Close
Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 97
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Un them qe mesjeta per shqiptaret ka qen tmerri me i madhe i te gjitha koherave. Ne s'dim shum per mesjeten shqiptare, por mjafton te kem nje ide te vogel se cfar ndodhte ne perendim ne ate kohe, dhe ta kthejm at situat ne shtetet tona, plus kesaj shtoja serbet dhe greket.

Por nuk ishte vetem ky faktor i tmerrshem, shqiptaret e asaj kohe s'kan qen fare besimtar, kan qen ndoshta te krishter nen dhunen morale qe ushtronte vatikani dhe athina, por besimtar qe kan njohur Jezusin per "zot" asnjehere ! Ne gjeneral, mund te themi qe ishim popull shum liberal, Turkia e asaj kohe ne syt e shqiptareve ishte ēlirimtare, dhe jo rastesisht shqiptaret ne mas te madhe perqafuan besimin Islam, duke filluar perreth kufinjve shqiptar, sepse deshironim te mbrohemi nga asimilimi serbo-grek, dhe prej momentit qe u konvertuam ne Islam, turkia ishte ne mbrojtjen ton dhe qe nga ajo kohe s'ka guxuar as shkja e as grek te nguc shqiptarin me dor ! Vetem pas shkuarjes se Turqis, rifilluan telashet per Kombin ton, pra sikur te mos kishte qen turkia 500 vite ne ballkan, provone, e paramendoni se cfar do fati do kishin pasur sot shqitparet !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-06-2008
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    396
    Te themi per shkak armikut s'mundemi kemi luftuar me parandori te feve te ndryshme. Dhe te them te drejten nuk i'a kam iden ndoshta do te mesoj me shume ketu nga pergjigjet e juve tjereve, dhe do provoj ta lexoj ate liber qe kishe kshilluar njeri me larte.
    Citim Postuar mė parė nga F.M Lexo Postimin
    Pak me dhune, pak nga servilizmi qe e ka shqiptari ne ADN.
    Sic tha nje me larte te ishin konvertuar me dhune s'do ishim vetem Shqiptaret edhe Boshnjaket.

Dua te cek dicka jam krenar qe i takoj fes Islame.
    - Imagination is more important than knowledge.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

kikirik...

Citim Postuar mė parė nga kikirik Lexo Postimin
    Pse e si u konvertuan Shqiptaret ne Islam? Sipas opinionit tuaj, ishte proces paqesor, nga frika jetes, nga interesi i kohes, apo ndo nje arsye tjeter?

Do ndryshonte opinioni juaj mbi Islamin neqoftese e verteta qellonte se ishte nga dhuna/frika?
    kikirik eshte komplekse qeshtja e ardhjes se islamit ne trojet shqiptare...jane nje sere faktoresh qe kane ndikuar...une po permend nja dy gjera ketu ...gjeja e pare qe ndikoi ishte kohezgjatja shume e madhe e pushtimit turk..mbi 5 shekuj mbi shqiptaret...e dyta me duket se shqiptaret u treguan me te zgjuar per te perfituar nga pushtuesi...joshja ishte mjeti kruesore...mbijetesa dhe perfitimet ishin mjete te tjera...nje shembull...fshati im eshte ngritur mbi themelet e dy vellezerve katolike...ne kohen qe ato sapo u martuan blene nga turqit token ku sot shtrihet fshati im dhe filluan jeten...kolonizatoret turq ju afruan konqesione ne menyre qe te ktheheshin ne muslimane...vellai i madh qe kishte 8 djem u konvertua dhe i beri djemt muslimane ..i vogli qe kishte 3 djem nuk pranoi fillimisht...me vone edhe pasardhesit e tij u kthyen ne muslimane..sot me shume se 2/3 e fshatit tim qe rrjedhin nga vellai i pare kane mbiemra muslimane...une dhe si une gati 1/3 e fshatit kemi mbiemra katolike...te pakten ketu kishim joshje..

edhe pse e di dhe edhe pse e kam plotesisht te dokumentuar konvertimin e paraardhesve te mij une nuk e ndryshoi opinionin tim kurre mbi kete fe...jam lindur dhe rritur me kete fe...qe po te zbatohet ashtu siq e ka thene i madhi zot me gojen e te derguarit te tij do ishte feja me e paster dhe tolerante ne bote...nje shembull per te gjithe njerezimin...por fatkeqesisht edhe feja muslimane po keqperdoret dhe eshte bere si partite politike...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 29-04-2010 mė 18:14
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-10-2009
    Postime
    50
    Citim Postuar mė parė nga ximi_abedini Lexo Postimin
    nese feja islame eshte perhap permes dhunes ather pse nuk pranuan islamin serbėt, malazezėt, bullgarėt maqedonėt dhe grekėt
    Ximi, kjo me duket si pyetje rhetorike.

Do te pergjigjem sa me thjesht:

1) Edhe Serbet pranuan Islamin. Keto quhen Boshnjak. Edhe Kroatet pranuan Islamin. Edhe keto quhen Boshnjak. Disa Grek pranuan Islamin. Keto i coi Greqia ne Turqi ne vitet 1800'a-1900'a. Edhe Bullgaret pranuan Islamin. Keto quhen Turq/ edhe disa te vet-dklaruar Bullgaro musliman. etj etj. Keshtu qe, nje pjes e te gjith popujve kan pranuar islamin ne Ballkan. Disa me pak, disa me shume.

2) Shqiptaret kane dhen rezistencen me te madhe ndaj Turqeve edhe normalisht qe me ne do kishin me urrejtje se popujt e tjere.

3)S'eshte e thenme se po shtrove dhune ndaj nje populli duhet te shtrosh dhune tek te gjithe. Dmthn. E zejm se kemi 5 molla. Keto mollat jane keputur ne kohe te ndryshme. Tani, se njera eshte e kalbur, jan te gjitha te kalbura?

4) Eshte e dokumentuar mire se te pakten nje pjese, me mire themi pakica, jane detyruar te ndrojne fene me dhune. Dhuna shtrohet edhe ekonomikisht. E pranon kete? Tani, e di qe dhuna bie ndesh me Koranin. Do ndikonte dhuna(e zejm se eshte e vertet) tek besimi juaj?
    Me behet cici

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-10-2009
    Postime
    50
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    kikirik eshte komplekse qeshtja e ardhjes se islamit ne trojet shqiptare...jane nje sere faktoresh qe kane ndikuar...une po permend nja dy gjera ketu ...gjeja e pare qe ndikoi ishte kohezgjatja shume e madhe e pushtimit turk..mbi 5 shekuj mbi shqiptaret...e dyta me duket se shqiptaret u treguan me te zgjuar per te perfituar nga pushtuesi...joshja ishte mjeti kruesore...mbijetesa dhe perfitimet ishin mjete te tjera...nje shembull...fshati im eshte ngritur mbi themelet e dy vellezerve katolike...ne kohen qe ato sapo u martuan blene nga turqit token ku sot shtrihet fshati im dhe filluan jeten...kolonizatoret turq ju afruan konqesione ne menyre qe te ktheheshin ne muslimane...vellai i madh qe kishte 8 djem u konvertua dhe i beri djemt muslimane ..i vogli qe kishte 3 djem nuk pranoi fillimisht...me vone edhe pasardhesit e tij u kthyen ne muslimane..sot me shume se 2/3 e fshatit tim qe rrjedhin nga vellai i pare kane mbiemra muslimane...une dhe si une gati 1/3 e fshatit kemi mbiemra katolike...te pakten ketu kishim joshje..

edhe pse e di dhe edhe pse e kam plotesisht te dokumentuar konvertimin e paraardhesve te mij une nuk e ndryshoi opinionin tim kurre mbi kete fe...jam lindur dhe rritur me kete fe...qe po te zbatohet ashtu siq e ka thene i madhi zot me gojen e te derguarit te tij do ishte feja me e paster dhe tolerante ne bote...nje shembull per te gjithe njerezimin...por fatkeqesisht edhe feja muslimane po keqperdoret dhe eshte bere si partite politike...
    Interesant. E nga je ti?
    Me behet cici

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga kikirik Lexo Postimin
    Pse e si u konvertuan Shqiptaret ne Islam? Sipas opinionit tuaj, ishte proces paqesor, nga frika jetes, nga interesi i kohes, apo ndo nje arsye tjeter?

Do ndryshonte opinioni juaj mbi Islamin neqoftese e verteta qellonte se ishte nga dhuna/frika?
    kikirik, mė fal se tė pyes se pse e ke hapė kėtė temė?

Pėr tė kuptuar realitetin sipas Islamit, apo....???

Mbasi kėtu ndodhemi nė komunitetin musliman, unė tė mundohem tė jap njė pėrgjigje sipas flalėve tė Allahut s.v.t.:

10:99. Sikur tė kishte dashur Zoti yt, do t'i besonin ēka janė nė tokė qė tė gjithė. A ti do t'i detyrosh njerėzit tė bėhen besimtarė?

Islami ėshtė pėr tė urdhėruaer nga e mira dhe tė ndalojė nga e keqja.

Allahu s.v.t. thotė:

2:256. Nė fe nuk ka dhunė. Ėshtė sqaruar e vėrteta nga e kota. E kush nuk i beson tė pavėrtetat, e i beson All-llahut, ai ėshtė kapur pėr lidhjen mė tė fortė, e cila nuk ka kėputje. All-llahu ėshtė dėgjues i dijshėm.

Kjo ėshtė sa i takon shkurtimisht nga Kur'ani.

Kurse shembull nga Suneti mjafton tė pėrmendet ngjarja e tė Dėrguarit tė Allahut Muhammedit s.a.v.s., kur shkoi nė Taif dhe u shprehu mesazhin e Atij qė e dėrgoi, kurse ata e refuzuan dhe e pėrgjakėn.

Mė pas zbriti meleku Xhibril a.s. dhe i tha:

" Mjafton qė tė thuash vetėm njė fjalė qė ti shkatroj jam i gatshėm, por ai s.a.v.s. ju pėrgjegj:" Lėri se ndoshta ndonjėri prej tyre pendohet dhe kthehet nlė rrugėn e drejtė".

Pra nė fe nuk ka dhunė. Do e mer , do e le. Paē vehten nė qafė.

Por ne si besimtarė duhet me e pėrcjellė mesazhin e Allahut dhe tė tė Dėrguarve tė Tij, qė tė mos thonė nė Ditėn e Gjykimit se nuk na erdhi ne asgjė nga ai mesazh.

Pra, kjo ėshtė sipas fesė Islame, kurse ju nė rastėse doni me debatuar sipas qejfit tuaj, atėherė ne mund t'ju themi se kjo nuk ka lidhje me fenė tonė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-10-2009
    Postime
    50
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin
    kikirik, mė fal se tė pyes se pse e ke hapė kėtė temė?

Pėr tė kuptuar realitetin sipas Islamit, apo....???

Mbasi kėtu ndodhemi nė komunitetin musliman, unė tė mundohem tė jap njė pėrgjigje sipas flalėve tė Allahut s.v.t.:

10:99. Sikur tė kishte dashur Zoti yt, do t'i besonin ēka janė nė tokė qė tė gjithė. A ti do t'i detyrosh njerėzit tė bėhen besimtarė?

Islami ėshtė pėr tė urdhėruaer nga e mira dhe tė ndalojė nga e keqja.

Allahu s.v.t. thotė:

2:256. Nė fe nuk ka dhunė. Ėshtė sqaruar e vėrteta nga e kota. E kush nuk i beson tė pavėrtetat, e i beson All-llahut, ai ėshtė kapur pėr lidhjen mė tė fortė, e cila nuk ka kėputje. All-llahu ėshtė dėgjues i dijshėm.

Kjo ėshtė sa i takon shkurtimisht nga Kur'ani.

Kurse shembull nga Suneti mjafton tė pėrmendet ngjarja e tė Dėrguarit tė Allahut Muhammedit s.a.v.s., kur shkoi nė Taif dhe u shprehu mesazhin e Atij qė e dėrgoi, kurse ata e refuzuan dhe e pėrgjakėn.

Mė pas zbriti meleku Xhibril a.s. dhe i tha:

" Mjafton qė tė thuash vetėm njė fjalė qė ti shkatroj jam i gatshėm, por ai s.a.v.s. ju pėrgjegj:" Lėri se ndoshta ndonjėri prej tyre pendohet dhe kthehet nlė rrugėn e drejtė".

Pra nė fe nuk ka dhunė. Do e mer , do e le. Paē vehten nė qafė.

Por ne si besimtarė duhet me e pėrcjellė mesazhin e Allahut dhe tė tė Dėrguarve tė Tij, qė tė mos thonė nė Ditėn e Gjykimit se nuk na erdhi ne asgjė nga ai mesazh.

Pra, kjo ėshtė sipas fesė Islame, kurse ju nė rastėse doni me debatuar sipas qejfit tuaj, atėherė ne mund t'ju themi se kjo nuk ka lidhje me fenė tonė.
    Temen e kam hap per kurjozitet

Forumi Musliman eshte per c'do gje muslimane. Do te thore; letersi, Koranin, histori, verejte, etj.

E injorove komplet pyetjen

kalofsh mire
    Me behet cici

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Shqiptaret ishte e leht te pranonin muslimanizmin sepse leht i pranojn kshillat e huja, ata konkretisht u ben kumunist ,titist rugovist e thaqist ,kjo tregon se na merzitet me nejt pa e ndrru garderoben.Po te e pranonin me sinqeritet kure te kishin mar abdes se kishin la qafen me gisht te vogel duke perkujtu shpaten. Ani nasht vet kena dasht bera pak shaka Ata qe vertet e perqafuan Islamizmin fe Allahu xh.h.do i shperble pa hesap me gjenetin Firdevs Amin.Pa dasht Allahu nuk mund te marim frym e lere me te behemi musliman>Jetojm ne ket bot vetem per ta adhuru Allahun xh.h. Zotin e botve.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Pegjigjhju , pytjes , nese din, nese jo lere. e mod trego histori te vetikanit ketu perplot rren,

kan mar fund keto rrena te kolluara,

pergjigjju pytjes ,pse edhe greket nuk u ban musliman nga dhuna ?

edhe nj po ta them, Kosova SHqiprija ,an qysh jan , historija asht e kaluar , mos te shkon mendja kthimi prapa, nese mendon ashtu dije qe je trathtar i vendit, se ne gjithmon kem qen ne shkatrim perpara.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga injejti : 01-05-2010 mė 09:33

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Haaaaaaaaaa Spanjoll, ka rrejt edhe aj, leri more hajgaret
    ti po fol pa dorza , po me rrena, heki edhe rrenat, ndoshta flet ma drejt, dhe pergjigjju ne pytje e leri spanjollt.

Faqja 2 prej 10 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •