Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 75
    Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    Smth_Poetic
    mvaret prej shijes se qfar muzike ma bukur i tingllon njeriut ...p.sh. smiths ,the cure apo edhe radiohead nuk munden te krahasohen me Led Zeppelin , Rolling Stones apo Black Sabbath ...
    Shiko busavata , keta jane legjendaret e rockut , e nuk krahesohen me keta te rinjte.
    Mirepo shija e muzikes ndryshon sipas moshes sic e thashe pak me larte.
    Led Zeppelin smund te degjohet psh , mbas 30's e 40's o keshtu me rradhe....Sbehet fjale per black sabbath gjithashtu . Ne ate kohe rocku ishte ne fillimet e tija , e ishte nje pasion i papare per ti bere notat me te forta , gjithashtu dhe vokali . I mban mend mire sesi bertiste Plant dhe Ozzy ne kenget e tyre , apo edhe mick jacker .

Bukuria e indie rock eshte se gjithmone mban nje stil konstant , duke qene shume soft (te bute ) si ne vokal edhe ne melodi .
    Degjoje me vemendje , smiths ,cure apo edhe te tjete te muzikave te tilla , sepse eshte nje melodi shume e rehatshme ne cdo moment. Imagjino zgjohesh ne mengjes , iken te pish kafene tek kafeja jote e preferuar. Veshtire eshte te degjosh ne pike te mengjesit Warpigs te sabbath-ve , sepse te dhembin veshet . Ndersa mr.writer i stereophonics eshte mese e pranueshme ne ato momente .
    Ky eshte ndryshimi , edhe pse une do preferoja klasike ne mengjes :P .

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga darwin Lexo Postimin
    Velvet Underground -- indie rock?

te cila këngë? 1 shembull të vetëm.
    I'm waiting for my man ---velvet underground.

i rest my case .

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Shiko busavata , keta jane legjendaret e rockut , e nuk krahesohen me keta te rinjte.
    Mirepo shija e muzikes ndryshon sipas moshes sic e thashe pak me larte.
    Led Zeppelin smund te degjohet psh , mbas 30's e 40's o keshtu me rradhe....Sbehet fjale per black sabbath gjithashtu . Ne ate kohe rocku ishte ne fillimet e tija , e ishte nje pasion i papare per ti bere notat me te forta , gjithashtu dhe vokali . I mban mend mire sesi bertiste Plant dhe Ozzy ne kenget e tyre , apo edhe mick jacker .

Bukuria e indie rock eshte se gjithmone mban nje stil konstant , duke qene shume soft (te bute ) si ne vokal edhe ne melodi .
    Degjoje me vemendje , smiths ,cure apo edhe te tjete te muzikave te tilla , sepse eshte nje melodi shume e rehatshme ne cdo moment. Imagjino zgjohesh ne mengjes , iken te pish kafene tek kafeja jote e preferuar. Veshtire eshte te degjosh ne pike te mengjesit Warpigs te sabbath-ve , sepse te dhembin veshet . Ndersa mr.writer i stereophonics eshte mese e pranueshme ne ato momente .
    Ky eshte ndryshimi , edhe pse une do preferoja klasike ne mengjes :P .
    the cure,hyn kta tek rock???
    kush degjon kta pash zotin...
    kafja me keta te shijon ne KULM

pa shtuar te tjere

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    mua ....... black sabbath dhe led zeppelin ...... nuk me pelqejne shume .......... ca rocku bejne ata, heavy metal ?
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga Don't Lexo Postimin
    mua ....... black sabbath dhe led zeppelin ...... nuk me pelqejne shume .......... ca rocku bejne ata, heavy metal ?
    JO,bejne Classic Rock e shprehur...

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Ermalo , mos te kishin ekzistuar led zeppelin dhe black sabbath , sot sdo kishte heavy metal .

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar më parë nga Don't Lexo Postimin
    Don't une ndegjoj shum grupe te ndryshme , Led Zeppelin jan deri ne kohen e sodit Rock grupi ma i mire ...Riffat e gitares se edhe tekniken , se si e shendron Blues muziken ne Rock te forte sikur Jimmy Page ende nuk ka dal ndonje gitarist... edhe pse Jimi Hendrix ka pas tekniken ma te forte , Jimmy Page ka arit qe ta filtroj edhe te tinglloj asi soji qe secili asht befasue ..., po ashtu edhe vokali i Robert Plant
    asht i pa krahasushem , nje Blues/ Rock vokalist ma te mire nuk mundet te gjindet , si ne studio ashtu edhe Live ...John Bonham asht i shpallun si bateristi ma i mire i te gjitha kohrave ..e John Paul Jones asht muzikant i shkolluen qe di te luaj ne shum instrumente ne stile te ndryshme muzike , e qe ia ka dhan grupit nje njgjyre te tinglloje ashtu madheshtor , edhe e kan meritue te jen madheshtore.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    I'm waiting for my man ---velvet underground.

i rest my case .

u lodhe? Po, ajo që thua zotrote (kënga e pusher-it).. edhe White Light, White Heat

po si munden 2 këngë të bëjnë Velvet Underground grup indie rock?!

Busavata, "Venus in furs" është një konstelacion tjetër, i ndryshëm nga indie rock

gjehet nga lagjia psychedelic
    Prektora

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar më parë nga darwin Lexo Postimin
    Busavata, "Venus in furs" është një konstelacion tjetër, i ndryshëm nga indie rock
    gjehet nga lagjia psychedelic
    po , asht e vertet . kjo kang ka shum dallim nga muzika psychedelice e asaj kohe ...asht nje kang psychedelice ma e veqant , e cila ka pas ndikim ne muziken e ma vonshme...

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    Don't une ndegjoj shum grupe te ndryshme , Led Zeppelin jan deri ne kohen e sodit Rock grupi ma i mire ...Riffat e gitares se edhe tekniken , se si e shendron Blues muziken ne Rock te forte sikur Jimmy Page ende nuk ka dal ndonje gitarist... edhe pse Jimi Hendrix ka pas tekniken ma te forte , Jimmy Page ka arit qe ta filtroj edhe te tinglloj asi soji qe secili asht befasue ..., po ashtu edhe vokali i Robert Plant
    asht i pa krahasushem , nje Blues/ Rock vokalist ma te mire nuk mundet te gjindet , si ne studio ashtu edhe Live ...John Bonham asht i shpallun si bateristi ma i mire i te gjitha kohrave ..e John Paul Jones asht muzikant i shkolluen qe di te luaj ne shum instrumente ne stile te ndryshme muzike , e qe ia ka dhan grupit nje njgjyre te tinglloje ashtu madheshtor , edhe e kan meritue te jen madheshtore.
    Ah keta te rinjte e sotem.....
    Sa te paster jane,Zepeelin e Black:Cfare rock bejne.(duhet perjashtuar).

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •