Close
Faqja 87 prej 105 FillimFillim ... 3777858687888997 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 861 deri 870 prej 1044
    patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    jo prej teje jo,ty te kam ne vend te haloperidolit une...e kisha hallin te delusioni...c'te jete valle!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku Lexo Postimin
    jo prej teje jo,ty te kam ne vend te haloperidolit une...e kisha hallin te delusioni...c'te jete valle!
    Thjesht "zhgenjim"......!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga SinFoni@ Lexo Postimin
    Delir do tė thotė jerm. Pėrshembull, kur dikush flet jerm, pa vetėdije. Kjo ndodh shpesh tek pleqtė, tek tė sėmurėt psiqikisht, tek ata qė janė nėn ndikimin e drogės, etj. (:

...ose edhe "perēartje"!!
    Jarigas

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Thjesht "zhgenjim"......!!

Kesaj radhe e ke gabim. Poashtu deliri nuk eshte "jarm" sepse deliri eshte gjendje qe mund te zgjas me jave te tera.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Gjurmė nė Pentagram ♪... Maska e symphony
    Anėtarėsuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Nė luginėn e dashurisė.
    Postime
    2,622
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    ...ose edhe "perēartje"!!
    Oh besom, dje tė mė vrisje nė mė kujtohej kjo fjalė! Tė faleminderit, si gjithmonė i pėrpiktė Jarigas!
    Love has no limits

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    "divahane" kete fjale e kam degju me nje vend dhe jam befasu kur e degjova me vinte keq ti pyes se qfar kuptimi ka kjo fjale... nese di dikush

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga kiniku Lexo Postimin
    Kesaj radhe e ke gabim. Poashtu deliri nuk eshte "jarm" sepse deliri eshte gjendje qe mund te zgjas me jave te tera.
    Pse e kam gabim??!!
    Ti pyete per perkthimin e fjales "delusion" dhe ne shqip perkthehet "zhgenjim", ani pse ne shqip fjala "zhgenjim" ka edhe kuptime te tjera!!
    Per sa i perket fjales "jarm" une nuk e di ē'do te thote, veēse e "letrarizova" sipas kuptimit qe na solli SinFoni@ jone e dashur!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    "divahane" kete fjale e kam degju me nje vend dhe jam befasu kur e degjova me vinte keq ti pyes se qfar kuptimi ka kjo fjale... nese di dikush
    Ne Shqiperine e mesme, sidomos ne pjesen me te ndikuar nga kultura turke, me kete term nenkuptohet "dhoma e pritjes" ose "salloni", qe ne kulturen ne fjale ishte oda me divane (mindere) rreth e qark!!Me duket se ne pallatin e sulltanit, "divani" ishte salla e pritjes!!
    Jarigas

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Pse e kam gabim??!!
    Ti pyete per perkthimin e fjales "delusion" dhe ne shqip perkthehet "zhgenjim", ani pse ne shqip fjala "zhgenjim" ka edhe kuptime te tjera!!
    Me duket e pabesueshme qe fjala zhgenjim eshte ekuivalente e delusions. Nuk ka pike logjike. Nese eshte keshtu sic thuani, do te jem i zhgenjyer. Gjuha jone shume e varfer.

Ja ne latinisht cfare do te thote delusio.
    delusio -a deceiving, deluding

Ndoshta me mire do te ishte ne shqip te perkthehej lajthitje. Eshte edhe me e perafert me konceptin/nocion qe shpreh. Si mendon?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga kiniku : 29-11-2011 mė 19:12
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga kiniku Lexo Postimin
    Me duket e pabesueshme qe fjala zhgenjim eshte ekuivalente e delusions. Nuk ka pike logjike. Nese eshte keshtu sic thuani, do te jem i zhgenjyer. Gjuha jone shume e varfer.
    E megjithate, fjala "zhgenjim" eshte e barazvlefshme e fjales "delusion"! Nuk eshte e thene qe ēdo fjale e huaj te shqiperohet medoemos sipas perkthimit fjale per fjale, apo sipas kuptimit etimologjk te asaj fjale! Po te marrim psh fjalen "ilusion"(nga ku kemi "delusion"), kuptimi etimologjik eshte "tallje"!!
    Mund edhe te jete e vertete qe gjuha jone eshte shume e varfer, por a mund te me thuash se si mund te jete e pasur anglishtja po t'i heqim te gjitha latinizmat qe permban??!!
    Jarigas

Faqja 87 prej 105 FillimFillim ... 3777858687888997 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •