Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 34 prej 34
    Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Cili eshte identiteti i femijes se ketij emigranti shqiptar?
    Emigrantet nuk mund te merren si shembull kur flitet per identitetin kombetar apo kombin, meqe duke jetuar ne nje shtet te huaj, ata "identitetin" e tyre mundohen ta ruajne vetem permes fese. Ndersa karakteristikat qe percaktojne identitetin e tyre etnik ata fillojne ti humbasin nje nga nje. P.sh. pse keto sulmet ne bote tani kryesisht behen nga emigrantet shqiptare? Sepse duke jetuar ne nje shtet te huaj, ata fillojne te identifikohen me grupet me te cilat kane nje te perbashket - fene dhe me kete per mendimin tim ata mendojne se po dallohen nga shumica dhe nuk po asimilohen. Dhe, ne te njejten kohe harrojne se te jesh shqiptar fetar dhe fetar i kombit tjeter nuk eshte e njejte.

Mandej emigrantet bien edhe nen ndikimin e politikave dhe mentalitetit ne vendin ne te cilen jetojne. E shqiptaret dihen se jane nje popull me specifik ne bote, qe qenien e tyre etnike nuk kane nevoje dhe as e kane ndertuar ndonjehere mbi fe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 17-05-2010 më 05:09

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    ai njeri qe eshte i pa BES-imtar,ka shum pak gjasa qe te jete dobishem per kombin!
    po te kthejme koken pas,keni per te vene re se;shume atdhetare klerik te te gjitha besimeve fetare ne shqiperi jeten e tyre e vune ne sherbim te kombit!
    jo pa qellim kleriket u persekutuan nga rregjimi komunist i Enverit!

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

o albo..

Cili eshte identiteti i femijes se ketij emigranti shqiptar?

identiteti i tij eshte ajo cka prinderit i kan injektuar ketij djali..nese kan punuar njeri apo te dy prinderit me te sigurisht qe e ka nje identitet..nese nuk kan punuar me te sigurisht qe ka mbete pa identitet...nuk eshte i vetmi ky femije qe ngelet ne hapesire pa nje identitet te caktuar..gjithkush e ka nje identitet..veq ata qe pretendojne se jane kozmopolite mohojne identitetin e tyre...

kurse feja eshte parti politike..sot je me partine muslimane,neser hidherohesh me ta dhe kalon te partia kristiane,ateiste budiste e cka di une tjeter..
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 17-05-2010 më 06:57
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Feja osht diqka personale dhe si e till asnje her nuk guxon te vihet para kombit .
    We are all Aliens

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •