O FISNIK!!!!!
Qe ne postimin e pare(nr 15 ne kete teme), une pohova:
Nje kristian nuk e ka gjithe kete dyshim qe keni ju myslimat ne njesine e Zotit!!!!Postuar më parë nga jarigas
Nese une pohoj se :"Zoti eshte Nje dhe i Vetem", sipas teje le vend per ndonje Zot tjeter?????
Kjo eshte pergjigja qe kerkove e une ta dhashe qe ne fillim!!!!
Pyetja ime ngelet akoma ajo te ciles ke tmerrin t'i pergjigjesh, ti dhe gjithe sorollopi yt:
Nese nuk ke burrnine te diskutosh si i barabarte me forumistet e tjere, pra te kesh guximin te pergjigjesh kur te bejne nje pyetje, me po aq inteligjence si kur kerkon pergjigje per pyetjet e tua, me mire vere bishtin nder shale dhe struku ne nenforumin islamik...atje ku Smth_poetic ju mbron nga e verteta.....Ti je trupi, shpirti apo mendja Jote???![]()
Jarigas
Uvejsa, sic e ka permendur edhe Toni i Akuinit me siper, nje dallim esencial n te kuptuarit mbi parajsen eshte se per te krishteret ajo fillon qe ne kete jete.
Ne thelb pra qendron komunioni me Zotin dhe jo shperblimi!
O Dylber !!!!
Përderisa e quan Jezusin Zot, per mua jan 2 ! E mos te flasim tani edhe per Shpirtin e shenjt ! Po a kuptoni more ju logjik ?
Nese ti pohon keshtu, ke te drejt, por nese del dhe me thua qe Jezusi eshte Zot. Ketu jo qe lindin dyshimet, por ato edhe konfirmohën !Nje kristian nuk e ka gjithe kete dyshim qe keni ju myslimat ne njesine e Zotit!!!!
Nese une pohoj se :"Zoti eshte Nje dhe i Vetem", sipas teje le vend per ndonje Zot tjeter?????
Kjo eshte pergjigja qe kerkove e une ta dhashe qe ne fillim!!!!
Pyetja ime ngelet akoma ajo te ciles ke tmerrin t'i pergjigjesh, ti dhe gjithe sorollopi yt:
Pyetja jote eshte pyetje, pa lidhje, sepse trupi i njeriut s'ka te bej me Trinin. Ti e din qe trupi vdes, kurse shpyrti vazhdon jeten e saj.
Ne trinin, Jezusi her vdes, e her ringjallet,.. bile ate per çdo vit ! A eshte kjo me vend te thuhet qe "Zoti u ngjall" ? Ne gjithe universin, dulen romaket dhe e mbyten *Zotin* ? O jarigas, jo qe dicka, po kjo puna e trinis nuk qendron kurrsesi. Jo ti, po as papa nuk mund ta shpjegoj kete abtrakcion te 3-ve ne 1.
Kete sygjerim berja vetes Jargo, eshte zakon kishtar qe t' ju pelqejn keto lodra me bishta e kuja pa shal.Nese nuk ke burrnine te diskutosh si i barabarte me forumistet e tjere, pra te kesh guximin te pergjigjesh kur te bejne nje pyetje, me po aq inteligjence si kur kerkon pergjigje per pyetjet e tua, me mire vere bishtin nder shale dhe struku ne nenforumin islamik...atje ku Smth_poetic ju mbron nga e verteta.....![]()
Ti nuk don te kuptosh, por te vertetosh tezen islamike mbi politeizmin e krishtere, pasi vetem keshtu e ndjeni veten me te mire se kristianet.....po mendohesh akoma per pyetjen time????S'ka asnje "dijetar" islamik qe te te ndihe?????
Hajt te ta bej me te thjeshte,fisnik:
1 trup + 1 shpirt + 1 mendje =?
Jarigas
o kardinal,
1 trup, 1 shpirt, 1 mendje = nje njeri ! (jo Zot)
Tash, kur i kem 3 persona sic u shpreh Matrixi dhe Co.
Sa trupa, sa shpirta dhe sa mendje po na dalin ?
Un s'po t'kuptoj se pse po mundohesh te fshehesh te verteten ! Po thuaj, qe po,.. te krishteret besojn tre zota ! E mos me thuaj qe po, po jo, e bla-bla-bla... !
Flm per "kardinalin"!!!!
Ne te Shqiperise e perdorim per diçka "superlative"...
Pra ti je dakord qe 3(gjera) mund te jene se bashku 1(nje) gje???
Logjika jote arrin ta kuptoje kete, edhe pse sheh vetem 1(nje) gje, trupin???!!!
NUk e besoja se do te kishe guximin ta thoshe, por e the!!!!!
Pra perfundimi yt eshte se nuk eshte kaq pa logjike triniteti i Njeriut, apo jo???
Pastaj, kalojme ne hapin e dyte.......
Qarte deri ketu???
Jarigas
ore ti, a te ka shkue ndermend ndoniher se nga e ka perardhjen allahu qe ti e beson si perendi?
Pra allahu eshte "made in" perendi i paganve ne shekullin e gjashtë. Pra allahu në fakt ishte një nga 360 zotat që adhuroheshin atje, dhe ishte zoti kryesor në kabe. Per at arsye në Kuran, nuk shpjegohet se kush është allahu, ngaqë të gjithë arabët e njihnin mirë se kush ishte allahu, në fakt allahu ishte perëndia-hënë që arabët adhuronin. Fakti që allahu ishte një nga zotat kryesorë paganë që adhurohej nga arabët është i padiskutueshëm dhe është ma mairë qe të mirresh me keto hulimtime.
Pra është mirë qe ta kursejsh bile gjysmen e kohes qe mirresh me Hyjin e të krishterve duke ua nençmuar dhe mohuar Zotin e tyre dhe të mirresh me punet dhe besimin tënd se as qe e din se kujt i beson per Zot por ne mënyrë të verbert konsideroni "fe" ta sulmoni krishterimin dh besimin e tyre, konsideroni "fe dhe Zot" ta mohoni Hyjin e Vertetë Atin e Abrahamit dhe trashigimtarit - KRISHT!
Zoti të ndriqoftë në Driten e Tij - KRISHT.![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 23-04-2010 më 09:25
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
mua nuk me vjen mir qe diskutohen kesi lloj temsh,keto ngjallin mos toleranc dhe konflikte ndermjet njerzve. keto tema janë diskutar para shum e shum viteve sa qe ka pas edhe shum luftra
Krijoni Kontakt