Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684

Psikologjia te ben me konfuz?!

Citim Postuar mė parė nga Enii Lexo Postimin
    njerezit ato qe si kuptojne i quajne gjera psikologjike .. e megjithate psikologjia nuk ka zgjidhur ndonje gje deri tani , perkundrazi te ben me konfuz .
    Pse teme me vete?

1. Sepse shume prej nesh kemi probleme me kete dritare njohurish.
    Nuk ka te beje me te qenin se sa me te menduarin apo idene se cfare do te thote te jesh.

2. Cdo te thote te hapesh nje dritare.
    Nje dritare do te thote drite, zhurme, ndoshta papasterti por me teper, lidhje me jashte, me te tjeret.

3. Ime me tha para pak kohesh:
    "ne punonim me tre turne, degjonim perdite si gra rriheshin nga burrat... vinim ne shpi lanim rrobat me dore, pasi lavatrice nuk kishte, lanim femijet, gatuanim... Ne fund ishim te lodhura... por stres nuk kishim. Ndoshta sepse nuk njihnim fjalen."

ps: Pyetja eshte e permbajtur ne 3 pikat me larte, nese nuk arrini ta lexoni, mos u perpiqni te pergjigjeni.

Pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga JestersWorld : 24-02-2010 mė 23:38
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    behet fjale per brainwashing ne mos gaboj , metodat psikologjike per ti kufizuar mendjet e njerezve me shume se sa aftesia e tyre per te pare pertej realitetit .. jam e sigurt qe shume pak kane per ta kuptuar ..

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    nqs ti barazon paditurine me brainwashing atehere ke te drejte;

duke qene se une konsideroj te paren nje rezultat te se dytes me duhet te te kundershtoj;

qellimi i temes gjithsesi nuk eshte shrpehja e mendimit tim, i cili eshte shprehur ne postimin e pare, por ne kendveshtrimin dhe pergjigjet e atyre qe mendojne se kuptojne pyetjen.
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Citim Postuar mė parė nga JestersWorld Lexo Postimin
    nqs ti barazon paditurine me brainwashing atehere ke te drejte;

.
    flas per brainwashing te qellimshem , ne menyre qe te mbeten ne padituri .. ndonjehere dhe kur je i ditur je i detyruar tu pershtatesh normave te te tjereve .. ndryshe te quajne "budalla"

kete gje qe ka bere komunizmi ne shqiperi e bejne shume kulte masonike , zioniste te rendit te ri boteror sot per sot ...

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Pse teme me vete?

Nuk ka te beje me te qenin se sa me te menduarin apo idene se cfare do te thote te jesh.

Nje dritare do te thote drite, zhurme, ndoshta papasterti por me teper, lidhje me jashte, me te tjeret.

"ne punonim me tre turne, degjonim perdite si gra rriheshin nga burrat... vinim ne shpi lanim rrobat me dore, pasi lavatrice nuk kishte, lanim femijet, gatuanim... Ne fund ishim te lodhura... por stres nuk kishim. Ndoshta sepse nuk njihnim fjalen."

ps: Pyetja eshte e permbajtur ne 3 pikat me larte, nese nuk arrini ta lexoni, mos u perpiqni te pergjigjeni.

Pershendetje
    Filozofia,eshte e ngateruar,e duhet te jete ngaterim.......
    Fizozofia nuk kerkon zgjidhjen e problemeve.Kerkon njohurin,percaktimin,e sjelljen e njeriut.Aktivitet shpirteror qe kerkon shpegimin e mendimit njerezor.
    1)Te gjithe kane probleme ne ate qe mendojn.Si ai qe eshte i sigurte ne mendimin e tij,si dhe ai qe eshte i pasigurte.(e nuk dihet kush ka me teper).Te jesh,do te thote "une".
    2)Te hapesh nje dritare,do te thote;qe dritaret nuk mbarojne kurre....(si ti hapesh nga brenda e si ti hapesh nga jashte.)
    3)Kush ka,problemet kryesore jetese...nuk ka kohe te "mendoje"...keshtu qe nuk ka kohe as te stresohet o te merzitet nga stresi.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Filozofia,eshte e ngateruar...

Po ben fjale per psikologjine... megjithate po ta shikosh holle holle e kane nje pike perputhje.

Personalisht nuk mendoj se te ben me konfuz. Perkundrazi.
    Hedh drite mbi disa nga arsyet e sjelljes njerezore, si edhe ne shumicen derrmuese te rasteve arrin te ndihmoje me sukses njerez me probleme te ndryshme.

Por ama keto linja te cilat sugjeron psikologjia i aplikohen gjithmone te treteve.
    Psikologu nuk mund te aplikoje teorine dhe praktikat ne fjale mbi veten asnjehere.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Pse teme me vete?

Pershendetje
    Nuk do dija se c'te shtoja ne kete pike!Mund te lere pak vend per diskutim vetem ajo fraze qe kam theksuar me bold.(Ndoshta nga qe mund te matem per nga intelekti vetem me nenen tuaj respekte per te).Jam i bindur se ne ate kohe,stresi jo thjesht nuk njihej si fjale,por edhe si forme.Po te kemi parasysh se c'fare,ai te shkakton(hemorragji lumturie)...Njerezit ne ate kohe ishin me te lumtur...ndoshta edhe nga padija!Kjo na kthen ne piken e nisjes(psikollogjia qenka e demshme)!Por,dale!
    oopss!Mrekulli!!!Une po mendoj!!!Po e kuptoj se egzistoj!(psikologjia nuk na qenka edhe aq e demshme)! Pffff...u bera lemsh!Nuk me mbetet gje tjeter vecse te pranoj tezen se c'do e mire e ka nje te keqe,dhe anasjelltas...ne fund te fundit,si do ta njihnim te miren nese nuk do te egzistonte e keqja!

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Po ben fjale per psikologjine... megjithate po ta shikosh holle holle e kane nje pike perputhje.

Personalisht nuk mendoj se te ben me konfuz. Perkundrazi.
    Hedh drite mbi disa nga arsyet e sjelljes njerezore, si edhe ne shumicen derrmuese te rasteve arrin te ndihmoje me sukses njerez me probleme te ndryshme.

Por ama keto linja te cilat sugjeron psikologjia i aplikohen gjithmone te treteve.
    Psikologu nuk mund te aplikoje teorine dhe praktikat ne fjale mbi veten asnjehere.
    Psikologjia,eshte shkence shendetesore,qe studion mekanizmin e mendimit njerezor,gjendjen shpirterore,sensibilitetin,mentalitetin...etj.E nuk duhet te jete e ngateruar,duhet te nxjeri nje konkluzion,duhet te percaktoje problemin...

Ndersa filozofia,duhet te jete e ngateruar....se ne "ngaterim" kerkon nje o shume shpegime.....O me mire kur thone;mere me filozofi...qe pak a shum do te thote;Ki durim,o mere si te vije,o nuk i dihet si eshte..,o mos gjyko....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Postime
    163
    hahahahhaha.... kjo teme. eshte e thjesht, ose e nenvlersoj une!
    kjo tregon pikerisht formulen qe kam krijuar me ane te fizikes

dituria =____1______ injoranca=lumturi => nga ku rrjedh se: dituria=___1____
    injoranca lumturi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Postime
    163
    nuk dolen mire gjithsesi, ceshtja eshte se
    cdo njeri duhet te njohe aq sa kapaciteti i tij i lejon. aq sa kapaciteti i tij te jete i lumtur.
    kjo besoj se duhet te varet nga IQ-ja.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rregullator... : 03-03-2010 mė 17:16

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •