Po pra, pikrisht kjo! Lavdi Zotit. Ai krijoj GJITHSINĖ nepermes FJALES, Fjala Lind dhe nuk krijohet. Fjala ėshtė Biri. Biri ėshtė Jezusi. Jezusi - FJALA u misherua nė njeri - nė krahrorin e virgjeres Mari, dhe Fjala u bė njeri. Dhe FJALA ishte dhe mbetei perherė nė HYJIN. por pikrisht FJALA ėshtė HYJI. "bėhu bėhet" FJALA ėshtė gjithpushtetshmeria!!
FJALA ėshtė nė Atin dhe FJALA ka LIndur nga Ati (ZOTI) dhe asnjėher FJALA nuk ėshtė jasht ZOTIT. FJALA ka lindur dhe nuk ėshtė krijuar.
Pikrisht kjo qe thua e bėnė Jezusin tė besohet se ishte Ai qe thotė Ai; "Unė Jam". Gjitha i bėri Jezusi, tregoj pushtetin mbi sėundjet, mbi djajt dhe fuqitė e errėsires. Ua dha tė shohin te verbėrit, sheroj shumė sėmundje tė trupit, mbi fuqitė mbinatyrore, ushqej 5000 njerez disaher ne menyre te mbinatyrshme, shendrroj ujin nė verė, shėndrroj natyren e e vet fizike. Eci mbi ujė - mbi det. Urdheroj dallkat e detit q etė pushojnė, urdheroj stuhitė dhe reshjet e shiut tė ndalen. Ngjalli te vdekurit dhe fali mėkate. Mbi te gjitha, e mundi vdekjen duke u ngjallur me trup dhe u ngjit nė qiej. Kjo tregon se se Ai ishte e VERTETA - vet JETA - Ky ėshtė Perendia.
Po pra, Zoti nuk ka nevojė per askė por Ai ka dashuri per ne. Per at arsye Ai edhe erdhi nė njerez sepse ne kishim nevojė per Zotin dhe jo pse Ai kishte nevoja! Askush nuk thotė se Ai kishte nevoja por Ai kishte dashuri dhe vullnet te mirė.
Unė besoj se jam fėmija i Zotit. Nuk dua tė jam rob i kėsaj bote por fėmija i botes qiellore me ZOTIN. Ai sigurisht ka dashuri per njeriun. Unė nuk e njoh njė zot tė largėt, idhnak dhe vratsar qe vetem me shpat ne dorė rrin dhe vret nejriun, nuk njoh njė zot tė hidheruar qe nuk e don asnjė gjė nė njeri dhe as njeriun por e robėron njeriun dhe e shtyp njeriun duke ia treguar pushtetin dhe dhėmbėt. Nuk njoh njė zot mendje madh qe vetem sa vret njerez dhe rrin duke u shitur mend atyre. Unė nuk e njoh njė zot qe pretendon ta shpallin njerėzit tė mirė nga frika ndaj tij. Unė njoh njė Zot tė dashur. Unė njoh Zotin qe nepermes FJALES krijoj gjithėsinė. Ai qe neperms FJALES mė ka krijuar dhe jam i krijuat nė perngjasimin e Tij. Zot te gjithpushtetshem dhe i perjetshem, Zot qe ka vullnet tė mirė, dhimbje dhe dashuri per njeriun dhe gjithnjė e kerkon njeriun tė kthehet nė gjirin e Tij. Zot - DASHURI qe nga dashuria dhe mėshira qe ka per njeriun, Ai e dha te Birin e vet Jezusin - JETĖ qe tė vij nė boten time njerėzore dhe tė mė shoqeron-forcon ne kete botė, qe bashk me Tė dhe Pushtetin e Tij tė amshuar, ta mundi boten e errėt qe mė ka robėruar si njeri qe jam dhe, tė bashkohna me Zotin nė jeten e pasosur. Pra Zoti nuk ka nevojė per njeriun por Ai ka vullnet dhe Dashuri per njeriun. Dashuri e deshmuar nepermes tė Birit tė vet Jezusit.
Njeriu ėshtė fėmija i Perendisė, problemi eshte dikun dtjeter se; ne kete botė, njeriu u robėrua nga djalli dhe shumher njeriu ėshtė rob i djallit dhe djalli i bėhet zot dhe e ka bindur se ai eshte rob i Zotit. Zoti nuk ka nevojė per robėr por djalli. I paster ėshtė Ai nga robėria ndaj askujt.
Zoti deshiron qe te gjithė njerėzit tė jenė fėmija e Tij - nė gjirin e Tij.
Po pra, nepermes FJALES "bėhu dhe menjėher bėhet" Kjo ėshtė fuqia dhe gjhithpushtetshmeria e FJALES - kjo ėshtė FJALA qe erdhi nė personin JEZUS!!
Asgjė nuk ke thėnė.
Krijoni Kontakt