Close
Faqja 85 prej 105 FillimFillim ... 3575838485868795 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 841 deri 850 prej 1044
    Rob~i~Allahut . Maska e Al-Mustafa
    Anėtarėsuar
    26-11-2011
    Postime
    88
    skam digju ndonjiher , po do e shoh se ca do thot ma saktesisht .

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku Lexo Postimin
    po mua pse me eshte fiksuar sikur i thone zhgenjim?!
    mbase sepse e ngaterron me fjalen "delusione" ne italisht, kjo po qe perkthehet zhgenjim ne shqip...

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    mbase sepse e ngaterron me fjalen "delusione" ne italisht, kjo po qe perkthehet zhgenjim ne shqip...
    Po pse,nuk i marim fjalet ne bllok neve nga gjuhet e huaja dhe i perdorim si tonat...une kam pershtypjen se edhe gjuhetaret edhe politikanet tane kete pune bejne qe fjalori yne eshte i mbushur deng me fjale kaq te bukura...

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Citim Postuar mė parė nga kiniku Lexo Postimin
    Flm broken_smile.

Keshtu, delusions rezultojne nga semundja, nga crregullimi mental. Keto tjerat, iluzionet, halucionacionet, vegimet mund te kene baze tjeter, e jo vetem semundjen, ngase pacienti qe vuan nga delusions eshte i bindur se "idea" e tij eshte e sakte dhe e drejte, dhe nuk mund te ndikohet nga jashte. Jane disa vecori specifike te cilat e bejne te dallohet nga tjerat por nuk e di se si i thone shqip...

A keni degjuar ndonjehere ne shqip te perdoren disilusione / deluzione???
    iluzionet, halucinacionet/vegimet jane shtremberime te perceptimit, ndryshimi midis iluzionit dhe halucinacionit eshte se i pari eshte shtemberim i nje perceptimi real i interpretuar ne menyre te gabuar, stimulit real i jepet nje domethenie e gabuar, ndersa i dyti eshte nje perceptim i krijuar...delusions jane shtremberime ne permbajtjen e idese. ne semundjen e skizofrenise mund te ekzistojne te dyja bashke, si halucinacionet edhe deliri..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga broken_smile : 28-11-2011 mė 08:55

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Po pse,nuk i marim fjalet ne bllok neve nga gjuhet e huaja dhe i perdorim si tonat...une kam pershtypjen se edhe gjuhetaret edhe politikanet tane kete pune bejne qe fjalori yne eshte i mbushur deng me fjale kaq te bukura...
    per mua e rendesishme eshte te kuptohemi... se ca fjalesh perdorim pastaj pak rendesi ka

Gjurmė nė Pentagram ♪... Maska e symphony
    Anėtarėsuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Nė luginėn e dashurisė.
    Postime
    2,622

A keni degjuar ndonjehere ne shqip te perdoren disilusione / deluzione???
    Iluzion - ėndėrr
    Deluzion - zhgėndėrr
    Love has no limits

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    per mua e rendesishme eshte te kuptohemi... se ca fjalesh perdorim pastaj pak rendesi ka
    po edhe kuptohemi edhe s'kuptohemi se n.q.s une e perdor ate fjalen siper ne kuptimin qe ndihem i zhgenjyer prej teje ti e merr sikur une jam i fiksuar pas teje gje qe s'eshte e vertete apo si ta them..eshte shume e bukur per te qene e vertete ..)

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    iluzionet, halucinacionet/vegimet jane shtremberime te perceptimit, ndryshimi midis iluzionit dhe halucinacionit eshte se i pari eshte shtemberim i nje perceptimi real ndersa i dyti eshte nje perceptim i krijuar...delusions jane shtremberime ne permbajtjen e idese. ne semundjen e skizofrenise mund te ekzistojne te dyja bashka, si halucinacionet edhe deliri..
    Delusions jane jo shtremberime, por krijime te reja mendore te shkaktuara nga semundja. Ato jane komplet joreale, absurde...Te iluzionet ngacmimi/veprimi ne shqisat tona eshte real, qendrat perceptuese jane te shendosha por perceptohen gabimisht. Te delusions nuk ka ngacmim apo veprim nga jashte. Iluzionet mund te shfaqen edhe te personat e shendoshe ne rrethana te caktuara. Ky eshte nje prej dallimeve te iluzioneve nga delusions.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    po edhe kuptohemi edhe s'kuptohemi se n.q.s une e perdor ate fjalen siper ne kuptimin qe ndihem i zhgenjyer prej teje ti e merr sikur une jam i fiksuar pas teje gje qe s'eshte e vertete apo si ta them..eshte shume e bukur per te qene e vertete ..)
    po prandaj ekziston komunikimi qe kur lindin keqkuptime, keto mund te sqarohen me ane te komunikimit pastaj sikur ekzistojne vetem fjalet keshtu...

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    Delusions jane jo shtremberime, por krijime te reja mendore te shkaktuara nga semundja. Ato jane komplet joreale, absurde...Te iluzionet ngacmimi/veprimi ne shqisat tona eshte real, qendrat perceptuese jane te shendosha por perceptohen gabimisht. Te delusions nuk ka ngacmim apo veprim nga jashte. Iluzionet mund te shfaqen edhe te personat e shendoshe ne rrethana te caktuara. Ky eshte nje prej dallimeve te iluzioneve nga delusions.
    kemi shkruajtur te njejten gje po ta rilexosh mire cfare kam shkruar une... pervec fjalise se parafundit qe ti e shtove, dhe jam dakord me ty

Faqja 85 prej 105 FillimFillim ... 3575838485868795 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •