Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar Maska e don lico
    Anėtarėsuar
    26-01-2010
    Postime
    331

Nje pyetje per ekpertet e rrjetit...

Pershendetje te gjitheve!

Doja tju pyesja eshte e mundur te perdoret programi winbox i ruterit per nje ruter wirles???

NQS ke Ip duhet te vendos te connect te dritarja e winbox??

IP e ISP apo IP e Ruterit apo DNS e ruterit???

Linjen qe marr nga ISP e kam te dedikuar jo share.

Faleminderit!
    have a little faith!!!

i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anėtarėsuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    pershendetje.
    Winboxi eshte nje tool i vogel, per t konfiguruar per here t pare Mikrotikun, q t'i vendosesh atij IP, dhe m pas ta aksesosh ate edhe nepermjet webbrowserit.
    Keshtu q, per routerin q ke ti, nese ISP t ka ofruar nje IP reale duhet ta dish ate, gjithashtu, tek rrjeti yt i brendshem, shiko gateway (me shume mundesi t jete IP 192.168.1.1 ose nje e ngjashme) dhe provo ta aksesosh q nga pc yt duke shkruajtur tek webbrowseri ip e LAN-it t routerit, psh: http://192.168.1.1 (ndoshta ISP nuk t lejon ta kapesh fare nga brenda, por e le t administrohet nga jashte rrjetit tend)

Pra, nuk eshte e nevojshme t perdoresh winboxin, routerin mund ta menaxhosh me nderfaqje web, ose me telenet nese ai e ofron.

Anėtarėsuar
    26-01-2010
    Postime
    331
    Ruteri IP e brendshme aq e ka 192.168.1.1 dhe sigurisht username dhe pasword, une hyj ne kete ruter dhe arij te shikoj te gjitha qe nga IP e ISP, gateway, hapesiren e IP qe do marrin kompjuterat e rrjetit qe nga 192.168.1.100-200 dhe te gjitha konfigurimet e tjera qe ka ruteri. Po puna eshte qe une doja te perdorja winbox per te konfiguruar shpjetesine e PC ne rrjet vendosjen e masave te sigurise psh shkarkime nga intereti me kete limit e gjera te ketilla. Provova te lidhja winbox me IP e ISP nuk lidhej me thoshte prota 80 nuk mund te arihej. me pas provovo te lidhja winbox nepermjet gateway po te njejtin sms me nxirte edhe me adresen e brendshme te ruterit te njejten gje me thoshte porta 80 nuk mund te arrihet.

Nuk e di ne e ke kuptuar ruteri eshte paisje jo PC ruter dhe une per ruter paisje nuk e di ne mund te realizohet kjo lidhje apo jo????
    have a little faith!!!

i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anėtarėsuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    Shoku un jam i certifikuar me CCNA dhe MCP
    Nese nuk i dine cfare jane, bej nje search n google.

Ajo q kerkon ti, nuk ta realizon winboxi, winboxi eshte vetem tool per t aksesuar pajisjen, ndersa ato features q kerkon ti, limitimet/kufizimet/etj etj, nuk t'i ofron winboxi, por pajisja q ke vendosur, n rastin tend routeri.

Nese routeri nuk t'i mundeson keto, atehere ti s'ke cte besh, ose instalo nje ISA-Server dhe beje si router/Firewall per t'i menaxhuar, ose instalo KerioWinroute.

Besoj se e kuptove q ajo q kerkove n fillim nuk ishte e shprehur e qarte.
    Here tjeter shpresoj t mos na thuash me:
    Eja baba, t t tregoj arat e gjyshit.

Anėtarėsuar
    26-01-2010
    Postime
    331
    Babai edhe gjyshi nuk hynte fare ketu sepse une thjesht po pyesja edhe temen keshtu e kam quajtur nje pyetje.... Dikur diku kam pare qe me nje program te vogel qe mua me eshte fiksuar winbox por mund te jete edhe tjeter gje hapej nje program qe kishte te gjitha ip e kompjuterave te rrjetit dhe atje mund te vendosje masa sigurie si dhe limitim shpejtesie.

Nejse gjithesesi flm per keshillimin mbi kerio win router dhe me vjen keq qe je keqkuptuar sepse nuk vura fare ne pikepyetje aftesite e tua thjesht nje ndihme po kerkoj
    have a little faith!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-05-2008
    Vendndodhja
    Middle East
    Postime
    243
    Dino aj nuk ka qene ruter por ka qen Mikrotik, edhe atij mund tju qases me winbox, pra mikrotiku ti ofton ato mmundesi qe ti po i kekon, ndersa winbox eshte vetem nje vegel e tije.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Ca router ke ca konfigurimi ke ne sistem ? mos u gricni tani bolet e kujt gjyshi jane me te medhaja po ec te ndihmojme njeri tjetrin me sa kemi mundesi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •