Close

Rezultati i Sondazhit: A jemi ne shqiptaret nje popull diskriminues?

Votues
43. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

30 69.77%
  • Jo

13 30.23%
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 51
    i/e regjistruar Maska e stern
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    Ne shqiptaret e kemi gjuhen teper therese, por shpirtin jo dhe aq te keq. sa here na ka qelluar te themi psh. jevge, por e paster si drita; e zeze por e kam shoqe? kjo tregon tolerance, sidomos per nje popull qe eshte teper homogjen si ne.

Ne jemi popull i varfer qe i kemi shtrire doren shume shteteve fqinje, popull i cili ka provuar vete ne shpine racizmin. Nuk duhet te rrezatojme pikerisht ate fenomen qe ne kemi urryer/vuajtur aq shume por duhet te rrezatojme pozitivizem
    Ndryshuar për herë të fundit nga stern : 30-04-2010 më 10:35
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Jo, nuk jemi as popull nacionalist e as racist. Nacionalizmi kurre nuk ka qene mjaftueshem i zhvilluar te shqiptaret dhe ne mungese te kesaj sot ne jemi te shperndare ne disa shtete ballkanike. P.sh. po i lexoj disa ne kete teme qe thone ne shqiptaret nuk jemi racist sepse nuk i urrejme kosovaret lol

Mund te them qe ma shume jemi internacionalist.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 30-04-2010 më 10:14

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga stern Lexo Postimin
    Ne shqiptaret e kemi gjuhen teper therese, por shpirtin jo dhe aq te keq. sa here na ka qelluar te themi psh. kosovar, por djale i mire; jevge, por e paster si drita; e zeze por e kam shoqe? kjo tregon tolerance, sidomos per nje popull qe eshte teper homogjen si ne.

Ne jemi popull i varfer qe i kemi shtrire doren shume shteteve fqinje, popull i cili ka provuar vete ne shpine racizmin. Nuk duhet te rrezatojme pikerisht ate fenomen qe ne kemi urryer/vuajtur aq shume por duhet te rrezatojme pozitivizem
    Pikerisht sepse kemi qene per nje kohe te gjate nje popull i shtypur dhe i diskriminuar,e kemi te pamundur te mos pasqyrojme keto vuajtje pasi jane shnderruar ne pjese organike te natyres sone.Vlen te theksohet fakti se ne nuk jemi diskriminues me te huajt por me njeri tjetrin(te huajt i mbivleresojme ndersa veten e nenvleresojme).Tipike e shoqerive viktima te diskriminimit..

i/e regjistruar Maska e stern
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    . P.sh. po i lexoj disa ne kete teme qe thone ne shqiptaret nuk jemi racist sepse nuk i urrejme kosovaret lol

Mund te them qe ma shume jemi internacionalist.

ah moj Rina
    Lezo dhe kupto domethenien e fjaleve te mia

Cfare po thonim per racizicmin?Mungesen e aftesise per te diskutuar normalisht pa kaluar ne defensive agresive? Ndrysho ton bisedimi, ndoshta atehere mund te diskutojme ne forme konstruktive, te ndajme mendime dhe pse jo? Ndoshta dhe te mesojme nga njeri-tjetri.
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga stern Lexo Postimin

ah moj Rina
    Lezo dhe kupto domethenien e fjaleve te mia

Cfare po thonim per racizicmin?Mungesen e aftesise per te diskutuar normalisht pa kaluar ne defensive agresive? Ndrysho ton bisedimi, ndoshta atehere mund te diskutojme ne forme konstruktive, te ndajme mendime dhe pse jo? Ndoshta dhe te mesojme nga njeri-tjetri.
    Ah moj Stern, nuk e di se ku e pe ti ate agresivitetin tim, por nejse. Por mire qe e paske kuptuar cfare kam dashur te them. Tashti eshte njejte sikur te them, se ne shqiptaret e kosoves nuk jemi racist, meqe themi: cam apo tiranas, po djale i mire!

Tema mesa e kuptova une eshte per racizmin ndaj tjereve.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    nuk e kuptoj pse i qenka ndryshuar titulli temes.

mendoj se fjala "diskriminues" eshte me e pershtatshme se fjala "rracist".
    une kur hapa kete teme, e pata fjalen edhe per diskriminime si per shembull per homoseksualet apo fshataret...
    ne keto raste fjala "diskriminues" me duket shume me me vend se "rracist.

sdq mendoj se jemi shume me diskriminues se popujt e tjere perendimore.
    jo se ato nuk jane, por ne ua kalojme dukshem.

per sa i perket nacionalizmit, mendoj se jemi populli me pak nacionalist ne europe.
    do te ishte me mire sikur te ishim me teper nacionaliste, pasi vuajme shume nga kompleksi i inferioritetit fatkeqesisht (sidomos ato qe jetojne ne shqiperi).

te jeshe nacionalist nuk do te thote te jeshe diskriminues apo rracist.
    do te thote te jeshe krenar per ate qe je pa lakmuar dhe pa i lepire by**en askujt.
    ka shume popuj te tjere qe jane me te varfer se ne dhe jane me nacionaliste...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

busavata

Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    per ta dasht Atdheun duhet te jesh Patrot , kursesi nacionalist...
    unn them se duhet te jesh nacionalist shqiptar edhe patriot nuk esht keq ama nacionalist esht me mir por esht me veshtir duhet pun dhe angazhim

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2010
    Postime
    78
    M'varet për cilin popull jemi .
    Për ata që nuk na kanë ngacmuar asnjiher nuk kemi qen . për këta fqinjët dëshiroj që edhe më shumë se sa jemi te behemi

i/regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2008
    Vendndodhja
    Pistoia
    Postime
    580
    Racizmi esht dukuri Biollogjike, ai vjen ngaqe te Bardhet jane minoritet dhe me i bukuri krijim i Natyres.

Racizmi esht nje lloj antivirusi racor, gjendet veç tek raca e bardhe, tek te tjeret esht urrejtje, pra nje i Zi nuk ka neveritje nga nje i Bardhe, ndersa nje i Bardhe po.

s'do mend qe Shqiptaret jan racista, si te bardhe, bile si origjina e rraces bardhe (pellazg = pjelle e bardhe) ata jane njekohesisht dhe Origjina e rracizmit,

Konkluzioni: Racista jane te gjithe te bardhet, tek injorantet dukuria esht evidente ngaqe ata s'dine te fshehin ndjenjat, u mungon edukata '' e mire''

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga i/regjistruar Lexo Postimin
    Konkluzioni: Racista jane te gjithe te bardhet, tek injorantet dukuria esht evidente ngaqe ata s'dine te fshehin ndjenjat, u mungon edukata '' e mire''
    avash avash nje çike. fol per vehte me mire!!!
    nga doli kjo teori qe te gjithe te bardhet qenkan rraciste???

une i bardhe jam dhe nuk jam fare rracist per shembull.
    as nuk do e kisha problem madje te krijoja familje me nje femer te zeze, te kuqe apo te verdhe. aspak...

dhe si une ka shume.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •