S H E K U L L I, 13/05/2010
Përtej dhembjes, një shpresë e madhe
ERVIN BUSHI AVOKAT, GREVIST I URISË
Një ish-mësuesja ime që më vizitoi këto ditë, më tha: "Ervin, jam aty me ty në grevë, por shkova në antimiting kundër teje. Shkova duke shtrënguar dhëmbët që mos qaja, por nuk kisha ç'bëja. Na marrin me listë dhe me firmë, por rroga na duhet. Nuk mund t'i rrisim fëmijët pa patur një punë".
Ky dhunim i pashoq, i padurueshëm, i denjë vetëm për diktaturat, përkthehet sot nga qeveria si "gëzim i madh", gëzim që po e prishkemi ne grevistët e urisë. E vërteta është që Shqipëria sot ndodhet në një gjendje dramatike. Jashtë kësaj çadre, çdo ditë që kalon, shton jo vetëm të papunët dhe të varfërit, por edhe të dhunuarit, të cilëve u duhet të durojnë përditë teatrin absurd televiziv të një demagogu komik si Sali Berisha.
Me çfarë vetëlëvdohet ky klloun? Me borxhet në të cilat na ka zhytur?
Me vjedhjet në rrugët që inaguron nga tre herë e më pas i shemben? Me vjedhjet në "rrugët" që egzistojnë vetëm si listë shiritash? Me kabinetin e tij të duarve të pastra ku ka ministra të akuzuar për vrasje masive në Gërdec dhe për vjedhje masive në Kalimash? Me 30 shkeljet e Kushtetutës, me tentativën për të ndryshuar kufirin detar, me shitjen e bregut të Vlorës?
Unë e akuzoj këtë gënjeshtar patetik se më ka vjedhur votën time. Le të provojë të kundërtën. As mos ti shkojë në mendje këtij karagjozi politik që i ka sjellë kaq dëme këtij vendi, se ne do dorëzohemi.
Nëse si zgjidhje pret dorëzimin tonë, i ka bërë hesapet ashtu siç i bën gjithmonë: gabim! Ne ndihemi të fortë këtu brenda.
Ashtu siç thotë shoku im i grevës Bledar Meçe "Më mirë të vuajmë ne disa ditë, se të vuajë gjithë Shqipëria pa fund".
Kemi moral të lartë shoku Sali dhe kjo punë do shkojë deri në fund. Nëse nuk e ke kuptuar akoma, se çfarë kërkojmë, po ta përsëris: Duam të jetojmë të lirë, të punojmë të lirë, të votojmë të lirë, dhe ç'është më e rëndësishmja të qeverisemi nga njerëz normalë.
Ne nuk ndjejmë dhembje, as uri, mos shpreso se do lëvizim prej këtu. Dhembja e vetme që kemi është që jemi i vetmi brez i ri në Europë që udhëhiqemi akoma nga një gërdallë komuniste e '68-s. Ne jemi moralisht të fortë.
Nuk presim që Berisha të vërë veten në pozicionin e kryeministrit të të gjithë shqiptarëve dhe t'i japë fund krizës politike. Këtë ai nuk e bën kurrë sepse nuk mundet. Nuk presim as të dalë nga bota e tij surreale me plane të 2050-s dhe t'i kthehet halleve të shqiptarëve. As këtë nuk e bën dot, se është sociopat me probleme.
Ne jemi në pritje që zgjidhja të vijë nga mendje më të gjera e më të ftohta se mendjengushti e logjik-humburi Sali. Kemi besim tek Presidenti i Republikës, dhe tek diplomacia amerikane dhe europiane që vepron në Tiranë.
Krijoni Kontakt