Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 75
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    me nje fjale une nigjokam te gjitha llojet e rockut veq "heavy metal"- it

ju falenderoj shume tgjithve qe mnimuat ne kete aspekt ........ sepse nigjoja rock po nuk dija ca lloj rocki nigjoja ....... me i fjale me pelqejne te gjitha veq heavy metalit.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar më parë nga Ermali80 Lexo Postimin
    Rock 'n' Roll nuk eshte asgje me teper se sa rebelim shoqeror qe prejardhjen e ka nga Rhythm and Blues.ndryshojne vetem sipas menyres se ekzekutimit psh-Heavy Metal ka me teper Speed.kam gjetur tek wikipedia nje harte qe ndonje Rocker i vjeter mund te na i shpegoje.
    kjo harte e paraqet fazen kur kah mesi i viteve 50-a lind Rock n Roll-i ...
    ngjyra e kuqe asht Blues kurse e verdha Rock n Roll , nga jasht jan ndikimet e folkloreve mvarsisht se cili artist e ka ber muziken ... po e mar si shembull

Ritchie Valens
    nje muzikant i ri Amerikan me prejardhje Meksikane , i lindur me 1941 vdes me 1959 i cili i ka ber vetemse 3 kange : Come On, Let's Go, Donna edhe La Bamba. kenga La Bamba ka qen kange popullore Meksikane te cilen e ka perpunue ne Rock n Roll , kete metod e kan ber edhe te tjert atehere , ma vone por edhe sot , ku ne muzike i perdorin elementet folklorike ....
    Ritchie Valens vdes ne moshen 17 vjeqare gjat nje turneje ku rezohet aeroplani , nder te tjeret ishte edhe Buddy Holly

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    kjo harte e paraqet fazen kur kah mesi i viteve 50-a lind Rock n Roll-i ...
    ngjyra e kuqe asht Blues kurse e verdha Rock n Roll , nga jasht jan ndikimet e folkloreve mvarsisht se cili artist e ka ber muziken ... po e mar si shembull

Ritchie Valens
    nje muzikant i ri Amerikan me prejardhje Meksikane , i lindur me 1941 vdes me 1959 i cili i ka ber vetemse 3 kange : Come On, Let's Go, Donna edhe La Bamba. kenga La Bamba ka qen kange popullore Meksikane te cilen e ka perpunue ne Rock n Roll , kete metod e kan ber edhe te tjert atehere , ma vone por edhe sot , ku ne muzike i perdorin elementet folklorike ....
    Ritchie Valens vdes ne moshen 17 vjeqare gjat nje turneje ku rezohet aeroplani , nder te tjeret ishte edhe Buddy Holly

http://www.youtube.com/watch?v=Jp6j5HJ-Cok
    Mirmroma busavate.Vetem rock.

Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Mirmroma busavate.Vetem rock.
    Mirmrama Serafim , tek fetaret edhe politika nuk po me pwershtatet muhabeti , se nuk po i kuptojn hajgaret ... teper serioz...

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Mirmrama Serafim , tek fetaret edhe politika nuk po me pwershtatet muhabeti , se nuk po i kuptojn hajgaret ... teper serioz...:)
    Pse?Jane te lezeçem.Fetaret meren me politike,e politikanet me fene...

Si ti kuptojne....E kane te ndaluar te kuptojne,nuk i le serioziteti.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Don't Lexo Postimin
    care bot .. kisha i pytje tthjeshte dhe do isha i knaqur po tmirrja i pergjigje po tthjeshte ...

per ca arsye grupet e rockut jane te ndare ne metal ; alternative ; rock guitar ; hard-rock etc. etc.

thjesht nje arsye ... hard-rock sepse ... metal rock sepse ... etj.

Po pyes ata qe dijne me shume ...... edhe pse e nigjoj "rockun" nuk bej ato lloj dallimet e zhanreve rock .. pra nigjoj at qe mpelqe.
    Ka shume genre brenda rockut , si rock and roll ( presley, beatles) klasik rock (queen, rolling stones) , hard rock (bon jovi) , grunge ( nirvana, pearl jam) , heavy metal ( led zeppelin, black sabbath, iron maiden) , trash metal ( metallica ,slayer) , black metal ( cradle of filth) , goth (nine inch nails) dhe death metal (sepultura, napalm death ) .

Te gjitha kane bukurine e tyre sipas moshes , por mendoj se me e mira dhe me e degjueshmja ne te gjithe brezat njekohesisht eshte INDIE ROCK . Nje genre kjo qe e ka orrigjinen ne angli dhe pasoi me mbas ne amerike, me te vetmin ndryshim se ai amerikan i ka notat me te forta se ai anglez. Anglezi eshte me melankolik dhe melodioz ne kete lloj genre.

Fillimi i kesaj rryme filloi me grupin e famshem anglez THE KINKS dhe pastaj pasoi ne amerike me Velvet underground , e keshtu me rradhe.

Por ne 80's e lart pati bum kjo muzike me stone roses , smiths ,cure etc etc ....ne 90's pati grupe te tilla ala me oasis , the verve, radiohead,stereophonics etc etc etc. Te keshilloj qe kete genre te degjosh me shume , sepse tinguj jane shume melodioz , plus dhe liriket jane fort te pelqyeshem.

Mgjth bashkohem me mendimin e batos.
    Per mua muzika klasike eshte njeshi , pastaj mundet rralle here te degjoj ndopak indie,blues dhe jazz.

Te tjerat me duken teper te zhurmshme .

Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Smth_Poetic
    mvaret prej shijes se qfar muzike ma bukur i tingllon njeriut ...p.sh. smiths ,the cure apo edhe radiohead nuk munden te krahasohen me Led Zeppelin , Rolling Stones apo Black Sabbath ...

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Velvet Underground -- indie rock?

te cila këngë? 1 shembull të vetëm.
    Prektora

Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar më parë nga darwin Lexo Postimin
    Velvet Underground -- indie rock?

te cila këngë? 1 shembull të vetëm.
    ndoshta ka mendue me kangen Venus in Furs...

Ndryshuar për herë të fundit nga busavata : 09-05-2010 më 21:11

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Smth_Poetic
    mvaret prej shijes se qfar muzike ma bukur i tingllon njeriut ...p.sh. smiths ,the cure apo edhe radiohead nuk munden te krahasohen me Led Zeppelin , Rolling Stones apo Black Sabbath ...
    Rock,nuk eshte vetem muzika,dhe se eshte muzike.Rock eshte nje stil muzikor filozofik.Por dhe ne qofte se nuk eshte filozofi,eshte e vetmja forme arti qe ngjall:kujtime,emocione,fantazi,energji,deshire,dh e pasion.

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •