Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 75
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791

Si janë të ndarë dhe pse grupet ROCK

care bot .. kisha i pytje tthjeshte dhe do isha i knaqur po tmirrja i pergjigje po tthjeshte ...

per ca arsye grupet e rockut jane te ndare ne metal ; alternative ; rock guitar ; hard-rock etc. etc.

thjesht nje arsye ... hard-rock sepse ... metal rock sepse ... etj.

Po pyes ata qe dijne me shume ...... edhe pse e nigjoj "rockun" nuk bej ato lloj dallimet e zhanreve rock .. pra nigjoj at qe mpelqe.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e regjistruar Maska e Shkup-janja
    Anëtarësuar
    03-05-2010
    Vendndodhja
    ne shkup
    Postime
    31
    I gjith dallimi qendron tek gitarja nga tingujt qe i jep dhe nga ndegjimi . Hard rock esht shum e rend edhe nga vet fjala kuptohet se esht diqa e rend perdoren tinguj zotrues dhe tingllon rend ne vesh .metal kuptohet edhe kjo nga tingujt e gitarares dallohet dhe nga e kenduarit . Alternativ jan te gjtha ato keng qe kan muzik me te leht dhe tinguj me te ngadalshen dhe menyra e te kenduarim essht me ndryshe vet mund ti dallosh nepermjet ndegjimit dhe qdo rocker gjan veten ne njeren nga keto zhandre un per vehte gjej veten ne heavy metal dhe shembull me konkret 5 gishtat jan te nje dore po diqka i dallon . . Kalo mir shpresoj se te ndihmova sado pak

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Shkup-janja Lexo Postimin
    I gjith dallimi qendron tek gitarja nga tingujt qe i jep dhe nga ndegjimi . Hard rock esht shum e rend edhe nga vet fjala kuptohet se esht diqa e rend perdoren tinguj zotrues dhe tingllon rend ne vesh .metal kuptohet edhe kjo nga tingujt e gitarares dallohet dhe nga e kenduarit . Alternativ jan te gjtha ato keng qe kan muzik me te leht dhe tinguj me te ngadalshen dhe menyra e te kenduarim essht me ndryshe vet mund ti dallosh nepermjet ndegjimit dhe qdo rocker gjan veten ne njeren nga keto zhandre un per vehte gjej veten ne heavy metal dhe shembull me konkret 5 gishtat jan te nje dore po diqka i dallon . . Kalo mir shpresoj se te ndihmova sado pak
    po ......... faleminderit shume.

te pershendes me Slash - Godfather
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-10-2008
    Vendndodhja
    Republic oF Kosovo
    Postime
    1,162
    Citim Postuar më parë nga Don't Lexo Postimin
    care bot .. kisha i pytje tthjeshte dhe do isha i knaqur po tmirrja i pergjigje po tthjeshte ...

per ca arsye grupet e rockut jane te ndare ne metal ; alternative ; rock guitar ; hard-rock etc. etc.

Po pyes ata qe dijne me shume ...... edhe pse e nigjoj "rockun" nuk bej ato lloj dallimet e zhanreve rock .. pra nigjoj at qe mpelqe.
    ...do te mundohna me ta spjegu pak a shum ....po pi priti do Rockera ma te fort qe jan ketu e ata vin ta spjegojn ma mir kete pun , se un thjesht nuk du me dal para tyre me u tregu ketu ....sepse kam rrespekt para atyre qe jan rockera ma te vejter ...psh ...Busavata , serafim dilo, madaber, endlir, darwin ..etj ...

i/e regjistruar Maska e Shkup-janja
    Anëtarësuar
    03-05-2010
    Vendndodhja
    ne shkup
    Postime
    31

Thumbs up

po ......... faleminderit shume.

te pershendes me Slash - Godfather
    Flm gjithashtu te pershendes me metalica_the unforgiven 2 e adhuroj shum kete keng peace

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Ndryshimi qëndron tek tingulli, ritmi dhe e gjithë atmosfera e këngës.

Muzika rok është e butë. (SHembull: U2)
    Midis rokut dhe metalit, qëndron alternativa. (Shembull: Nirvana)
    Ndërsa metali është më i egër, si në ritëm edhe në tingull. (Shembull: Metalika)

Aparaturat e kitarave elektrike, pëveç tingullit të pastër, kanë edhe një lloj tingulli që quhet "distortion". Disa e përkthejnë shqip "sharrë", sepse tingëllon si sharrë elektrike. Sa më i rëndë të jetë ky tingull, aq më shumë drejt metalit shkon muzika.

Ka edhe rryma të ndërmjetme që janë bashkime dhe ngatërresa mes këtyre të trejave, por të gjitha këto (roku, alternativa, dhe metali) futen në një thes dhe quhen ROK.

Më parë dëgjoja shumë rok, por tani përveç Ramshtajnëve, të tjerët nuk më tërheqin më. Tani më pëlqen të dëgjoj muzikë klasike, (Moxart, Bethoven, etj.) që për mendimin tim, është arti i vërtetë evropian. Metali përgjithësisht është një muzikë jo e shëndetshme, që shkakton depresion tek njerëzit.

Veç muzikës klasike, dëgjoj shumë edhe isopolifoni labe

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 08-05-2010 më 18:52

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,755

Po te pergjimem me aq sa kuptoj....se na mungon dhe busavata.

Ndahen neper kategori o klasifikohen ne muziken e Rock,sepse kane nje stil te veçante..E me anen e stilit perfaqesohen perpara publikut o nga kritiket.
    Kjo ndodh si pasoje,e veglave muzikore qe perdorin,kompozimet e kengeve,dhe venjen ne skene te tyre,etj etj,ndodh edhe per te reklamuar o per te fituar...qe nje grup edhe mund te vetvendosi kategorin e tije.....

Baza eshte gjithmon rock n roll,muzik e viteve 50-60.E lindur ne amerike,ku bashkohen,country,pop,e blues(Elvis Presley)
    Hard Rock...rok i forte,
    Metal,rok i eger me tingull metalik
    Death Metal...rok Horror....
    ETJ ETJ....

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,755
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Ndryshimi qëndron tek tingulli, ritmi dhe e gjithë atmosfera e këngës.

Muzika rok është e butë. (SHembull: U2)
    Midis rokut dhe metalit, qëndron alternativa. (Shembull: Nirvana)
    Ndërsa metali është më i egër, si në ritëm edhe në tingull. (Shembull: Metalika)

Aparaturat e kitarave elektrike, pëveç tingullit të pastër, kanë edhe një lloj tingulli që quhet "distortion". Disa e përkthejnë shqip "sharrë", sepse tingëllon si sharrë elektrike. Sa më i rëndë të jetë ky tingull, aq më shumë drejt metalit shkon muzika.

Ka edhe rryma të ndërmjetme që janë bashkime dhe ngatërresa mes këtyre të trejave, por të gjitha këto (roku, alternativa, dhe metali) futen në një thes dhe quhen ROK.

Më parë dëgjoja shumë rok, por tani përveç Ramshtajnëve, të tjerët nuk më tërheqin më. Tani më pëlqen të dëgjoj muzikë klasike, (Moxart, Bethoven, etj.) që për mendimin tim, është arti i vërtetë evropian. Metali përgjithësisht është një muzikë jo e shëndetshme, që shkakton depresion tek njerëzit.

Veç muzikës klasike, dëgjoj shumë edhe isopolifoni labe :)

.
    Edhe kjo eshte nje pergjigje shum e sakte.(pjesa e pare).
    Se muzika nuk ndahet ne te shendetshme e te pashendetshme,(opinioni sjell depresion,jo Metali)

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Serafim te pershendes , Hard Style gjithashtu

Don't tha : - kisha i pytje tthjeshte dhe do isha i knaqur po tmirrja i pergjigje po tthjeshte ...

Serafimi e kishte dhan pergjegjen ma lart , dallohen per nga stili se si tingellojn...
    e kjo asht veshtir te shkruhet , duhet te ndegjohet...

Blues

Rock N Roll

Rock

Hard Rock

Heavy Metal

Grunge

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Edhe kjo eshte nje pergjigje shum e sakte.(pjesa e pare).
    Se muzika nuk ndahet ne te shendetshme e te pashendetshme,(opinioni sjell depresion,jo Metali)
    Rock 'n' Roll nuk eshte asgje me teper se sa rebelim shoqeror qe prejardhjen e ka nga Rhythm and Blues.ndryshojne vetem sipas menyres se ekzekutimit psh-Heavy Metal ka me teper Speed.kam gjetur tek wikipedia nje harte qe ndonje Rocker i vjeter mund te na i shpegoje.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •