Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    fondamentalistet te ashtuquajturit (myslimane), nuk kane vend ne trojet shqiptare
    kush do e ndjek rrugen e drejte dhe te paqes qe na e keshillon Zoti, por jo rrugen e ekstremizmit arab, ne nuk jemi pjese e kesaj rruge,
    sa per ata qe bejne cfar u thone dhe
    besojne cfardo qe u lexohet nga te ashtuquajturit dijetare
    ata te kontrollojne thenjet e ketyre dijetareve duke u mbeshtetur ne shpalljen e Zotit
    e c'mendim mund te keni per ata qe ne lutjete ne xhami lusin per mbarvajtjen e al-kajdes dhe shkaterrimin e amerikes
    un e di se Zotit i lutesh per boten tjeter e per shpetim, e jo lloj lloj dokrrash
    ashtu sic e kan tanime me vite problemin e palestines ata , e kishim dhe ne problemin e kosoves, po nuk i ftoi kush arabet ne urrejtje ndaj serbise.
    un them se duhet tu rrime sa me larg ketyre arabeve qe po na imponojne se si te besojme e se si te vishemi,
    udhezimet e Zotit jane te qarta kush do i ndjek.
    dhe te jemi mirenjohes per ate qe ; ishin amerikanet ata qe e shpetuan kosoven nga nje tmerr i madh ,patjeter qe ishte dora e Zotit ketu , por Zoti nuk urdheron te jesh dhe bukshkele.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-12-2008
    Postime
    146
    per flora 82
    Këto ditë jemi në një udhëtim për në Xhennet. Prej fillimit të këtij udhëtimi vërejmë një shenjë në rrugë, në të cilën shkruan: “Hixhabi të shpije në Xhennetin e Mëshiruesit”.
    Prandaj, jemi të detyruar që t’i dimë dobitë dhe përparësitë e hixhabit (mbulesës).

Hixhabi të bënë të devotshme
    Ka thënë All-llahu i Madhëruar: “O bijtë e Ademit, Ne krijuam për ju petk që ju mbulon vendturpësinë dhe petk zbukurues. Po petku i devotshmërisë, ai është më i miri. Këto janë nga argumentet e All-llahut, ashtu që ata të përkujtojnë.” [El-Ahzab, 26] Dmth, All-llahu na ka zbritur dy lloje të petkut, petk për t’i mbuluar pjesët e turpëshme dhe pekt zbukurues “Po petku i devotshmërisë, ai është më i miri.“
    Pra, petku i devotshmërisë dhe frikërrespekti nga All-llahu i Madhëruar është gjëja më e mirë me të cilën një femër zbukurohet, sepse pastërtia e brendëshme është shumë më e rëndësishme se bukurija e jashtëme. Siç thotë një poet:

Veshja më e mirë e femres është nënshtrimi ndaj urdhërave të All-llahut,
    dhe nuk ka dobi nga ajo, e cila ndaj krijuesit të vet është mëkatare.

Hixhabi është pastërti e zemrës
    Thotë All-llahu i Madhëruar: “... E kur kërkoni prej tyre (grave të Pejgamberit) ndonjë send, atë kërkojeni pas perdes, kjo është më pastër për zemrat tuaja dhe të tyre...” [Al-Ahzab, 53]
    Transmetohet nga Aishja [radijallahu anha] se Omer ibn Hatab [radijallahu anhu] ka thënë: O i dërguari i All-llahut, tek gratë tuaja hyjnë (për të pyetur për çështje fetare) të mirët dhe të këqinjtë, do të ishte mirë t’i urdhërosh që të vendojnë vello, dhe zbriti ajeti: “... E kur kërkoni prej tyre (grave të Pejgamberit) ndonjë send, atë kërkojeni pas perdes, kjo është më pastër për zemrat tuaja dhe të tyre...” [Al-Ahzab, 53]
    Siç vërehet ky ajet na ka bërë të qartë se hixhabi është mjet mbrojtës i muslimanëve nga epshet dhe sprovat dhe hixhabi është një barikadë mbrojtëse nga lakmit dhe qëllimet e njerëzve me zemra të sëmura: “...andaj mos u llastoni në të folur e të lakmojë ai që ka sëmundje në zemrën e tij, po thuani fjalë të matura.” [Al-Ahzab, 32]

Hixhabi të bën të turpshme
    Ka thënë Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] “Turpi është nga imani, ndërsa imani është në Xhennet”. (transmeton Tirmidhiu, shejh Albani e ka bërë të vërtetë)
    Nuk ka fare dyshim se hixhabi e bën muslimanen që ta përjetoj pozitën e saj të lartë që e ka nën hijen e ombrellës Islame. Jo vetëm kaq, por ai e bën te kujdesëshme që nga ajo të mos bëhet ndonjë nga veprat, të cilat janë në kundërshtim me pamjen e saj Islame dhe kështu hap pas hapi e shpije në shtimin e modestisë.
    Ndërsa modestin ia mundësoj hixhabi. Dhe kështu një nënshtrim ndaj Krijuesit të shpije në një nënshtrim tjetër.
    Ka thënë nëna e besimtarëve Aishja [radijallahu anha]: Kam hyrë në shtëpinë ku ishte i varrosur Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] dhe babi im, Ebu Bekri [radijallahu anhu], pa vello dhe thosha: Këtu është burri dhe babi im, ndërsa kur u varros Omeri [radijallahu anhu] pasha All-llahun hyja e mbuluar mirë sepse më vinte turp nga Omeri [radijallahu anhu]. (transmeton Ahmedi, Hakimi e ka bërë të vërtetë)

Hixhabi është thirje për mbulim
    Ka thënë Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] : "Çdo femër e cila e heq mbulesën në ndonjë shtëpi tjetër përveç shtëpisë së burrit të saj, e ka shkyrë mburojën mes saj dhe All-llahut.” (transmeton Ahmedi, shejh Albani e ka bërë të vërtetë)
    Ajo, që është kujdesur për hixhabin e saj, ka shpëtuar me mburojën e All-llahut në këtë botë dhe në botën tjetër do të jetë nga banorët e Xhennetit, i cili është vendbanim i mbrojtjes.

Hixhabi është nga natyrshmëria
    Hixhabi dhe mbulimi i trubit është nga natyrshmëria e femrës dhe ajo nga natyrshmëria e saj nuk dëshiron që ta shohë askush. Saqë muslimanja, e cila është e turpshme turpërohet edhe nga burri i saj, të cilin All-llahu ia ka bërë të lejuar. Pra, nga natyrshmëria e njeriut është mbulimi, ndërsa nga natyrshmëria e kafshës është xhveshja.

Hixhabi është adhurim i All-llahut
    Hixhabi me të vërtetë ështe dekor nga dekoret e adhurimit të All-llahut, sepse Ai që na ka obliguar këtë është All-llahu. Thotë All-llahu i Lartësuar: “le të venë shamitë mbi kraharorin e tyre!” [En-Nur, 31]
    Ajo besimtare, e cila i nënshtrohet urdhërave të All-llahut, është ajo zemra e të cilës i është mbushur me iman (besim) dhe dashuri ndaj All-llahut, ndërsa çështja e hixhabit nuk është e ndarë nga normat e All-llahut dhe mënyra e jëtës Islame. Ajo është çështje e cila lidhet me besimin dhe normat Islame.

Hixhabi të shpije deri tek një përfundim i mirë
    Thotë një nga të parët tonë: Nëse dëshiron ta dish pozitën tënde tek All-llahu, shiko se në çfarë pozite të ka lënë. Nëse All-llahu e ka lënë një motër besimtare që ta adhurojë Atë dhe ta vendos hixhabin të njëjtën pozitë do ta ketë tek Zoti i saj. Jo vetëm kaq por ka thënë Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem]: "Nëse All-llahu dëshiron mirësi për robin e Tij atëherë atë e shfrytëzon. Është pyetur: Po si e shfrytëzon (sepse All-llahu s’ka nevojë për askend). Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem] është përgjigjur: Ia mundëson që të veprojë punë të hajrit para vdekjes së tij dhe pastaj ia merr shpirtin.” (transmeton Tirmidhiu, shejh Albani e ka bërë të vërtetë)
    Nëse All-llahu ta mundëson që të mbulohesh sa të jeshë gjallë atëherë dije motër e nderuar se All-llahu ka dëshiruar të të shfrytëzojë, pra bëj sexhde falenderimi Zotit tënd o ti motër e pastër.

Hixhabi është mbrojtje nga dënimi
    Ka thënë Pejgamberi [sal-lallahu alejhi ve sel-lem]: “Dy grupe nga banorët e Xhehennemit ende s’i kam parë. Dhe ndër to përmendi: Gra të veshura por të xhveshura, kokat e tyre i kanë sikur gunga në shpinën e deves. Ato nuk do të hynë në xhennet e as do t'ia ndijnë erën e tij (e era e tij ndihet shum largë).” (transmeton Muslimi)
    Ajo çka e ka veshur hixhabin ajo e ka larguar vehten e saj nga dënimi i All-llahut të Madhëruar.

Hixhabi është shenjë e një femre të lirë
    Transmetohet nga Suda se kriminelët i kanë ofenduar gratë, të cilat dilnin natën, ndërsa kur kanë parë ndonjë femër, e cila ishte me hixhab e kanë lënë dhe kanë thënë: Kjo "është e lirë", ndërsa nëse kanë parë ndonjë grua, e cila nuk ishte me hixhab kanë thënë: Ofendoni këtë!
    Për këtë All-llahu [subhanehu ve teala] ka zbritur ajetin ku thotë: “O ti Pejgamber, thuaju grave tua, bijave tua dhe grave të besimtarëve le t’i vënë mbulesat e veta mbi trupin e tyre, sepse kjo është më afër që ato të njihen (se nuk janë rrugaçe) e të mos ofendohen. All-llahu i fal gabimet e kaluara, Ai është Mëshirues”. [El-Ahzab, 59]

Hixhabi është nderë
    All-llahu iu është drejtuar grave të moshuara, të cilat nuk ngjallin emocione tek gjinija mashkullore duke iu thënë: "E gratë e moshuara, të cilat nuk dëshirojnë martesë më, për to nuk është mëkat ta heqin petkun mbulues të tyre...” [En-Nur, 60]
    Dmth, nuk ka gjynah që të dalë para burrave me fustan apo mantil të thjeshtë, i cili nuk i'a tërheq vëmendjen burrave dhe nuk ngjall epsh. Por, “... megjithëqë më së miri është për to të jenë të përmbajtura. All-llahu dëgjon, di”. [En-Nur, 60]
    Nëse ajo grua e moshuar vendos hixhab dhe mbulohet sikur mbulohen të rejat atëherë kjo është më e mirë dhe më e pastër për të dhe do të ketë më shumë shpërblim.

Hixhabi është thirje për çdo besimtare
    All-llahu i Madhëruar iu është drejtuar për mbulesë çdo besmitareje, e cila e llogarit vehten si ndjekëse e kësaj feje dhe e cila beson Ditën e Gjykimit.
    Thotë All-llahu [subhanehu ve teala] në Kur'an: “..dhe grave të besimtarëve...” dhe “...dhe thuaji besimtareve...”, siç shihet se thirja është për të gjitha femrat muslimane. Ndërsa përgjigja do të jetë vetëm nga ato, të cilat e besojnë sinqerisht All-llahun dhe Ditën e Gjykimit.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    tash e pashe se edhe ketu e paskan botuar shkrimin e atij qafirit olsi jazikxhiut...nuk ben dy tema me te njejtin objektiv...moderatoret te nderhyjne....

o ximi i abedinit...per cilat shamia e ke fjalen bre xim ta marrim vesh edhe ne ...per shamiat qe den baba den kan vene ne koke nenat dhe motrat tona shqiptare pa dallim feje krahine dhe ideje apo shamiat qe na i kan sjelle tash kohet e fundit turko-arabet e extremixmit islamo-terrorist...ka nje ndryshin ne mes te ketyre shamiave...verttete 99% e baballareve te deshmoreve te lirise kan pase mjekra i dashur ximi .. ????...ky eshte nje zbulim qe duhet medeomos te regjistrohet ne librin e rekordeve GINNESS...

shume mire thua se kosova nuk eshte as amerike e as perendim e as e lindjes..por harrove te those se nuk eshte as arabo-muslimane...harrove me qellim apo pa qellim zoti e din kete gje..mire e ke kur thua se vete ne shqiptaret e kosoves ( dhe jo kosovaret ) i bejme ligjet se si duam te jetojme..sa mire e...e pse atehere ju djeg kur nje shqiptar i kosoves administrator i nje shkolle kerkon te zbatoje keto rregulla qe ja ka caktuar ky shtet i shqiptareve...apo aty ku duam ne duhet ti rrespektojnme keto rregulla e aty ku nuk duam nuk do ti rrespektojme...nuk ka i dashur edhe keshtu edhe ashtu...se behemi komedi...

mos u merzit ximi i abedinit...kerkush nuk kerkon tjua hjeke shamine nenave dhe motrave tone ne trojet etnike te tyre...nuk ka guxuar kush deri me sot ta beje nje gje te tille..dhe te garantoje une se nuk do te kete bire nene qe do guxoje tjua hjeke keto shami nenave dhe motrave tona...as ate shamine qe nenat dhe motrat shqiptare e perdorin prej mijera vjetesh as kete shamine qe nenave dhe motrave tona po jua imponojne turko-arabo extremistet e rinj..por eshte ndryshe kur nenat dhe motrat tona paraqiten para nje shkolle apo instutucioni shkollor me te dyja llojet e shamive...ato nuk do lejohen brenda territorit te shkolles...as e para e as e dyta...
    Te pershendes malsori nuk kam koh mu tu pergjiigj ne gjith komentin mirpo smunda pa ti dhen keto pergjigje

nese nuk e din ne lindje eshte arabia dhe une e permenda lindjen dhe ne kosova asnje ministri asnje post kyq ne qeveri ne komun dhe ne qdo vend te kosoves nuk e udhheqin arabet

une nuk kerkoj shami me mbulu ftyren siq i quajn feregje apo burka une kerkoj qe ti perdorin ato shami te cilat i kemi perdor mbi 6 shekuj dmth mbulim i kokes jo i ftyres

ty te vjen qud mirpo edhe komandantet me te dalluar te uqk dhe nje shumic e madhe e patriotve shqiptar kan pas mjekrra mjekrra kan pas edhe mbi gjysma e ushtarve te uqk

po ti permendi disa komandant dhe ushtar te uqk qe kan pas mjekrra te medhaja dhe te vogla ushtar deshmor qe kan qen prej me te dalluarve
    adem jashari ,tahir zemaj.fehmi lladrovci ,ridvan qazimi (KOMANDANT LLESHI) ilaz kodra , njazi azemi (komandant mjekrra ) agim ramadani ,samedin xhezairi,muj krasniqi

ky ska qen taleban por nje komandant i dallaur

edhe ky eshte shqiptar dhe njeri prej komandanteve me te dalluar te trojeve shqiptare

keta emre me ran ne mend dhe i shkrujta poashtu pata shum foto mirpo nuk mi pranoj me shum se tri te gjitha fotot i kam me mjekrra me te mdhaja se te talebanav sepse ushtar shqiptar me mjekrra kapas me mijra dhe te gjith kan qen shqipetar qe kan luftu per lirin e trojeve shqiptare per gjuh dhe kombin shqiptar asnja prej tyre ska luftu per arabi
    Ndryshuar për herë të fundit nga ximi_abedini : 01-05-2010 më 17:02
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    Te pershendes malsori nuk kam koh mu tu pergjiigj ne gjith komentin mirpo smunda pa ti dhen keto pergjigje

nese nuk e din ne lindje eshte arabia dhe une e permenda lindjen dhe ne kosova asnje ministri asnje post kyq ne qeveri ne komun dhe ne qdo vend te kosoves nuk e udhheqin arabet

une nuk kerkoj shami me mbulu ftyren siq i quajn feregje apo burka une kerkoj qe ti perdorin ato shami te cilat i kemi perdor mbi 6 shekuj dmth mbulim i kokes jo i ftyres

ty te vjen qud mirpo edhe komandantet me te dalluar te uqk dhe nje shumic e madhe e patriotve shqiptar kan pas mjekrra mjekrra kan pas edhe mbi gjysma e ushtarve te uqk

po ti permendi disa komandant dhe ushtar te uqk qe kan pas mjekrra te medhaja dhe te vogla ushtar deshmor qe kan qen prej me te dalluarve
    adem jashari ,tahir zemaj.fehmi lladrovci ,ridvan qazimi (KOMANDANT LLESHI) ilaz kodra , njazi azemi (komandant mjekrra ) agim ramadani ,samedin xhezairi,muj krasniqi

edhe ky eshte shqiptar dhe njeri prej komandanteve me te dalluar te trojeve shqiptare

keta emre me ran ne mend dhe i shkrujta poashtu pata shum foto mirpo nuk mi pranoj me shum se tri te gjitha fotot i kam me mjekrra me te mdhaja se te talebanav sepse ushtar shqiptar me mjekrra kapas me mijra dhe te gjith kan qen shqipetar qe kan luftu per lirin e trojeve shqiptare per gjuh dhe kombin shqiptar asnja prej tyre ska luftu per arabi
    Kujna je tu i kallxu o xim, murit a?
    Ky me kan qe replikon nuk i veçon vetem disa fjal e të anashkalon tërë shkrimin (sepse veçimi ja hup kuptimin shkrimit) mirpo qëllimi i tij është mi degradu tjerëkurse faktikisht e ka degradu veten
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2005
    Postime
    103
    Citim Postuar më parë nga abdulazizi Lexo Postimin
    ne kosov eshte duke u lujt shum me durimin e muslimanve por ky durim ka edhe kufi por kur te vij ky durim te kufiri ai kufio do te rrezohet, kjo luft qe po behet kunder muslimnave ne kosov patjeter qe do te pasoj edhe mbrojtja nga ana e muslimanve duke bere thirrje haja lal jihad qe d.m.th. eja ne luft ne rrugen All-llahut dhe ketu shum e gjaku do te derdhet per arsye se me te madhe muslimnat po diskriminohen nese maces i meshon dy her ajo do ta kthej e lre me njeriu qe eshte krijesa me e veqant ne kete bote ndoshta per diken ky koment do te konsiderohet ekstremist por valle a jane ekstremista ata qe po bejn kunder muslimnave?..........klm.
    O Abdulaziz! ngadal o rrushi i vogel me ket ofenziven tende ne forum,qetesohu sepse sipas shkrimeve qe lexova pash qe hordhija e jote paska probleme me tensionin,e kam frig qe nese vazhdoni keshtu nje dit do te mbetemi pa ju,ju lutem qetsohu.
    Nuk asht fjala per gjak derdhje, luftra apo trazira,esht fjala heqja e mbulesave qe jan simbol tradit totalitare islamike, qe skan te bejn me asgje me kulturen ton autoktane Dardane,feja esht besim i lir askush nuk ka te drejt te pengon ne qfardo riti fetar qe ti pajtohesh dhe te pershkon ty,por gjeneza e kombit esht trungu qe nuk levizet nuk njolloset,nuk anonohet sipas deshires se ithtarve te as nje feje,por qendron tok dhe kultur Dardane dhe normalisht dhe Europjane sepse gjendemi ne Europ

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

mos i nga ...

mos i nga te renet per liri o ximi...mos i keqperdorni keta trima deshmore te atdheut..mos abuzoni me ta se do ju vrase zoti...a kke kujtuar se nuk i njohim dhe nuk i kemi pare keta trima me mjeker a...i kemi njohur , i kemi pare dhe shume prej nesh i kane pasur bashkeluftetare...ke harruar te sjellesh edhe shume luftetare te tjere qe gjate konfliktit te armatosur ne viset shqiptare kan pase leshuar mjekra...por ke harruar dicka i dashur ximi...a i leshuan keto mjekra per te treguar se ishin fetare apo i leshuan keto mjekra se ishte ne mode ne kohen e luftes leshimi i mjekres...a i leshuan keto mjekra se ishin luftetare muslimane apo i leshuan keto mjekra se ishin luftetare shqiptare...ketu eshte dallimi mes asaj qe ti u mundove te na shisje ne shkrimin e pare dhe qe po mundohesh te na e mbushesh mendjen ne shkrimin tend te dyte...

i dashur ximi ne konfliktet e armatosura te shqiptareve ne trojet etnike moren pjese luftetare te te gjitha besimeve fetare..nuk ishin vetem luftetaret shqiptare qe i perkasin besimit islam..kishte edhe luftetare te besimit kristian apo kishte edhe ateiste...po keshtu moren pjese edhe mjaft vullnetare nga vende perendimore qe nuk kishin lidhje fare me fene islame por qe e ndienin ne gjak se duhej ti ndihmohej ketij populli qe po pesonte genocid...mund te kete pasur nje e dy e shume luftetare ( nuk e ve doren ne zjarr pasi nuk ka gje absolute ) qe luftuan per fe ne trojet etnike shqiptare por pjesa derrmuese e shqiptareve qe luftuan neper keto konflikte luftuan per atdhe...u mundua shume guzhina e fllicte serbe ta paraqiste konfliktin ne trojet etnike shqiptare si konflikt fetar por nuk ja arriti kurre..po te ishte konflikt i tille kurre nuk do te nderhynte NATO te na ndihmonte te jemi ku jemi sot...dhe e din mire ti dhe ne te tjeret se fill pas lufterave keta luftetare i hoqen mjekrat dhe sot ke nje perqindje te vogel qe e mbajne thjeshte per hobi...nese dikush nga ata luftetare qe dikur apo sot ka mjeker sheh se ti e une e keqperdorim duke ja veshur hobin e tij qeshtjes fetare valla do e kishim punen pisk...se asnjeri prej tyre nuk do te pranonte te behej vegel ne dore te te interesuarve per manipulim..

ximi shamia ne koken e nenave dhe motrave tona ka qene dhe do te jete brez pas brezi...e paske dredhur muhabetin ne shkrimin tend kur pergjigjesh se don ate shamine tradite te shqiptareve brez pas brezi..mos kujto se e hame o djale ...ne te vertete e kishe per nje shami tjeter qe po shihet koheve te fundit aty ketu ne trojet etnike..e kishe fjalen per ate shamine qe kishte shqetesuar gimcen dhe qe u be shkas per te perjashtuar ate nxenesen nga shkolla ne ferizaj..ate shamine e ardhur nga turqia arabia a ku di une por qe nuk ka asgje te perbashket me shamine qe nenat dhe motrat tona e mbajne dhe do ta mbajne me shekuj...megjithate po ta pranojme se e kishe fjalen per shamine tone...po pse ishe kaq i serte ne shkrimin e me hershem o ximi...kush bre xim po mundohet me ja hequr shamine nenave dhe motrave tona..a je ne kete realitet apo po sheh enderra..po kete pune nuk e beri dot as diktatori me gjakatar siq ishte enver hoxha more..kete gje nuk e bene dot as shovinistet kriminele me te keqinj qe ka njohur historia siq jane shkijet...as nuk tentuan ta benin nje gje te tille..se nuk ishin hajvane dhe e dinin se nuk mund te shlyenin historine..nese ka ndodhe qe dikujt nga fisi jot i eshte kerkuar ta heqe shamine tone shekullore thirrem edhe mua o xim te te ndihmoj tja shkurtojme gjuhen edhe doren atij qe guxon ta preke kete shami...por nese te kan thene te heqesh ate shamine tjeter valla me ke ne anen e kundert...

ximi nje shkrim nuk komentohet fjale per fjale..se po te hynim ti komentonim ashtu aha nuk do na dilnin faqet e ketij forumi...merren apo citohen pjese te tij dhe komentohen..por pa e ndryshuar kuptimin e asaj cka ka dashte te transmetoje shkruesi..ne nje shkrim shume pjese te tij jane ndihmese per te dhene idene qe ke..dhe ka edhe pjese per te cilat nuk ka nevoje ti komentosh...mirepo gimcja kaq din dhe nuk ka si shprehet ndryshe..nuk ja ka idene se si mund te besh nje shkrim replike ndaj nje shkrimi-ideje tjeter..ai ka mungesa te theksuara edukimi shkollor dhe tek ai cdo gje sillet rreth fese dhe byth.es se hashimes...njeriu me konfuz me te cilin kam replikuar..nje here thumbit e nje here potkoit...ka pak njohuri apo me sakte keqnjohuri mbi fushen fetare dhe eshte miri ne fushen e sportit por thjeshte amator ne fushat e tjera..ai as gjuhen shqipe nuk e din mire dhe pretendon te replikoje....po te duash te replikosh mire te pakten duhet te jesh shkelqyeshem ne fushen e leksikografise...e jo brryl si gimcja....
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 02-05-2010 më 06:32
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    pershendetje malsor
    _MALSORI_;2696601]mos i nga te renet per liri o ximi...mos i keqperdorni keta trima deshmore te atdheut..mos abuzoni me ta se do ju vrase zoti...a kke kujtuar se nuk i njohim dhe nuk i kemi pare keta trima me mjeker a...i kemi njohur , i kemi pare dhe shume prej nesh i kane pasur bashkeluftetare...
    si i keqperdora une keta emra pse do me vret zoti nuk jam njeri qe i keqpersdori deshmoret mirpo jam njeri qe jam shum i interesuar per historin e deshmorve dhe qdo emision qe eshte per deshmoret apo ndonje liber e degjoj dhe e lexoj me endje dhe i qmoj shum per sakrficen e tyre

ke harruar te sjellesh edhe shume luftetare te tjere qe gjate konfliktit te armatosur ne viset shqiptare kan pase leshuar mjekra...
    nuk i kam harruar mirpo te tregova se nuk kam koh me te sjell me shum sepse nese do mundohem ti sjell te gjith ather duhet me jav te tera sepse ka shum deshmor e trima qe kan luftu per trojet shqiptare

por ke harruar dicka i dashur ximi...a i leshuan keto mjekra per te treguar se ishin fetare apo i leshuan keto mjekra se ishte ne mode ne kohen e luftes leshimi i mjekres...a i leshuan keto mjekra se ishin luftetare muslimane apo i leshuan keto mjekra se ishin luftetare shqiptare...ketu eshte dallimi mes asaj qe ti u mundove te na shisje ne shkrimin e pare dhe qe po mundohesh te na e mbushesh mendjen ne shkrimin tend te dyte...
    shokit nuk e di per qka i kan leshu mjekrrat mund te ket shum arsyje mirpo keto foto qe ti dergova me lart kan qen musliman te devotshem me sa di un, dhe i treti eshte ende gjall dhe me duket qe eshte hoxh
    ushtaret kan qen musliman shqiptar dhe katolik shqiptar etj te cilet kan luftu per addhe
    shokit ne fen time nuk lejohet te iket nga lufta dhe ta lesh vendlindjen te robruar ata ne fen time quhen tradhtar sepse qdo musliman eshte i obliguar rrepsisht te mbroj atdheun kombin dhe gjuhen

i dashur ximi ne konfliktet e armatosura te shqiptareve ne trojet etnike moren pjese luftetare te te gjitha besimeve fetare..nuk ishin vetem luftetaret shqiptare qe i perkasin besimit islam..kishte edhe luftetare te besimit kristian apo kishte edhe ateiste...po keshtu moren pjese edhe mjaft vullnetare nga vende perendimore qe nuk kishin lidhje fare me fene islame por qe e ndienin ne gjak se duhej ti ndihmohej ketij populli qe po pesonte genocid...mund te kete pasur nje e dy e shume luftetare ( nuk e ve doren ne zjarr pasi nuk ka gje absolute ) qe luftuan per fe ne trojet etnike shqiptare por pjesa derrmuese e shqiptareve qe luftuan neper keto konflikte luftuan per atdhe...u mundua shume guzhina e fllicte serbe ta paraqiste konfliktin ne trojet etnike shqiptare si konflikt fetar por nuk ja arriti kurre..po te ishte konflikt i tille kurre nuk do te nderhynte NATO te na ndihmonte te jemi ku jemi sot...dhe e din mire ti dhe ne te tjeret se fill pas lufterave keta luftetare i hoqen mjekrat dhe sot ke nje perqindje te vogel qe e mbajne thjeshte per hobi...nese dikush nga ata luftetare qe dikur apo sot ka mjeker sheh se ti e une e keqperdorim duke ja veshur hobin e tij qeshtjes fetare valla do e kishim punen pisk...se asnjeri prej tyre nuk do te pranonte te behej vegel ne dore te te interesuarve per manipulim..
    malsori me ket koment pajtohna gati plotsish
    malsori ne kosov nuk eshte ber luft per fe kete e kam then dhe do e them gjithmon ne kosov dhe askush nuk ka luftu per fe nuk kan luftu as hogjollart te cilet kan qen me mijra ku dhe shum te tjer kan dhan jeten ata kan luftu per addhe komb dhe gjuhen shqipe te cilet kan qen te frymzuar dhe te detyruar nga feja qe me qdo qmim te mbrohet addheu kombi dhe gjuha shqipe ne kosov kuptoje se nuk eshte luftu per fe kete ta ka then dhe do ta thot qdo musliman i cili di sadopak historin dhe fen islame

ndersa sa i perket atyre qe kan dhen jeten per vendin kombin dhe gjuhen shqipe pa marr parasysh se qka kan qen musliman katolik etj une i qmoj ata dhe kurr nuk i ndaj sepse ata ma mundesun qe une sod te jetoj i lir edhe ne pc kam keng folklorike te te renve per atdhe te cilet kan qen katolik dhe i degjoj me endje dhe permes kenges mesoj edhe biografin e tyre poashtu lexoj dhe do lexoj per te gjith ata te cilet dhan jeten per addhe komb dhe gjuh pa marr parasysh se cilit besim i perkasin

ximi shamia ne koken e nenave dhe motrave tona ka qene dhe do te jete brez pas brezi...e paske dredhur muhabetin ne shkrimin tend kur pergjigjesh se don ate shamine tradite te shqiptareve brez pas brezi..mos kujto se e hame o djale
    shokit shamia nuk ka qen tradit shqiptare por sot per shum ndoshta eshte ber mirpo prap shumica e mbajn per shkak te fes

malsori ne fen time femra eshte e detyruar rrepsisht te vej shami dhe shamia duhet te mbuloj floket veshet dhe qafen por jo ftyren

...ne te vertete e kishe per nje shami tjeter qe po shihet koheve te fundit aty ketu ne trojet etnike..e kishe fjalen per ate shamine qe kishte shqetesuar gimcen dhe qe u be shkas per te perjashtuar ate nxenesen nga shkolla ne ferizaj..ate shamine e ardhur nga turqia arabia a ku di une por qe nuk ka asgje te perbashket me shamine qe nenat dhe motrat tona e mbajne dhe do ta mbajne me shekuj...megjithate po ta pranojme se e kishe fjalen per shamine tone...
    qka ka te keqe qe ajo vajz ka pas shami ajo nuk e ka pas fetyren e mbuluar as nuk u ardh as nga turqia as nga arabia por eshte urdher i prer nga zoti i cili ka detyru femren patjeter te vej shami

nuk e di qka te pengon ty shamia te kjo vajz qfar te keqe te ka ber kjo shami
    natyrisht te gjith njerzit jan mekatar nuk jemi engjuj te gjith bejm gabime ka edhe me shami qe jan femra te poshtra te cilet shamin e kan ven per interese te ksaj bote apo kan qen te detyruar nga familja ka te poshter qe kan edhe mjekrra edhe flok te gjat mirpo ka edhe pa mjekrra shkurt e kput ne gjdo shoqri ka njerz te mir dhe te kqinj dhe i miri dallohet me vepra te mira ndersa i keqe me vepra te kqija nuk dmth se eshte i keq pse ka mjeker pse ka shami pse ka flok te gjata pse eshte i zi etj etj

shokit une katolikit nuk i them se ti je nga vatikani apo jeruzalemi mirpo i them shqiptar ndersa ju perqdoit na quani arab dhe na krahasoni me arab vetem e vetem pse e praktikojm fen ton islame

po pse ishe kaq i serte ne shkrimin e me hershem o ximi...kush bre xim po mundohet me ja hequr shamine nenave dhe motrave tona..a je ne kete realitet apo po sheh enderra..po kete pune nuk e beri dot as diktatori me gjakatar siq ishte enver hoxha more..kete gje nuk e bene dot as shovinistet kriminele me te keqinj qe ka njohur historia siq jane shkijet...as nuk tentuan ta benin nje gje te tille..se nuk ishin hajvane dhe e dinin se nuk mund te shlyenin historine..nese ka ndodhe qe dikujt nga fisi jot i eshte kerkuar ta heqe shamine tone shekullore thirrem edhe mua o xim te te ndihmoj tja shkurtojme gjuhen edhe doren atij qe guxon ta preke kete shami...por nese te kan thene te heqesh ate shamine tjeter valla me ke ne anen e kundert...
    po mundohet te naj hek pushteti i cili sod ne kosov udhhiqet nga jehudit dhe ke degju per shum vajza qe jan perjashtu nga shkolla si ne fr etj etj nuk ka nevoj me shum me sgjat
    ndersa ne familjen dhe fisin tim nuk me ka ndodh mirpo dhe sdo lejoj te me ndodh nje gje e till kurr sepse ate do e mbroj ashtu siq do e mbroj atdheun kombin dhe gjuhen shqipe dhe nese duhet do jap jeten mirpo sdo lejoj kurr qe neser ti hiqet shamia dikuj nga familja ime ate shami mund te hiq vetem vet personi i cili e ka vnu mirpo sdo guxoj te ja hiq tjeter kush

ximi nje shkrim nuk komentohet fjale per fjale..se po te hynim ti komentonim ashtu aha nuk do na dilnin faqet e ketij forumi...merren apo citohen pjese te tij dhe komentohen..por pa e ndryshuar kuptimin e asaj cka ka dashte te transmetoje shkruesi..ne nje shkrim shume pjese te tij jane ndihmese per te dhene idene qe ke..dhe ka edhe pjese per te cilat nuk ka nevoje ti komentosh...mirepo gimcja kaq din dhe nuk ka si shprehet ndryshe..nuk ja ka idene se si mund te besh nje shkrim replike ndaj nje shkrimi-ideje tjeter..ai ka mungesa te theksuara edukimi shkollor dhe tek ai cdo gje sillet rreth fese dhe byth.es se hashimes...njeriu me konfuz me te cilin kam replikuar..nje here thumbit e nje here potkoit...ka pak njohuri apo me sakte keqnjohuri mbi fushen fetare dhe eshte miri ne fushen e sportit por thjeshte amator ne fushat e tjera..ai as gjuhen shqipe nuk e din mire dhe pretendon te replikoje....po te duash te replikosh mire te pakten duhet te jesh shkelqyeshem ne fushen e leksikografise...e jo brryl si gimcja...
    malsori une jam njeri i cili nuk jam njeri shum i ditur por jam njeri i thjesht qe kam pakez dituri siq jan shumica e njerzve ne bot nuk kam dituri te madhe mirpo kam moral qe kurr nuk shaj askend as ne jeten e perditshe as ne net dhe askund tjeter dhe kurr nuk do shajkurr sdo e bej dhe kurr sdo i perkrah ata qe bejn nje gje te till sepse feja ime me ka mesu qe te mos i ofendoj te tjeret por te sillem sa me mir qe mundem dhe nese ofendohem te largohem nga ai e jo te ja kthej me sharje

kuran 41:34. Nuk është e barabartë e mira dhe e keqja. Andaj, (të keqen) ktheje në mënyrën më të mirë, se atëherë ai, me të cilin kishit njëfarë armiqësie, do të bëhet mik i afërt.

mu kurr nuk me pengon kryqi as kisha kurr nuk me pengojn motrat e nderit te cilet qendrojn ne kish kurr nuk do te me pengojn priftat me mjekerr apo pa mjekerr dhe kurr nuk do me pengojn simbolet krishtere ather pse juve ju pengon shamia mjekrra etj etj

une nese dikush tenton qe nje kish ta mbyll apo te perjashtohet ndonje nxens me kryq apo te arrestohet ndonje moter nderi per shakak te shamis une do jem kunder tij edhe nese ai eshte babai im sepse gjdo njeri e meriton te jetoj i lir dhe te zgjedh besimin dhe nuk ka te drejt askush te torrturoj nje njeri per shkak te fes per shkak te shamis mjekrres kryqit etj

mos e keqkuptoni shamin , mjekrren dhe xhihadin , nuk eshte mir te flitet per diqka qe nuk dini me mir do ishte te msoni qka dmth keto gjera e pastaj te gjykoni qdo njeri normal dhe i ndershum nese i meson keto gjera ai kurr nuk do jet kunder tyre sepse shamia mjekrra dhe xhihadi nuk demton askend
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    pershendetje malsor

si i keqperdora une keta emra pse do me vret zoti nuk jam njeri qe i keqpersdori deshmoret mirpo jam njeri qe jam shum i interesuar per historin e deshmorve dhe qdo emision qe eshte per deshmoret apo ndonje liber e degjoj dhe e lexoj me endje dhe i qmoj shum per sakrficen e tyre

nuk i kam harruar mirpo te tregova se nuk kam koh me te sjell me shum sepse nese do mundohem ti sjell te gjith ather duhet me jav te tera sepse ka shum deshmor e trima qe kan luftu per trojet shqiptare

shokit nuk e di per qka i kan leshu mjekrrat mund te ket shum arsyje mirpo keto foto qe ti dergova me lart kan qen musliman te devotshem me sa di un, dhe i treti eshte ende gjall dhe me duket qe eshte hoxh
    ushtaret kan qen musliman shqiptar dhe katolik shqiptar etj te cilet kan luftu per addhe
    shokit ne fen time nuk lejohet te iket nga lufta dhe ta lesh vendlindjen te robruar ata ne fen time quhen tradhtar sepse qdo musliman eshte i obliguar rrepsisht te mbroj atdheun kombin dhe gjuhen

malsori me ket koment pajtohna gati plotsish
    malsori ne kosov nuk eshte ber luft per fe kete e kam then dhe do e them gjithmon ne kosov dhe askush nuk ka luftu per fe nuk kan luftu as hogjollart te cilet kan qen me mijra ku dhe shum te tjer kan dhan jeten ata kan luftu per addhe komb dhe gjuhen shqipe te cilet kan qen te frymzuar dhe te detyruar nga feja qe me qdo qmim te mbrohet addheu kombi dhe gjuha shqipe ne kosov kuptoje se nuk eshte luftu per fe kete ta ka then dhe do ta thot qdo musliman i cili di sadopak historin dhe fen islame

ndersa sa i perket atyre qe kan dhen jeten per vendin kombin dhe gjuhen shqipe pa marr parasysh se qka kan qen musliman katolik etj une i qmoj ata dhe kurr nuk i ndaj sepse ata ma mundesun qe une sod te jetoj i lir edhe ne pc kam keng folklorike te te renve per atdhe te cilet kan qen katolik dhe i degjoj me endje dhe permes kenges mesoj edhe biografin e tyre poashtu lexoj dhe do lexoj per te gjith ata te cilet dhan jeten per addhe komb dhe gjuh pa marr parasysh se cilit besim i perkasin

shokit shamia nuk ka qen tradit shqiptare por sot per shum ndoshta eshte ber mirpo prap shumica e mbajn per shkak te fes

malsori ne fen time femra eshte e detyruar rrepsisht te vej shami dhe shamia duhet te mbuloj floket veshet dhe qafen por jo ftyren

qka ka te keqe qe ajo vajz ka pas shami ajo nuk e ka pas fetyren e mbuluar as nuk u ardh as nga turqia as nga arabia por eshte urdher i prer nga zoti i cili ka detyru femren patjeter te vej shami

nuk e di qka te pengon ty shamia te kjo vajz qfar te keqe te ka ber kjo shami
    natyrisht te gjith njerzit jan mekatar nuk jemi engjuj te gjith bejm gabime ka edhe me shami qe jan femra te poshtra te cilet shamin e kan ven per interese te ksaj bote apo kan qen te detyruar nga familja ka te poshter qe kan edhe mjekrra edhe flok te gjat mirpo ka edhe pa mjekrra shkurt e kput ne gjdo shoqri ka njerz te mir dhe te kqinj dhe i miri dallohet me vepra te mira ndersa i keqe me vepra te kqija nuk dmth se eshte i keq pse ka mjeker pse ka shami pse ka flok te gjata pse eshte i zi etj etj

shokit une katolikit nuk i them se ti je nga vatikani apo jeruzalemi mirpo i them shqiptar ndersa ju perqdoit na quani arab dhe na krahasoni me arab vetem e vetem pse e praktikojm fen ton islame

po mundohet te naj hek pushteti i cili sod ne kosov udhhiqet nga jehudit dhe ke degju per shum vajza qe jan perjashtu nga shkolla si ne fr etj etj nuk ka nevoj me shum me sgjat
    ndersa ne familjen dhe fisin tim nuk me ka ndodh mirpo dhe sdo lejoj te me ndodh nje gje e till kurr sepse ate do e mbroj ashtu siq do e mbroj atdheun kombin dhe gjuhen shqipe dhe nese duhet do jap jeten mirpo sdo lejoj kurr qe neser ti hiqet shamia dikuj nga familja ime ate shami mund te hiq vetem vet personi i cili e ka vnu mirpo sdo guxoj te ja hiq tjeter kush

malsori une jam njeri i cili nuk jam njeri shum i ditur por jam njeri i thjesht qe kam pakez dituri siq jan shumica e njerzve ne bot nuk kam dituri te madhe mirpo kam moral qe kurr nuk shaj askend as ne jeten e perditshe as ne net dhe askund tjeter dhe kurr nuk do shajkurr sdo e bej dhe kurr sdo i perkrah ata qe bejn nje gje te till sepse feja ime me ka mesu qe te mos i ofendoj te tjeret por te sillem sa me mir qe mundem dhe nese ofendohem te largohem nga ai e jo te ja kthej me sharje

kuran 41:34. Nuk është e barabartë e mira dhe e keqja. Andaj, (të keqen) ktheje në mënyrën më të mirë, se atëherë ai, me të cilin kishit njëfarë armiqësie, do të bëhet mik i afërt.

mu kurr nuk me pengon kryqi as kisha kurr nuk me pengojn motrat e nderit te cilet qendrojn ne kish kurr nuk do te me pengojn priftat me mjekerr apo pa mjekerr dhe kurr nuk do me pengojn simbolet krishtere ather pse juve ju pengon shamia mjekrra etj etj

une nese dikush tenton qe nje kish ta mbyll apo te perjashtohet ndonje nxens me kryq apo te arrestohet ndonje moter nderi per shakak te shamis une do jem kunder tij edhe nese ai eshte babai im sepse gjdo njeri e meriton te jetoj i lir dhe te zgjedh besimin dhe nuk ka te drejt askush te torrturoj nje njeri per shkak te fes per shkak te shamis mjekrres kryqit etj

mos e keqkuptoni shamin , mjekrren dhe xhihadin , nuk eshte mir te flitet per diqka qe nuk dini me mir do ishte te msoni qka dmth keto gjera e pastaj te gjykoni qdo njeri normal dhe i ndershum nese i meson keto gjera ai kurr nuk do jet kunder tyre sepse shamia mjekrra dhe xhihadi nuk demton askend
    o ximi po jam musliman den baba den more..une nuk e di se pse aludon a thua jam katolik...pse jam malsor nuk do te thote se jam nga Malesia e Madhe..jam malsor i Lumes se Kuqe more..sa here duhet ta spjegoj per forumnistat...shamine mjekren dhe xhihadin i di mire dhe bash per kete komentoj ketu...per nje kohe te mire kam qene edhe mesimdhenes dhe me dhimbset shkolla kur vihet nen presion te tille siq po e vene fondamentalistet islamike...

shamia e malsores qe e kam paraqite ne nje shkrim ketu eshte pjese perberese e historise se shqiptareve..gabim e ke kur thua se nuk eshte e jona asnjera shami...cka kan vendose ne koke nenat dhe motrat tona..ama ajo e ardhura nga lindja nuk na shkon...si mesues ju them se asnjera shami nuk ka vend ne shkolle..mos te bejme extremistin...ta forcojme sa me shume shkollen..
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 02-05-2010 më 17:53
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •