Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 36 prej 36
    God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Per ju ekziston vetem po patet 72 femra ne dispozicionin tuaj?
    Nje parajse Shpirterore eshte shume here me domethenese se ajo materialiste. Materializmi sjell ane te tjera neg. sic po i shohim ketu ne toke. Gjersa njerezi e tradhetuan Zotin nje here per ate materializem, do te thote qe mund te ndodhi prape. Do na behet parajsa pastaj me keq se jeta ne toke.
    Parajsa eshte vend perjetimi kenaqesie dhe lumturie.Sigurisht Zoti e zbukuroi ate me shume gjera per shkak te racionalitetit qe besimtaret perdoren ne kete bote.Per shkak te ruajtjes nga imoraliteti kur para teje te dalin qindra femra lakuriq dhe te joshin me bukurine e tyre dhe ti vazhdon te jetosh me te dashuren ose te dashurin tend duke qene besnik edhe pse joshesh nga lakuriqesia e rruges.E si mos te kete besimtari shperblim ne parajse por ate qe ai iu largua ne kete bote, per ate qe e abondonoi per hire te Zotit dhe urdherave te Tij.Per ate qe edhe pse deshirat e tij e deshiruan ai nuk e kreu.Ckuptim do kishte ndershmeria, besimi, virtytet, morali nese nuk do kishte ferr dhe parajse?

Njera eshte denimi i Zotit tjetra eshte shperblimi i Tij.Zoti madheshtor na e ka treguar pershkrimin e parajses qe besimtaret mos tundohen me gjerat e kesaj bote por te bejne vepra te mira dhe te durojne qe te shperblehen nga i madhi Zot.

O Zot na bashko me profetet e tu ne Xhenet(parajse) dhe na ruaj nga zjarri i Xhehenemit
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    nuk jam dakort.

Perjetesi dhe Bote/Jete e ardhshme jane dy koncepte te ndryshme.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Vazhdo me uvejesen, ta shpjegon ajo, se une nuk kam nerva me ta shpjegu ty, qe ben sikur nuk kupton
    Revolution 1848

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar mė parė nga Don't Lexo Postimin
    nuk jam dakort.

Perjetesi dhe Bote/Jete e ardhshme jane dy koncepte te ndryshme.
    Po me thuaj kush jeton ne kete bote perjetesisht??? Askush.
    Kjo eshte cilesi qe do e kemi ne Boten Tjeter.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    skeni ca tmspjegoni mua ....... une ju tregova konkretishte se ca do thote fjala "amshim" ...... dhe jam ne kundershtim me ate qe thoni ju se "fjala perjetesi eshte e njejta fjale me jete e ardhshme apo bote e ardhshme". Dhe ketu mbaron ky muhabet.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Ja se si shpjegohet ne fjalor kjo fjale:

AMSHIM

1. Tė qenėt jashtė kohės dhe i pavarur prej saj; jeta e pafundme, pėrjetėsi (sipas paragjykimeve fetare dhe botėkuptimit idealist).

2. libr. Zgjatja pa mbarim nė kohė, pėrjetėsi.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •