pershendetje malsor
si i keqperdora une keta emra pse do me vret zoti nuk jam njeri qe i keqpersdori deshmoret mirpo jam njeri qe jam shum i interesuar per historin e deshmorve dhe qdo emision qe eshte per deshmoret apo ndonje liber e degjoj dhe e lexoj me endje dhe i qmoj shum per sakrficen e tyre
nuk i kam harruar mirpo te tregova se nuk kam koh me te sjell me shum sepse nese do mundohem ti sjell te gjith ather duhet me jav te tera sepse ka shum deshmor e trima qe kan luftu per trojet shqiptare
shokit nuk e di per qka i kan leshu mjekrrat mund te ket shum arsyje mirpo keto foto qe ti dergova me lart kan qen musliman te devotshem me sa di un, dhe i treti eshte ende gjall dhe me duket qe eshte hoxh
ushtaret kan qen musliman shqiptar dhe katolik shqiptar etj te cilet kan luftu per addhe
shokit ne fen time nuk lejohet te iket nga lufta dhe ta lesh vendlindjen te robruar ata ne fen time quhen tradhtar sepse qdo musliman eshte i obliguar rrepsisht te mbroj atdheun kombin dhe gjuhen
malsori me ket koment pajtohna gati plotsish
malsori ne kosov nuk eshte ber luft per fe kete e kam then dhe do e them gjithmon ne kosov dhe askush nuk ka luftu per fe nuk kan luftu as hogjollart te cilet kan qen me mijra ku dhe shum te tjer kan dhan jeten ata kan luftu per addhe komb dhe gjuhen shqipe te cilet kan qen te frymzuar dhe te detyruar nga feja qe me qdo qmim te mbrohet addheu kombi dhe gjuha shqipe ne kosov kuptoje se nuk eshte luftu per fe kete ta ka then dhe do ta thot qdo musliman i cili di sadopak historin dhe fen islame
ndersa sa i perket atyre qe kan dhen jeten per vendin kombin dhe gjuhen shqipe pa marr parasysh se qka kan qen musliman katolik etj une i qmoj ata dhe kurr nuk i ndaj sepse ata ma mundesun qe une sod te jetoj i lir edhe ne pc kam keng folklorike te te renve per atdhe te cilet kan qen katolik dhe i degjoj me endje dhe permes kenges mesoj edhe biografin e tyre poashtu lexoj dhe do lexoj per te gjith ata te cilet dhan jeten per addhe komb dhe gjuh pa marr parasysh se cilit besim i perkasin
shokit shamia nuk ka qen tradit shqiptare por sot per shum ndoshta eshte ber mirpo prap shumica e mbajn per shkak te fes
malsori ne fen time femra eshte e detyruar rrepsisht te vej shami dhe shamia duhet te mbuloj floket veshet dhe qafen por jo ftyren
qka ka te keqe qe ajo vajz ka pas shami ajo nuk e ka pas fetyren e mbuluar as nuk u ardh as nga turqia as nga arabia por eshte urdher i prer nga zoti i cili ka detyru femren patjeter te vej shami
nuk e di qka te pengon ty shamia te kjo vajz qfar te keqe te ka ber kjo shami
natyrisht te gjith njerzit jan mekatar nuk jemi engjuj te gjith bejm gabime ka edhe me shami qe jan femra te poshtra te cilet shamin e kan ven per interese te ksaj bote apo kan qen te detyruar nga familja ka te poshter qe kan edhe mjekrra edhe flok te gjat mirpo ka edhe pa mjekrra shkurt e kput ne gjdo shoqri ka njerz te mir dhe te kqinj dhe i miri dallohet me vepra te mira ndersa i keqe me vepra te kqija nuk dmth se eshte i keq pse ka mjeker pse ka shami pse ka flok te gjata pse eshte i zi etj etj
shokit une katolikit nuk i them se ti je nga vatikani apo jeruzalemi mirpo i them shqiptar ndersa ju perqdoit na quani arab dhe na krahasoni me arab vetem e vetem pse e praktikojm fen ton islame
po mundohet te naj hek pushteti i cili sod ne kosov udhhiqet nga jehudit dhe ke degju per shum vajza qe jan perjashtu nga shkolla si ne fr etj etj nuk ka nevoj me shum me sgjat
ndersa ne familjen dhe fisin tim nuk me ka ndodh mirpo dhe sdo lejoj te me ndodh nje gje e till kurr sepse ate do e mbroj ashtu siq do e mbroj atdheun kombin dhe gjuhen shqipe dhe nese duhet do jap jeten mirpo sdo lejoj kurr qe neser ti hiqet shamia dikuj nga familja ime ate shami mund te hiq vetem vet personi i cili e ka vnu mirpo sdo guxoj te ja hiq tjeter kush
malsori une jam njeri i cili nuk jam njeri shum i ditur por jam njeri i thjesht qe kam pakez dituri siq jan shumica e njerzve ne bot nuk kam dituri te madhe mirpo kam moral qe kurr nuk shaj askend as ne jeten e perditshe as ne net dhe askund tjeter dhe kurr nuk do shajkurr sdo e bej dhe kurr sdo i perkrah ata qe bejn nje gje te till sepse feja ime me ka mesu qe te mos i ofendoj te tjeret por te sillem sa me mir qe mundem dhe nese ofendohem te largohem nga ai e jo te ja kthej me sharje
kuran 41:34. Nuk është e barabartë e mira dhe e keqja. Andaj, (të keqen) ktheje në mënyrën më të mirë, se atëherë ai, me të cilin kishit njëfarë armiqësie, do të bëhet mik i afërt.
mu kurr nuk me pengon kryqi as kisha kurr nuk me pengojn motrat e nderit te cilet qendrojn ne kish kurr nuk do te me pengojn priftat me mjekerr apo pa mjekerr dhe kurr nuk do me pengojn simbolet krishtere ather pse juve ju pengon shamia mjekrra etj etj
une nese dikush tenton qe nje kish ta mbyll apo te perjashtohet ndonje nxens me kryq apo te arrestohet ndonje moter nderi per shakak te shamis une do jem kunder tij edhe nese ai eshte babai im sepse gjdo njeri e meriton te jetoj i lir dhe te zgjedh besimin dhe nuk ka te drejt askush te torrturoj nje njeri per shkak te fes per shkak te shamis mjekrres kryqit etj
mos e keqkuptoni shamin , mjekrren dhe xhihadin , nuk eshte mir te flitet per diqka qe nuk dini me mir do ishte te msoni qka dmth keto gjera e pastaj te gjykoni qdo njeri normal dhe i ndershum nese i meson keto gjera ai kurr nuk do jet kunder tyre sepse shamia mjekrra dhe xhihadi nuk demton askend
Krijoni Kontakt