vetem muhabete shamish...
    Po bile edhe ti e une mbajme nga nje shami ne avatar

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    fisniko .......... e di shume mire qe cdo "e mbuluar" nga fetaret vlersohet shume. Keshtu muslimanet (meshkujt) vlersojne muslimanet e mbuluara (femrat).

Ashu dhe katoliket .... i vleresojne shume motrat e nderit (te cilat jane te mbuluara) ...... por i urrejne muslimanet (pra dalin kunder) tyre muslimaneve qe mbajne shami, sepse ......... nuk i duan "sepse jane muslimane".

Eshte e vetekuptueshme ........ urrejtje religjioze.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Fjala "SHKA" ose "SHKJA" varesisht nga territori ku perdoret vetem per sllavet. Sllavet u dynden ne Gadishullin Ballkanik nga Karpatet. Kjo dyndje apo ky imigracion i madh u quajt "SHKARJE" (rreshqitje), prandaj fjala SHKA dmth person qe ka SHKARE (rreshqitur) ne trojet tona.
    Tekefundit edhe amerikanet ose evropianet qe nuk kane fene tende do i quajsh "shka" ?.
    Serbet ne forme poshterimi ndaj shqiptareve nuk i quaniin shqiptaret "albanian"siq i quan e tere bota por ne forme urrejtjeje i quajne "shiptari".
    Përshëndetje fatlum.
    Mbaj mend të kem lexuar një shkrim shumë kohë më parë, nëse nuk harroj nga profesori Demush Shala, i cili jep sqarimin për këtë fjalë.
    Sapas asaj që kam lexuar dhe që mbaj mend del se me këtë emër shqiptarët kanë quajtur cdo njeri të hauj, jo shqiptar, pa marrë parasysh përkatësinë etnike. Kështu për një shqiptar, aso kohe "shka" do të ishte: një serb, një italian, një turk, një arab, me një fjalë çdo joshqiptar. Mirëpo në kohë të fundit kjo është ngushtuar dhe përdorët vetëm për serbët.

Respekt,
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 08-05-2010 më 10:15
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Përshëndetje fatlum.
    Mbaj mend të kem lexuar një shkrim shumë kohë më parë, nëwse nuk harroi nga profesori Demush Shala, i cili jep sqarimin për këtë fjalë,.
    Sapas asaj që kam lexuar dhe që mbaj mend del se me këtë emër shqiptarët kanë quajtur cdo njeri të hauj, jo shqiptar, pa marrë parasysh përkatësinë etnike. Kështu për një shqiptar, aso kohe "shka" do të ishte: një serb, një italian, një turk, një arab, me një fjalë çdo joshqiptar. Mirëpo në kohë të fundit kjo është ngushtuar dhe përdorët vetëm për serbët.

Respekt,
    Pershendetje

Une e di se fjala "shka"ose "shkja" perdoret vetem per popujt sllav dhe jo tjeret.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    SHKA (rshqitje) nga cila gjuh vjen kjo fjal ?

nese e ke mundesi te ma sqarosh

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •