Pershendetje te dashur anetar te FSH.
Raportet e sjelljeve dhe bashkepunimit te shefit dhe punetorit jane nje teme, me te cilen te gjithe ne qe punojme ballafaqohem qdo dite.
Andaj duke e pare se kjo gje ka rendesi kaq te gjere - shtrihet te qdo njeri qe punon dikund, eshte mire ta japim nje mendim si te ja bejem qe keto raporte te jene te mira, ne mes shefit dhe punetorit.
Une mendoj se, edhe shefi por edhe puntori duhet te nisen nga keto tri parime;
BESIMI
TOLERANCA
DHE OPTIMIZMI.
Shefi dhe punetori qe te dy jan njerez. Si te till ata mund te jene me ndjenja dhe emocione te ndryeshme gjate diteve.
Nese punetorit i jane catuar tij pastroj 100 karrika ne dite, atehere une mendoj nese aj i pastron 80 e ka kryer punen me sukses ate dite.
Arsyeja eshte qe, ku e dijme ne, se qka ka pasur punetori ate dite qe nuk e ka arritur normen. Ka qene semur, i merzitur, ka paseur probleme familjare apo shoqerore, ka pase dikan te semuar ne familje etj etj. Ne nuk mund te llogarisim se aj ja qel zemren shefit dhe i kallzon arsyejen , se edhe aj e ka krenarin e vet.
Puna eshte vazhdimesi dhe nuk mund ta dishe per nje dite. Norma e punetorit te sinqerte, duhet te shkoje nga 100% deri ne 50% e asaj pune qe i caktohet ne dite.
Nese punetori sillet ka kjo norme, atehere shefi, duhet te jete i kenaqur se nuk ka per ta gjetur me te mire.
Nese per qfardo arsyeje shefit nuk i pershtatet punetori, atehere me se shumti aj mund tij thote ;
Zoteri une nuk kam pune me per ty, te lajmeroj nese kam nevoje. Suksese ne jete.
Edhe punetori duhet te shkoj ne kete menyre. Ta dije se edhe shefi eshte njeri dhe mund te jete ne gjendje te njejte emocionale si punetori.
Nese shefi i permbushe nga 100% deri ne 50% obligimet e veta te sjelljeve shoqerore, atehere punetori duhet te jete i kenaqur dhe ta puthe ne ball shefin qe ja siguron punen.
Pasurojeni kete teme, se o punetor o shef mund te jemi te gjithe ne, dhe te mesojme diqka nga najni tjetri.
Faleminderit- respekt per te gjithe ;
Bardhi.
Krijoni Kontakt