Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 34

Feja përballë Kombit

Kjo eshte nje dileme ...

Per ata qe besojne ne Zot, mendojne se Feja vjen para e pastaj kombi.

Per ata qe nuk besojne, mendojne se ne rend te pare vjen kombi e pastaj feja.

Shumica patriote, separi kan qene besimtare te devotshem.

A thua cila eshte me fundamentale, ceshtja fetare ose ajo kombetare.

Diskutim te kendeshem.

Pa ofendime, por vetemse shpalosje te argumenteve.

Nes me pyesni mua, une jam separi per fene , e pastaj per kombin.

Nje besimtar i mire, eshte nje patriot i mire.

Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 07-05-2010 më 09:07
    Ndrysho Firmën

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Un dhe Kombi jemi Krijesa te Zotit. Allahu eshte me i Madhi !

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Njeriu lind shqiptar apo komb tjeter dhe asnjë fe nuk vjen para asajna. Psh; njeriu nuk është katolik apo mulsiman para se te jetë shqiptar.

Unë nuk jam katolik para qe te jam shqiptar. Njëher jam shqiptar dhe pastaj besimin e kam në Jezus Krishtin - pjestar i Kishes katolike. Por SHQIPTAR.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Njeriu lind shqiptar apo komb tjeter dhe asnjë fe nuk vjen para asajna. Psh; njeriu nuk është katolik apo mulsiman para se te jetë shqiptar.

Unë nuk jam katolik para qe te jam shqiptar. Njëher jam shqiptar dhe pastaj besimin e kam në Jezus Krishtin - pjestar i Kishes katolike. Por SHQIPTAR.
    Kjo sipas doktrines katolike, gjithashtu eshte dashur te nenvizohet qe çdo i lindur eshte mekatar, kjo i bie qe çdo shqiptar lind mekatar.

Ne Islam, çdo i sapo lindur, eshte pa mekate, dhe lind i nenshtruar ndaj Zotit, pra musliman.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Gj.Fishta Lexo Postimin
    Kjo sipas doktrines katolike, gjithashtu eshte dashur te nenvizohet qe çdo i lindur eshte mekatar, kjo i bie qe çdo shqiptar lind mekatar.

Ne Islam, çdo i sapo lindur, eshte pa mekate, dhe lind i nenshtruar ndaj Zotit, pra musliman.
    Mos e prish temen.

Nuk kerkohet ta thuajsh sepse vet sjellja e jote ka kohë qe e ka deshmuar se nuk je shqiptar. Pra sipas asaj qe thua dhe e verteton me shkrim ti je musliman!

Unë jam shqiptar - krijesë e Zotit dhe Ai më ka krijuar shqiptar, në këtë botë njerëzore kam trashiguar mëkatin e rrjedhshem. Kam dhe jam në gjak dhe komb shqiptari. I besoj Jezus Krishtit dhe në Jezusin e kam Jeten dhe Shpresen.

Por, më parë jam SHQIPTAR dhe pastaj kam pranuar Krishtin në jeten time me qellim te persosmërisë time në Perendinë.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Kur t'behesh shqiptar sa un, eja e me thuaj qe edhe ti flijove shume çka per kombin aq sa flijova un

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    kombi mbi gjithcka

ni pytje per ju qe kishit fen para

ne rast se ni popull tjeter me te njeten fe si ju, sulmon kombin tuj? qysh do kishit me vepru?
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    kombi mbi gjithcka

ni pytje per ju qe kishit fen para

ne rast se ni popull tjeter me te njeten fe si ju, sulmon kombin tuj? qysh do kishit me vepru?
    Ishim mbrojt bre derjans, cfar deshe me bo ? me na lon e me na qit fare a ?
    Ne s'tham qe jemi kunder Kombit, Zoti krijoi shume kombe, dhe neve na vendosi ne njerin prej tyre. E ne s'jemi njerez qe kundershtojm Vullnetin e Tij.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

ke flijuar shume a

Citim Postuar më parë nga Gj.Fishta Lexo Postimin
    Kur t'behesh shqiptar sa un, eja e me thuaj qe edhe ti flijove shume çka per kombin aq sa flijova un
    jeten nuk e paske flijuar per kombin tend shqiptar...sepse nuk do ishe ketu..a eshte morale te rrahesh gjoksin se sa flijove ti e se sa flijova une...kjo me duket amoralitet...e kan ne gjak shume forumniste ketu qe na tregojne se sa flijuan apo djem a nipa a sternipa a gjak i kujt jane...lerini flijimet menjane..kush me pak e kush me shume flijojne dicka per kombin e tij...

sa per temen ...feja nuk e njeh kombin...kur eshte shfaqur mbi toke feja kristiane dhe feja islame nuk ka pase kombe...ndarja shoqerore ka qene mbi fise...te pakten shqiptaret muslimane nuk duhet te thone se kane fene ne radhe te pare...po te ishte e tille nuk do kishin nderruar fe gjate pushtimit turk...

e ka thene qarte pashko vasa '' feja e shqiptarit eshte shqiptaria...''
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    jeten nuk e paske flijuar per kombin tend shqiptar...sepse nuk do ishe ketu..a eshte morale te rrahesh gjoksin se sa flijove ti e se sa flijova une...kjo me duket amoralitet...e kan ne gjak shume forumniste ketu qe na tregojne se sa flijuan apo djem a nipa a sternipa a gjak i kujt jane...lerini flijimet menjane..kush me pak e kush me shume flijojne dicka per kombin e tij...

sa per temen ...feja nuk e njeh kombin...kur eshte shfaqur mbi toke feja kristiane dhe feja islame nuk ka pase kombe...ndarja shoqerore ka qene mbi fise...te pakten shqiptaret muslimane nuk duhet te thone se kane fene ne radhe te pare...po te ishte e tille nuk do kishin nderruar fe gjate pushtimit turk...

e ka thene qarte pashko vasa '' feja e shqiptarit eshte shqiptaria...''
    Me tha "po shihet qe s'je shqiptar", me detyroi ti replikoj. Pse s'u flijova ? Sepse nuk ishte e shkruar, edhe pse isha i udhes.

* Cila fe nuk e njeh kombin ? Nese ke fjalen per Islamin, gabohesh shoku profesor.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •