Regjimi Saudit e keqtrajton Sheikh Muhammed el-Arefe për shkak se i ka ndihmuar muslimanët në Siri. Një urrejtje e fshehur e Shtëpisë së Saudit ndaj Islamit dhe muslimanëve vazhdon të manifestohet qartë në ngjarjet që aktualisht po ndodhin në umetin islam.

Ngritja e muslimanëve sirian edhe njëherë e ekspozoj fytyrën e vërtetë të marionetave saudite amerikane. Ndërsa në arenën ndërkombëtare (natyrisht, me lejen e SHBA-ve) sauditët e kanë shprehur "dënimin" e masakrës së muslimanëve të kryera nga regjimi Alevit, autoritetet saudite i lejon që të kalojnë nëpër portin në Xheddeh, anijet dhe helikopterët luftarak të Iranit me armët për Asadin, nuk tregohen publikisht, shkruan UmmaNews.

Natyrisht, Shtëpia e Saudit nuk është e shqetësuar në lidhje me masakrën e muslimanëve, por është shumë më e shqetësuar për favorin e regjimit nga SHBA-t dhe për sigurinë e kufijve të saj në lidhje me "kërcënimin" nga vatrat e Xhihadit.

Një incident tjetër lidhur me ngjarjet në Siri, edhe një herë e zbuloi hipokrizinë dhe dyfytyrësinë e regjimit saudit. Predikuesi i famshëm arab, Sheikh Muhammed Al-Arefe, pas disa ligjëratave dhe predikimeve mbi temën e revoltës në Siri e organizoi një fond për muslimanët sirian (për të mbledh ndihma për muslimanët e Sirisë).

Pas kësaj, si tha edhe vetë Sheikh Al-Arefe në llogarinë e tij twitter, ai filloi të përndjeket nga autoritetet saudite. Këtë javë, Sheikh u thirr në departamentin e sigurisë në El-Riad. Gjatë marrjes në pyetje, agjencitë e hetuesisë ishin të interesuar nga Sheiki për qëllimin për të cilin ai i mblidhte parat për muslimanët sirian, në të cilën Sheikh, në veçanti, u ka thënë:

"Ne kemi formuar një komision, për shkak se njerëzit janë në kërkim të mënyrave për të dërguar ndihmë në Siri dhe qeveria nuk po bën asgjë. Numri i ndihmave bamirëse mbledhja fshehurazi u rrit, dhe ne nuk e dimë në lidhje me besueshmërinë e këtyre njerëzve, e që është arsyeja pse ne kemi krijuar një komitetit.

"Ne kemi formuar një komision, sepse qeveria se pari ka miratuar për ta mbështetur Ushtrinë e Lirë siriane, dhe myftiu lëshoi ​​një fetva për këtë, por më pas u pezullua ndihma", ka thënë Sheikh Al-Arefe.

Është për t'u theksuar nga ana jonë se myftiu saudit Abdul-Aziz ibn Abdullah Eal esh-Sheikh jep vetëm fetva të tilla që i përshtaten regjimit qeverisës. Është për t'u kujtuar gjithashtu se esh-Sheikh, së bashku me sheikët e tjera sundues, rregullisht i vizitojnë pallatet gjyqësore të liderëve kriminel saudit, edhe pse ai është i vetëdijshëm se ajo është e ndaluar nga Sheriati.

Sipas Sheikh Al-Arefe, gjatë marrjes në pyetje, marionetat e quajtën atë "Harixhi (Havarixh)" për "mosbindje ndaj sundimtarit":

"Hetues i tha:" Ju jeni Harixhi (Havarixh). "Unë iu përgjigja." Përkundrazi, ne jemi njerëz të besuar, Akidja jonë është e njohur, dhe Akidja jonë është e lejuar të mësohet kudo ". Ai tha:" Por ju mblidhni para pa lejen e sundimtarit ".

"Unë i thashë hetuesit:" Rafiditët-safavite ia dërgojnë humus (një të pestën) e pasurisë së tyre – me miliona në Kum (qendrës rafidite në Iran) dhe Nexhaf (Qendra rafidite në Irak) për ti ndihmuar Besharit dhe për trajnimin e forcave, që i janë dërguar atij. Dhe kur ne kemi filluar për të mbledhur para, ne u bëme Harixhi (Havarixh)! ", ju tha Sheikh Al-Arefe.

Sipas tij, faza, kur shejhi ishte në TV dhe bërtiste, duke bërë lutje për muslimanët sirian, kanë kaluar, dhe tani ne kemi nevojë për të ndërmarrë aksion:

"Unë i thashë hetuesit: Deklaratat në media dhe të qajturit e sheikëve në TV - kjo fazë ka kaluar, tani është koha për të mbledhur para për muxhahidët për ta mbrojtur fenë dhe nderin e tyre", theksoi Sheikh Al-Arefe.

"Unë i thashë hetuesit: Nëse ne nuk u ndihmojmë muxhahidëve në Siri me mjetet tona kështu që ata të mund të fitojnë ... atëherë Beshari dhe rafidit iranianë do të na sulmojnë, dhe sot ata janë tashmë në kërkim për kokën e fëmijës tuaj, që t’ia heqin atij. .. " Megjithatë, predikimi nga Sheikh Al-Arefe nuk pati ndonjë efekt në hetuesin Saudit. Pas marrjes në pyetje për dy orë, ai u detyrua ta nënshkruajë një dokument që të premton se nuk do të mbledhë mbështetje financiare për muslimanët sirian:

"Unë sapo erdha nga departamenti i (inteligjencës) së Er-Rijadit, ku qëndrova atje për dy orë, më pas e nënshkrova (me forcë) një letër, se ai betohet se nuk do të mbledh donacione për Siri," tweeted, Shejh el-Arefe.