Postuar më parë nga
veli44
Paska fol krimineli,
Azem Syla, ish-komandant i UÇK-së i ka dërguar dje një letër publike ministrit të Brendshëm, Bajram Rexhepit, dhe ushtruesit të detyrës së drejtorit të Policisë së Kosovës, Behar Selimi, nëpërmjet së cilës ka shprehur indinjatën e tij për veprimet e policisë pas ceremonisë së varrimit të veprimtarit Ali Aliu-Kelmendi duke i bërë përgjigjës për këto veprime ministrin Rexhepi dhe kreun e policisë. Në letrën publike të Sylës thuhet:
Me rastin e vdekjes së veprimtarit dhe atdhetarit të njohur, Ali Aliu, si shumë qytetarë, miq, bashkëveprimtarë e bashkëmendimtarë të tij, mora pjesë në mbledhjen komemorative dhe në ceremoninë e varrimit të tij në varrezat e qytetit të Prishtinës.
Pas përfundimit të varrimit, kur qytetarët pjesëmarrës filluan të kthehen drejt qytetit, befasisht u gjenda në një situatë të papritur. Një numër i konsiderueshëm policësh po kacafyteshin me persona që ktheheshin nga ceremonia e varrimit.
Mënyra se si vepronin policët, me dhunë agresivitet të tepruar, duke përplasur njerëzit përtokë, dhe aq më shumë, duke u hedhur sprej lotsjellës në fytyrë dhe sy, në mënyrë të pakontrolluar, krijoi skena të pakëndshme dhe provokative. Në këto veprime pësuan, pa pikë faji shumë persona që qenë prezentë.
Unë, si qytetar dhe pjesëmarrës i ceremonisë së varrimit, ndjehem shumë i indinjuar nga veprimet e atyre pjesëtarëve të policisë që krijuan atë gjendje.
“Për reagime të tilla, si ky në ceremoninë e varrimit, ose çfarëdo ceremonie me turma njerëzish, përgjegjësia bie mbi ministrin e Brendshëm të Kosovës, si dhe në strukturat komanduese të Policisë së Kosovës”, thuhet në fund të letrës publike të Azem Sylës.
Krijoni Kontakt