Qashtu mor axh aje mire ti a qatu ne foto a resme qysh i thon a ti je aaa se une spo muj me qit ftyren teme qatu si ke dal ti mta a din qysh me ja bo me dal fotoja jeme
qitash mujta me rrugullu qysh je mir bre vlla po ti asmujsh me rrugullu me dal ftyra qetu si mu aa a don me kallzu qysh me bo
Gimche....lexo me kujdes pa u ngutur......
Une them se festa e Bajramit tashi meqe ben pjese ne tradite, e ka humbur lidhjen me fene.., perveē nje pjese te vogel fetaresh, qe e festojne ashtu siē duhet....kuipton?
Siē ethua edhe vete, feja Islame nuk njeh festa te tjera, perveē BAjramit, ndersa shqiptaret festojne Diten e Veres, Vitin e Ri, rtj....kupton se vetem feja Islame eshte veēas kombit!!!??
Cka deshem te provonim.....![]()
Jarigas
Je duke thene se eshte feste tradicionale e magjypeve apo qe shqiptaret e Shqiperise dhe MAqedonise qe e festojne, jane magjype????
"tallava" une as qe e kam idene se ēfare eshte....ju kosovaret duhet te keni eksklusiven ne disa gjera te "bukura".....
Logjike shume e mprehte......e festojne te dyja palet e shqiptareve, te krishtere dhe myslimane, dhe kjo na tregoka per karakterin fetar te festes se Bajramit!!!!!!Festa e Bajramit eshte fest shqiptare sic eshte edhe krishterizmi meqe njeri tjetrin per te mira e urojm, kurse dy palėt, shqiptar, me tradita fetare (jo kombtare) e festojn. Pra Feja eshte pjesa me e rendesishme e TRADITES.
S'ka ē'te te them....dorezohem perpara kesaj menyre te te menduarit per komb....![]()
Jarigas
jarigas a je tu mkuptu se ti qeshtu qysh po shkru nferr e ke venin mor qafir
Pse televizionet tona nga Kosova dhe ato nga Shqipėria ditėn e Bajramit bėjnė transmetim tė drejtpėrdrejtė nga Xhamitė?, pasi qė sipas teje e paska humbur Bajrami lidhjen me fe?!
I nderuar, festa e Bajramit ėshtė festė Islame, ėshtė pjesė e kombit shqiptar pėr tė vetmen arsye, sepse ne shqiptarėt jemi Musliman kaq!
Ti je hija e Kastriotit
Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
Ti je kullė fuqi baroti...
pervec kesaj gimche ke harruar te shtosh dicka:
Ne kete feste ndihmohen te varferit me pagesen e vitrit.
Mishi i kurbanit shperndahet ne familje , te afermit tjere si dhe nje pjese per te varferit.
e ca thote ky jarigas-i qe jarget i shkojne si uji rreke nje dite do te fundosemi nga jarget e tij,
ku jane ata qe mesojne notin anetareve ?!
E Verteta ėshtė e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anė)
Krijoni Kontakt