Close
Faqja 25 prej 102 FillimFillim ... 1523242526273575 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 1019
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-06-2005
    Postime
    162

Asfalti nuk hahet, por hahen produktet ushqimore të Serbisë që kalojnë nëpër autostra

Kur nuk ka prodhim të madh mallrash e shërbimesh për eksport, nga transporti nëpër autostradë përfitojnë më së shumti eksportuesit e mallrave në Kosovë dhe Shqipëri. Asfalti nuk hahet, por hahen produktet ushqimore të Serbisë që kalojnë nëpër autostradën e “kombit” për konsumatorët shqiptarë. Nga austostrada e “kombit” përfitojnë drejtpërdrejtë Sali Berisha, Christopher Delli, Fatmir Limaj, Gani Krasniqi, Mirsollav Mishkoviqi dhe Damir Fazlliqi. Madje hapin e parë të rëndësishëm drejt integrimit rajonal në llogari të Serbisë së Madhe, e bëri ministria e Fatmir Limajt kur PTK bleu licencën e operatorit të katërt të telefonisë mobile në Shqipëri për Mishkoviqin.

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Grepi dora vet, analize shume e thukte dhe e sakte. Flm qe na solle.

Mirepo, ke bere nje gabim, eshte dashur ta redukosh ne nje format paksa me te kapshem per Kosovaret e trashe, sepse eshte sekret publik se Kosovaret humben ne fjale qe ka me shume se dy rrokje dhe fjali qe permban me shume se pese fjale. Kete tanime e dine te gjithe, pervec vete Kosovarve. Pastaj, eshte dashur te shtosh ca fotografi, ta besh me ilustrative, te ju besh leximin e gjate e te mundimshem pak me te kendshem, ke parasysh, te pauzojne e relaksohen gjate kalimit prej nje paragraf ne tjetrin, mbase edhe ndonje perkthim deskriptiv per keto fjalet e huaja qe perdoren pameshirshem ne tekst, sic eshte "lama e thive", "anti-kombetare", "anti-europiane".
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-06-2005
    Postime
    162

Rajoni ose pjesa e Serbisë ku Kosova ia ka mësyrë integrimit, është i banuar me serbë

Autostrada në “zemër të Kosovës” përpos anti-kombëtare,

është edhe anti-rajonale dhe anti-evropiane!

Po supozojmë se rëndësia e autostradës “në zemër të Kosovës” na sjell vetëm mrekullira, të cilat ne nuk po jemi në gjendje t’i argumentojmë kurrsesi, sepse e vërteta dhe gjendja faktike nga terreni nuk po i lejon dhe po e vërteton të kundërtën. Sidoqoftë, po e lëmë këtë si të shkuar dhe të harruar. Po kalojmë te gënjeshtrat grupore dhe të kryqëzuara të politikanëve për “udhëkryqin e rëndësishëm që lidh tërë rajonin dhe popujt e këtij rajoni”. Cili është destinacioni i fundit i kësaj lidhje me tërë rajonin?

1. Autostrada që fillon në Vermicë ka për destinacion lidhjen me Serbinë, pasi ajo përfundon në Merdare (vendkalim kufitar në veriperëndim të Kosovës me Serbinë). Pra, vendi i parë me të cilin Kosova dhe Shqipëria dëshirojnë të integrohet në rajon me anë të autostradës, është Serbia. Rajoni ose pjesa e Serbisë ku Kosova ia ka mësyrë integrimit, është i banuar me serbë në zona kryesisht rurale dhe malore. I vetmi qytet në atë zonë të madhe më në brendi larg kufirit me Kosovën, është Kryshevci me 75, 256 banorë. Këtu Serbia është treguar e mençur dhe e arsyeshme duke u treguar qartë politikanëve të Kosovës dhe projektit të tyre të korruptuar në formën: “Ku po e thyeni qafën e po doni me këtë autostradë? A nuk e shihni se këtej është rrugë normale e gjerësisë 6 metra dhe e tillë do të mbetet? A jeni të vetëdijshëm se një autostradë afër 30 metra e gjerë nuk mund të përfundoj në një rrugë dykahëshe 6 metra të gjerë? A mundet rruga pesëfish më e ngushtë të absorboj ngarkesën e komunikacionit të autostradës? Pse i mashtroni kaq keq qytetarët tuaj në Kosovë dhe nuk u tregoni se autostrada e juaj është pa krye, dhe kot e keni sjellë deri këtu? Do t’iu nevojiten së paku 100 km të udhëtoni nëpër këtë rrugë të ngushtë dykahëshe deri sa të kyçeni në autostradën më të afërt, atë Beograd - Nish - Shkup. A nuk gjetët vend më të keq për t’u integruar me ne nëpërmjet autostradës pos këtu? Pse ju nuk doni të integroheni me vëllezërit tuaj nëpërmjet autostradës në Luginën e Preshevës? Aty po u ndihmojmë ne dhe Evropa me autostradë. Largësinë e kyçjes në të nga kufiri i juaj e keni vetëm disa kilometra, dhe ato janë në gjendje t’i ndërtojnë banorët e fshatrave shqiptare me fondet e xhepave të tyre të cekët. Nuk ka nevojë për qindra miliona euro, vetëm në rast se dikush dëshiron t’i vjedh ato në bashkëpunim me Bechtel & Enka”.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    pyetje..

nga prishtina ne merdare nuk ishte rruge aq problematike..
    me ca shpenzime e rregullime ajo i plotson kerkesat sot per sot te tregetise se kosoves ne kte kahje..
    nje autostrade e mire sigurisht eshte gje e mire.. mirpo sdi nje gje.. se nga merdarja deri ne autostradat e serbise a ka rrug te mire?
    sa eshte nga merdarja deri ne takimin me te afert me autostraden shkup-beograd?
    a mendoni se serbia do ta lejoje qe autostrada qe do bej kosova.. der ne merdare te lidhet dhe me akset e tjera balkanike.. psh me nishin e nga nishi me krejt europen?

tash e lexova o grep shkrimin tend..
    i paske skjaru disa gjera..

sot per sot ajo cka thua eshte me llogjike..

mirpo neser.. nuk i dihet se si ndryshojne gjerat..

ndoshta europa po dhe rusia mund te ken interes neser ta lidhin fundin e autostrades se kosoves.. pra merdaren.. me rrjetin nderkombetar.. si kah drejtimet.. nish sofje stamboll.. nish shkup selanik.. nish beligrad budapest e keshtu me radhe..

pra pa vlere nuk do jet kjo autostrade..

ajo cka duhet debatuar me laps ne dore..eshte..

a ka guzic kosova te shkrihet per kte rruge tani.. apo te prese pak.. apo ta cojn kte rruge der ne fush kosove e ta len per nji her tjeter vazhdimin per merdare..

sigurisht qe kompania ne fjale.. ka interes te fitoje sa me shume.. por kosova a e perballon dot..

grep cka po thojn "titistat"..

me Titist po quaj ata kosovare qe nuk jan marre me kafiq gazeta e lpk-era e enver-vepra neper ambasada.. neper mynshena e xheneva ne kto 50 vjet.. por i kan vnue shpatllat punve me ba kosov te zhvilluar ekonomikisht fabrikoisht kombinatoisht.. e universiteto-isht..

sdi a mkupton..

ata cfar thone me lapsin e tyre per rrugen..

a i pyt kush ata.. sepse un mendoj se ata din.. e din ma mir se tjjeret qe kan ngue tan kohen emisionin.. heroizmi mic sakolit ne shekuj.. ne radio tirana.. e kan pa böolet e besim zekthit e lil cingit tuj kacye neper zvicra.. haha tralala.. dum dum dum.. tarabum..

pra a po i pyt kush.. ata qe jetuan e punuan ne Kosove.. e i dhan buk popllit te kosoves ne kto 50 vite..e ju shkolluan juve bijve te cobanve e ju ban profesora e akademyka

?

ata jan pasurni e kosoves.. mos harroni..

..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Brari : 04-05-2010 më 19:36

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    ata kosovare qe nuk jan marre me kafiq gazeta e lpk-era e enver-vepra neper ambasada.. neper mynshena e xheneva ne kto 50 vjet.. por i kan vnue shpatllat punve me ba kosov te zhvilluar ekonomikisht fabrikoisht kombinatoisht.. e universiteto-isht..

sdi a mkupton..

a i pyt kush ata.. sepse un mendoj se ata din.. e din ma mir se tjjeret qe kan ngue tan kohen emisionin.. heroizmi mic sakolit ne shekuj.. ne radio tirana.. e kan pa böolet e besim zekthit e lil cingit tuj kacye neper zvicra.. haha tralala.. dum dum dum.. tarabum..

pra a po i pyt kush.. ata qe jetuan e punuan ne Kosove.. e i dhan buk popllit te kosoves ne kto 50 vite..e ju shkolluan juve bijve te cobanve e ju ban profesora e akademyka

Ata, qe dikur ishin te shkolluar dhe kishin pune shtetrore, te larta e te ulta, ata te shkretet nuk i pyet kush. Ata ballafaqohen me rrezikun konstant qe ndonje agrar kundermues gjysem ANALfabet i sapodale nga drenica ta etiketoj dhe gjykoj si tradhetar i Skenderbeut, Leke Dukagjinit, Adem JAsharit, UCK-se, kauzes kombetare, si armik i Shqiptarise.

Ata qe dikur ndertuan tentuan dhe ndertuan, aq sa munden, fabrika, kombinate e punetori ne Kosove, shkolla, spitale e univerzitete - sot rrine kokeulur dhe frigesuar nga elani patriotit dhe i zhurmshem i wannabe patrioteve.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Sfidon EULEX’in

Bastisja e Ministrisë së Transportit ishte spektakël, aksion joprofesional, ndërhyrje politike dhe tendencë për denigrimin e institucioneve. Deklaratat e Pieter Feithit ishin të mbushura politikë. Pavarësisht motiveve, imazhi ynë është dëmtuar. Kërkojmë nga EULEX’i që të ofrojë fakte dhe dëshmi. E vërteta duhet të dihet shpejt. Kjo çështje nuk guxon të zvarritet. Jakup Krasniqi, Kryetar i Parlamentit të Kosovës, flet për Express.

Express: Z. Krasniqi, ju jeni zyrtari i parë i lartë kosovar që pranoni të intervistoheni pas bastisjes së Ministrisë së Transporteve. Çfarë po ndodh, pse krerët e Shtetit po i shmangen kontaktit me gazetarë?
    J. Krasniqi:
    Rasti, mund të themi se është delikat, për faktin se intervenimi është bërë në institucionet e Shtetit. Realisht, materiali që është marrë atë ditë nga forca të mëdha të policisë ka mundur të merret në mënyrë shumë profesionale nga organet e hetuesisë ose Prokurorisë. Në fund të fundit, është material publik, legal dhe material që mund të gjendet në tri-katër institucione shtetërore. Ne e dimë se para pak kohe hetuesit e EULEX’it kishin kërkuar materialin e një rruge të caktuar dhe ai material u është dhënë në mënyrë shumë zyrtare. Ngjashëm ka mundur të ndodhë edhe me materiale të tjera, të cilat EULEX’i i mori të enjten. Prandaj, konsiderojmë se edhe krerët më të lartë të Shtetit janë gjendur të papërgatitur përballë kësaj ndërhyrjeje. Kjo për shumë arsye. Në radhë të parë, për shkak të respektit që kanë për Bashkimin Europian. Në radhë të dytë, për shkak të respektit që kanë për EULEX’in si trupë e Bashkimit Europian. Dhe, në radhë të tretë, për shkak se vetë Ministri Limaj ka thënë publikisht se e respekton rendin dhe ligjin. Kjo ka qenë një deklaratë shumë e pjekur, e balancuar, ka qenë një deklaratë e një njeriu që e do vendin e vet.

Express: Ju shfaqët vërejtjet për mënyrën se si u realizua aksioni i Policisë së EULEX’it. Kur thoni se ky aksion ka mundur të bëhet në mënyrë profesionale, a do të thotë kjo se atë po e konsideroni joprofesional?
    J. Krasniqi:
    Po, bash këtu e kisha fjalën. Mënyra se si është bastisur Ministria e Transportit apo spektakli që u bë atë ditë, më tepër ka qenë një teatër i madh. Ne besojmë se ka pasur mundësi të shumta se si të nxirret e vërteta, por pa i dhunuar institucionet e Shtetit.

Express: Për mendimin tuaj, pse vendosi EULEX’i t’i “dhunojë institucionet”, siç po thoni ju?
    J. Krasniqi:
    Kjo është pyetje që duhet të adresohet në EULEX. Por, realisht mënyra se si është intervenuar në institucionet, që janë krijuar me gjak në rrethana shumë të vështira, mendojmë që ka qenë një ndërhyrje që nuk e dimë se në cilin vend të botës është parë. Ndërhyrje të tilla mund të shihen atje ku luftohen grupet kriminale, grupet e armatosura, grupet që e kundërshtojnë rendin dhe ligjin, por jo në institucionet shtetërore.

Express: Në rregull, por EULEX thotë se bëhet fjalë për dyshime të keqpërdorimeve të miliona eurove...
    J. Krasniqi: Ata kanë të drejtë të dyshojnë. Mirëpo, ata kanë mundur ta marrin atë material në mënyrë fare normale. Nuk besoj se dikush aty do t’i pengonte që t’i marrin dokumentet që dëshirojnë t’i marrin. /express/
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    . . . . . .
    Ndryshuar për herë të fundit nga gimche : 05-05-2010 më 07:46
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-06-2005
    Postime
    162
    E vërteta, faktet dhe realiteti rrëzojnë gënjeshtrat e politikanëve

A përsëriten gjithë këto gënjeshtra të mëdha me qëllimin siç e konstaton Goebbels’i, që populli përfundimisht të detyrohet të besoj se janë të vërteta? Përgjigjen po ua lëmë lexuesve dhe të gjithë atyre që janë ekspert në qëllimet e propagandës. Në vijim po sjellim disa dëshmi rreth autostradës, të cilat po ashtu do t’ua lëmë lexuesve t’i vlerësojnë dhe vërtetojnë a janë propagandë apo të vërteta. Ndonëse gënjeshtra e politikanëve të cekura më lartë janë të shumta dhe të grupuara, ato mund të demantohen një nga një. Mirëpo, duke e ditur se kjo qasje merr shumë kohë dhe hapësirë, do të përdorim qasjen e demantimit grupor, në mes tjerash, për shkakun se edhe qëllimi i gënjeshtrave ishte grupor i ndërtuar sipas logjikës së Goebbels’it, “gënjeshtra e madhe duhet të përsëritet vazhdimisht që populli për një kohë të caktuar më në fund të besoj në të (derisa të del armiku më i madh i gënjeshtrës - e vërteta - e cila edhe ashtu është krejt publike për tërë opinionin e interesuar).

1. (Pu)shteti i Kosovës është në një gjendje diskreditimi në arenën ndërkombëtare dhe në defanzivë. Institucionet dhe mediat më prestigjioze ndërkombëtare raportojnë në disvafor të Kosovës, por duke e paraqitur gjendjen ashtu si është dhe çka po ndodh në të. Meqenëse gënjeshtrat e politikanëve të Kosovës nuk i duron bota e civilizuar se çka po ndodh në Kosovë, sepse në shoqëritë e atjeshme ekziston tregu i armiqve më të mëdhenj të gënjeshtrave - tregu i të vërtetave - këta iu kanë kthyer tregut vendor të gënjeshtrave. Pra, është përpjekje për zhvendosjen e vëmendjes nga diskreditimi i jashtëm, me propagandën brenda.

2. Kë e lidhë dhe çka bashkon autostrada (kur të ndërtohet)? Po fillojmë së pari vetëm me Kosovën. Ajo fillon në Vermicë, vjen deri në Suharekë (Therandë), aty kthehet për Malishevë dhe del në rrugën magjistrale Prishtinë - Pejë. Autostradat kudo në botë ndërtohen për lidhjen e qyteteve të mëdha (më vonë do t’u sjelli dëshmi “surprizë” për këtë). Në Kosovë, qyteti më i madh dhe kryeqyteti është Prishtina. Pas tij vjen Prizreni (në të kaluarën për një kohë ishte një far kryeqyteti i trojeve etnike shqiptare). Autostrada Vermicë - Malishevë e bën ndarjen e Prizrenit me Prishtinën ose dy qyteteve me të mëdha. Si? Në Suharekë ajo devijohet për Malishevë për t’u futur në magjistralen Prishtinë - Pejë. Gjatësia e këtij devijimi (deri në Prishtinë) është 28 km, edhe pse MTPT’ja po mundohet ta zvogëloj me deklarata në 20 km. Secili qytetar dhe biznes nga Prizreni, me logjikën ekonomike, nuk ka kurrfarë arsye të futet në autostradë dhe të shpenzoj 28 km më tepër (aq me pak nëse autostrada bëhet me pagesë), prandaj do të vazhdojnë ta shfrytëzojnë rrugën e vjetër për në Prishtinë. Qytetarët e Prizrenit dhe Therandës do ta shfrytëzojnë autostradën në raste kurioziteti, shëtitje (ta shohin se si duket), dhe ndonjë rast specifik sa herë udhëtojnë për në Prishtinë. Në rastet ekstreme, prizrenasit dhe therandasit kur u bie rruga për në Prishtinë, do ta shfrytëzojnë autostradën Vermicë - Malishevë - Prishtinë nëse i kanë të ardhurat për kokë banori të Norvegjisë, naftën e Arabisë Saudite dhe kohë të tepërt. Asnjërën nuk e kanë.

3. U ndanë me autostradë dy qytetet kryesore (përndryshe ato ende mbeten të bashkuara më atë rrugë që është), të shohim se çfarë lidhjesh krijon autostrada me qytetet tjera të mëdha të Kosovës që i ka përmendur Fatmir Sejdiu. Autostrada nuk kalon nëpër rrafshin e Dukagjinit ose qytetet e mëdha (të mëdha sipas standardeve tona) si Gjakova dhe Peja. Dikush do të mendonte se vlera e kësaj autostrade për ato qytete është kurrfare, e disa tjerë janë më largpamës dhe dobinë e shohin diku prej mesit të Kosovës deri në Prishtinë. Por ata që janë në gjendje të shohin para syve të vet, janë më largpamës ndër të gjithë. Ç’është e vërteta, autostrada Vermicë - Malishevë - Prishtinë i sjell dëme të pallogaritshme Gjakovës, Deçanit, Pejës, Istogut, Klinës, Gllogovcit (Drenasit) dhe Skenderajt, ose gjysmës së Kosovës. Të gjitha këto qytete për të udhëtuar në Prishtinë, Shkup, Luginë të Preshevës dhe tutje, shfrytëzojnë magjistralen Prishtinë - Pejë, ose aty ku po synohet të zbrazet autostrada. A keni udhëtuar kohëve të fundit në relacionin Prishtinë - Pejë (por edhe Gajkovë, Deçan, Klinë, Istog) dhe a e keni vërejtur se çfarë ngarkese e madhe dhe tollovie në shumë vende është për çdo ditë? Paramendoni tash kësaj t’i shtohet ngarkesa e të gjithë atyre që vijnë nga Shqipëria në autostradën Durrës - Kukës - Morinë se çka bëhet në Arllat, Komoran e tutje deri në Prishtinë. Bëhet “lamë thiu” krejt, edhe sikur të ketë hapësirë për ndërtimin e dhjetëra korsive të autostradës me gjerësi të përgjithshme deri në 100 metra, dhe dihet se kjo është vetëm mundësi imagjinare edhe sikur t’i kemi në dispozicion 10 miliardë euro vetëm për këtë qëllim. Kosova është vend shumë i vogël me hapësirë tokësore, sipërfaqe të pamjaftueshme të tokës bujqësore, dhe i mbipopulluar.

4. “Lamës së thive” në komunikacionin Prishtinë - Komoran - Arllat, Kryetari i Kosovës mendon se do t’i bashkëngjitet qyteti i Ferizajt. Fatmirësisht jo. Ferizaj do të shpëtoj nga “lama e thive” në “zemër të Kosovës” sa herë udhëton për në Prizren dhe Shqipëri. Podujeva (Besiana) do të jetë pashmangshëm pjesë e saj sa herë merr drejtimin nëpër Prishtinë për në qytetet e Rrafshit të Dukagjinit, duke përjashtuar Suharekën dhe Prizrenin kur ka mundësi të shfrytëzoj rrugën ekzistuese shumë më të shkurtë se autostrada që do të ndërtohet.

5. Tjerave qytete si Gjilani dhe Mitrovica që janë (keq)kuptuar se do të përfitojnë si gjithë Kosova, nuk kanë lidhje me këtë autostradë, dhe siç do të shohim më vonë këto përfitojnë nga lidhjet me Serbinë, sepse, ndarjen e padëshiruar të Kosovës janë duke e imponuar me autostradën pa krye politikanët shqiptarë në fjalë.

Këto që u përshkruan janë vetëm disa nga të vërtetat për çintegrimin e Kosovës me autostradë. Me këtë paraprakisht bien poshtë të gjitha pretendimet ose gënjeshtrat grupore të politikanëve se autostrada lidh fizikisht dhe përmirëson komunikimin për të gjithë Kosovën.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Nuk ia keni mare akoma doren korrupsionit juve cuna,edhe eksperienca qe merni nga qeveria shqiptare nuk eshte se ju ndihmon shume,pasi dr Saliu i ka shume te trasha metodat korruptive megjithate ecen sepse nuk ka mbikqyres mbi krye.Juve do ju bente pune prof Fatosi pasi ai instaloi nje sistem korrptiv kuaziperfekt...te merni disa leksione prej tij,nuk ka eulex ne bote qe t'iu kape...madje se fundi kam degjuar se edhe Berisha ne kuader te antarsimit ne BE ka menduar te persose teknikat korruptive dhe per kete arsye,shkon 1 here ne jave ne Vjene te prof Tosi bashke me disa kokrra nga kabineti dhe bejne kurs privat...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-06-2005
    Postime
    162
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    pyetje..

nga prishtina ne merdare nuk ishte rruge aq problematike..
    me ca shpenzime e rregullime ajo i plotson kerkesat sot per sot te tregetise se kosoves ne kte kahje..
    nje autostrade e mire sigurisht eshte gje e mire.. mirpo sdi nje gje.. se nga merdarja deri ne autostradat e serbise a ka rrug te mire?
    sa eshte nga merdarja deri ne takimin me te afert me autostraden shkup-beograd?
    a mendoni se serbia do ta lejoje qe autostrada qe do bej kosova.. der ne merdare te lidhet dhe me akset e tjera balkanike.. psh me nishin e nga nishi me krejt europen?

tash e lexova o grep shkrimin tend..
    i paske skjaru disa gjera..

sot per sot ajo cka thua eshte me llogjike..

mirpo neser.. nuk i dihet se si ndryshojne gjerat..

ndoshta europa po dhe rusia mund te ken interes neser ta lidhin fundin e autostrades se kosoves.. pra merdaren.. me rrjetin nderkombetar.. si kah drejtimet.. nish sofje stamboll.. nish shkup selanik.. nish beligrad budapest e keshtu me radhe..

pra pa vlere nuk do jet kjo autostrade..

ajo cka duhet debatuar me laps ne dore..eshte..

a ka guzic kosova te shkrihet per kte rruge tani.. apo te prese pak.. apo ta cojn kte rruge der ne fush kosove e ta len per nji her tjeter vazhdimin per merdare..

sigurisht qe kompania ne fjale.. ka interes te fitoje sa me shume.. por kosova a e perballon dot..

grep cka po thojn "titistat"..

me Titist po quaj ata kosovare qe nuk jan marre me kafiq gazeta e lpk-era e enver-vepra neper ambasada.. neper mynshena e xheneva ne kto 50 vjet.. por i kan vnue shpatllat punve me ba kosov te zhvilluar ekonomikisht fabrikoisht kombinatoisht.. e universiteto-isht..

sdi a mkupton..

?

ata jan pasurni e kosoves.. mos harroni..

..
    Rajoni ose pjesa e Serbisë ku Kosova ia ka mësyrë integrimit, është i banuar me serbë

--------------------------------------------------------------------------------

Autostrada në “zemër të Kosovës” përpos anti-kombëtare,

është edhe anti-rajonale dhe anti-evropiane!

Po supozojmë se rëndësia e autostradës “në zemër të Kosovës” na sjell vetëm mrekullira, të cilat ne nuk po jemi në gjendje t’i argumentojmë kurrsesi, sepse e vërteta dhe gjendja faktike nga terreni nuk po i lejon dhe po e vërteton të kundërtën. Sidoqoftë, po e lëmë këtë si të shkuar dhe të harruar. Po kalojmë te gënjeshtrat grupore dhe të kryqëzuara të politikanëve për “udhëkryqin e rëndësishëm që lidh tërë rajonin dhe popujt e këtij rajoni”. Cili është destinacioni i fundit i kësaj lidhje me tërë rajonin?

1. Autostrada që fillon në Vermicë ka për destinacion lidhjen me Serbinë, pasi ajo përfundon në Merdare (vendkalim kufitar në veriperëndim të Kosovës me Serbinë). Pra, vendi i parë me të cilin Kosova dhe Shqipëria dëshirojnë të integrohet në rajon me anë të autostradës, është Serbia. Rajoni ose pjesa e Serbisë ku Kosova ia ka mësyrë integrimit, është i banuar me serbë në zona kryesisht rurale dhe malore. I vetmi qytet në atë zonë të madhe më në brendi larg kufirit me Kosovën, është Kryshevci me 75, 256 banorë. Këtu Serbia është treguar e mençur dhe e arsyeshme duke u treguar qartë politikanëve të Kosovës dhe projektit të tyre të korruptuar në formën: “Ku po e thyeni qafën e po doni me këtë autostradë? A nuk e shihni se këtej është rrugë normale e gjerësisë 6 metra dhe e tillë do të mbetet? A jeni të vetëdijshëm se një autostradë afër 30 metra e gjerë nuk mund të përfundoj në një rrugë dykahëshe 6 metra të gjerë? A mundet rruga pesëfish më e ngushtë të absorboj ngarkesën e komunikacionit të autostradës? Pse i mashtroni kaq keq qytetarët tuaj në Kosovë dhe nuk u tregoni se autostrada e juaj është pa krye, dhe kot e keni sjellë deri këtu? Do t’iu nevojiten së paku 100 km të udhëtoni nëpër këtë rrugë të ngushtë dykahëshe deri sa të kyçeni në autostradën më të afërt, atë Beograd - Nish - Shkup. A nuk gjetët vend më të keq për t’u integruar me ne nëpërmjet autostradës pos këtu? Pse ju nuk doni të integroheni me vëllezërit tuaj nëpërmjet autostradës në Luginën e Preshevës? Aty po u ndihmojmë ne dhe Evropa me autostradë. Largësinë e kyçjes në të nga kufiri i juaj e keni vetëm disa kilometra, dhe ato janë në gjendje t’i ndërtojnë banorët e fshatrave shqiptare me fondet e xhepave të tyre të cekët. Nuk ka nevojë për qindra miliona euro, vetëm në rast se dikush dëshiron t’i vjedh ato në bashkëpunim me Bechtel & Enka”.

Faqja 25 prej 102 FillimFillim ... 1523242526273575 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •