Close

Rezultati i Sondazhit: Cili eshte arti ushtarak ( STAND - UP ) superior?

Votues
14. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Boxing

2 14.29%
  • Kick-Boxing

3 21.43%
  • Muay-Thai

4 28.57%
  • Karate

5 35.71%
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    Unica Fede Unica Passione Maska e Boy
    Anėtarėsuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    1,079
    Citim Postuar mė parė nga Sturmgewehr Lexo Postimin
    1. Per pjesen e pare, je gabim, me te vertet Kickboxerat edhej Muay Thai Luftetaret jan me te dobet ne Boxing Bout por jo te dobet, Me Saktesisht Kick-Boxerat ushtrojne Boksion edhe ne kick Box i kushtohet rendesi shum te madhe boksit ( normalisht jo ne ate nivel si ne boks pershkak se boski meret vetem me grushta ), nje Kick-Boxer nuk mund te jet Kickboxer i mir pa loje Boxi te mire, ne Muay Thai shum pak i kushtojne rendesi Boxit edhe Boximit ne ring kjo eshte shum e vertet, sic thash Jab-i si nje element bazik ne Muay Thai nuk Egziston, Gardi per mbrojtjen e kokes ne Muay Thai eshte shum i dobet dhe bokseri shum leht do i kishte depertu grushtat mbrenda gardit te Muay Thai luftetarit, Bokserat jan shum te shpejt ne levizjen e kembeve edhe duarve ashtuqe do e bombardoje Muay Thai Luftetarin menjer, ne momentin kur Bokseri do amfrohet me afer se 1.2 metre afer Muay Thai luftetarit ne ate moment Muay THai edhe goditjet e tij me kembe jan jo efektive pasiqe ne ate distance nuk mund te gjenerohet fuqi, bokseri ne kete moment do kishte punuar trupin edhe Gardin e dobet te Muay Thait dhe do e rezonte.

Ne Kick-Box eshte ndryshe, ne kick Box gardi i luftetarit eshte shum solid, levizjet e kembeve ( FOOTWORK ) jane solide edhe sa do kudo Kick-Boxeri do kishte mundur ta ballafaqoje Boxerin ne nji luft me grushta ne distanc te afert ku GOditjet me kembe do ishin joefektive ( flas per distancen 1.2 metre, 1.3 metre ku nuk mund te gjenerohet fuqi goditse, Kick-boxerat kan trejnim te fort te boskit ( normalisht jo si Bokserat por prap kan mjaft trejnim te fort te boxit ).

2. Pjesa e dyt, per ket dyshoj shum se ne Clinch boxieri do e kishte demtu shum me goditje ne melci edhe ne kok, ne Muay Thai poashtu kan edhe nje dobesi ku Uppercut-i eshte shum pak i theksuar, ne Klinch do ishte luft interesante ndermjet Muay Thait edhe Boxierit.

p.s: nese ka mundesi te me tregosh se ndermjet kujt ishte ajo ndeshja e atij linkut qe e ke postuar se nuk mund ta shikoj un, tregoma ndeshjen dhe e kerkoj vet.
    Une nuk e di nese ti vete i ke praktikuar keto sporte apo jo dhe ne cfare niveli i ke praktikuar. Une flas nga eksperienca personale. Pastaj secili ka idete e tij.

ciao

p.s Ndeshja eshte midis Peter Aerts (ish kampion k1) dhe Yosuke Nishijima.
    Perchč er coro che famo tutti quanti insieme
    dice LAZIO sei grande te volemo bene!

Iliro-Thrakas Maska e Sturmgewehr
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    ky eshte forumi me pasiv edhe me i ngadalshem qe une ndonjer kam hasur edhe pse ka mjaft numer te madh te antarve.
    Mia San Mia

Arti luftarak vietnamez 'Viet Vu Dau Kung Fu"

Ego? Superego? Maska e Harakiri
    Anėtarėsuar
    07-10-2004
    Postime
    638
    Mua me ka terhequr me shume xhudo ngaqe edhe vete jam cik si i madh e i rende. Ne shkolle te mesme kam dashur ta praktikoj por shkolla ime kishte vetem mundje dhe ketu afer s'kam qendra qe e mesojne.
    "Kto pershembull i kput ai neni per pervetsimin e burrave t'martum"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Sporti luftarak me i mire eshte Jet Kune Do, ose sporti qe e ka shpik gjeniu Bruce Lee. Nese keni lexuar ndonjehere librat e tij e shihni qe eshte shume perfekt dhe siguron fitore ne cdo aspekt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-12-2005
    Vendndodhja
    Sweden
    Postime
    7

Krav Maga

Besoj se ne raste lufte dhe situata ushtarake, mbijetesa eshte kryesorja.

Prandaj sipas meje, asnje nga alternativat e propozuara nuk vlen ne keto situata. Nje kombinacion i mire, mes disiplinave te ndryeshme, dhe reflekseve natyrore te njeriut bejn Krava Magan sistemin me te persosur per perdorim ushtarak, policor por edhe civil.

Ka ndonjeri prej jush experience nga Krav Maga, ose dini ne qoft se exiztojne klube te tilla ne Shqiperi?
    Peace is the virtue of civilization. War is its crime.

Pėr: Krav Maga

Per mendimin tim eshte Aikido.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2010
    Postime
    51

Pėr: Cili eshte arti luftarak ( STAND-UP ) superiore?

Sportet luftarake jane sporte KOTI dhe per perfitime personale!
    Fitorja ne dyluftim nvaret nga pergaditja Psiqike dhe ajo fizike, ajo psiqike shum me e rendesishme, forcat elite te disa shteteve mundohen e stermundohen me ushtrime te ndryshme dhe jo per te fituar muskuj por per tu pergaditur psiqikisht.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •