Postuar mė parė nga
-BATO-
E sqarova njėherė kėtė nė postimin 204 dhe nuk do tė pėrgjigjem vazhdimisht pėr tė njėtėn pyetje. Ėshtė e thjeshtė, veriorėt nuk e shqiptojnė zanoren ė dhe ēdo fjalė qė pėrmban ė, e shmangin, si pėr shembull pėrgatit/pregatit. Fjalėt qė fillojnė me pėr, ata i thonė pre ose pir. Po tė dėgjosh Gjinin e "Portokallisė", bindesh pėr kėtė.
Me sa kam lexuar nga ty, nuk kam parė qė tė mos jesh ndonjėherė kundėr Jugut, jo vetėm nė gjuhėsi, po nė ēdo gjė. Ti mund tė thuash qė je nga Jugu, po unė mendoj se je nga Tirana dhe ke prindėr tė pėrzier, nga Veriu dhe Jugu.
Ndonjėherė, kam vėnė re se krahinoristėt mė tė mėdhenj janė ca shqiptarė me prindėr tė pėrzier, nga Veriu dhe Jugu. Siē duket, shkaku i krahinorizmit tė tyre janė problemet e brendshme familjare qė mund tė kenė pasur prindėrit, ose kur njėri nga prindėrit ėshtė krahinorist. Nė kėto raste, fėmijėt dalin me probleme.
Pėr t'u kuptuar mė mirė kjo qė thashė, po sjell njė shembull me kafshėt. Kur kryqėzohen qentė e racave doberman dhe bulldog, del pitbull. Pitbulli ėshtė njė krijesė tek e cila nuk ke siguri, sepse ndonjėherė kafshon edhe tė zotin. Kur tė kafshon pitbulli, edhe po ta godasėsh, nuk ndien dhimbje, se ka nė kokė njė gjėndėr qė e mpin. Ose le tė marrim mushkėn, qė ėshtė njė pėrzierje e gomarit dhe kalit. Mushka jo vetėm qė nuk pjell, po nuk rrihet prapa saj se tė godet me shkelma.
Pėrzierjet jo tė shėndetshme (nė rastin e njerėzve -> kur njėri nga prindėrit ėshtė krahinorist), nxjerrin fėmijė "pitbullė".
Krijoni Kontakt