Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 21
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Francë: Ndalohet bartja e ferexhesë islamike

Francë: Ndalohet bartja e ferexhesë islamike

Qeveria e Francës po e përgatit ligjin për ndaljen e përdorimit të ferexhesë islamike në hapësirat publike.
    Një zëdhënës i presidentit francez, Nikolas Sarkozi, tha sot se propozimi do të paraqitet para ministrave në muajin maj.
    Ai thotë se “bartja e ferexhesë së plotë është shenjë e mbylljes së komunitetit në vetvete dhe refuzim i vlerave tona”.
    Megjithatë, muajin e kaluar, Këshilli Shtetëror, që është autoriteti më i lartë administrativ francez, i ka tërhequr vërejtjen presidentit Sarkozi, kundër ndalesës për ferexhe, duke sugjeruar urdhër që gratë ta zbulojnë fytyrën e tyre për kontroll të identitetit dhe për çështje të punëve shtetërore.
    Raportohet se janë afro 2 mijë femra myslimane franceze, që aktualisht e mbylojnë fytyrën e tyre. /RTV21/
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

happy mom of 2 Maska e caligirl76
    Anëtarësuar
    10-02-2003
    Vendndodhja
    california
    Postime
    16
    Shume mire, ato qe duna te mbulohen koke e kembe, le te shkojne te jetojne ne vendet arabe. Nuk e kuptoj si ca e quajne dhune te te drejtave te njeriut, kur keta njerez shfrytezojne komoditetet e jetes evropiane por ne te njejeten kohe duan te jetojne nje jete qe s'ka te beje fare me evropen, dhe me kulturen evropiane.

Çufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anëtarësuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    O Gimche, po ajo qe ke sjelle ne foto nuk eshte nje ferexhe Islamike, eshte tjeter gje.

Dhe mesa shoh, nuk kerkohet ndalimi i mbartjes se ferexhese, por ndalimi i bukres, e cila nuk thuhet gjekundi ne fene muslimene se eshte udhezuar per te mbartur nga femra. Bukra eshte zakon i disa vendeve arabe, dhe personat te cilet perdorin kete forme mbulimi nuk zbatojne udhezimet e Islamit, por zakonet e disa vendeve..
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Mau_kiko Lexo Postimin
    O Gimche, po ajo qe ke sjelle ne foto nuk eshte nje ferexhe Islamike, eshte tjeter gje.

Dhe mesa shoh, nuk kerkohet ndalimi i mbartjes se ferexhese, por ndalimi i bukres, e cila nuk thuhet gjekundi ne fene muslimene se eshte udhezuar per te mbartur nga femra. Bukra eshte zakon i disa vendeve arabe, dhe personat te cilet perdorin kete forme mbulimi nuk zbatojne udhezimet e Islamit, por zakonet e disa vendeve..
    Burka dhe Ferexhja janë e njejta gjë, kurse shamia (mbulesa, velloja) është ajo për të cilën ti po mendon se është ferexhe
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    pse ja mbulojn f´tyren grave !!???

Çufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anëtarësuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Burka dhe Ferexhja janë e njejta gjë, kurse shamia (mbulesa, velloja) është ajo për të cilën ti po mendon se është ferexhe
    Ndoshta po e ngaterroj une konceptin, jam mesuar me ato cfare te vjetrit thone (dhe ata e emrojne shamine frexhe) dhe cfare ne disa libra eshte perkthyer. Me teper jam mesuar ta quaj bukra, dhe shamine ferexhe. Gabimi im

Nesje, te pakten shamia(mbulesa, velloja) me njohurite qe kam jane udhezuar te mbahen nga femra dhe jo ferexheja.
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    bravo Franca! SHpresoj qe Shqiperia e Kosova te ndjekin te njejtin shembull!

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anëtarësuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    bravo Franca! SHpresoj qe Shqiperia e Kosova te ndjekin te njejtin shembull!
    shokiit ne shqiperi dhe kosov muslimanet nuk e mbulojn fetyren

ndersa sa i perket shamis ate smundet ta ndaloj as krali as mbreti
    Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
    Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    shokiit ne shqiperi dhe kosov muslimanet nuk e mbulojn fetyren

ndersa sa i perket shamis ate smundet ta ndaloj as krali as mbreti
    ximi - abedini ............ mund tna e spjegosh i cik nryshimin mes --- ferexhes dhe shamise ---- ?

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Shume mir kane bere qe e kan miratuar ligjin per kete lloj veshje ,eshte absurde qe nje femer te mbulohet ne kete far feje e te dal rrugeve ne nje qytet ku mund te shofesh 2 ekstremitete te ecin krah per krahe , po ka raste qe dhe syt i kan te mbuluar me rrjet , me fale po kte vetem burri duhet ta shofi ne shpi qe esht femer ? se kjo ne rruge ngjan si nje thes miell, qe smerret vesh ne esht burr apo femer ..
    Nese kane deshir te jene te mbuluara , bujrum te shkojne ne vendin e tyre ku kan lindur e ja pafshin hajrin veshjes se tyre , po mos pretendojne qe te vine ne vendet perendimore e te sjellin kete lloj traditash , qe nuk shkojne fare me llojin e jetes qe kan zgjedhur .

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •