Close
Faqja 15 prej 18 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 175
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Hahahahah......folozofia eshte sport i rende....jo te gjithe mund ta ushtrojne, prandej kur te hapesh tema me permbajtje filozofike, matu 100 here......se u beme si kembet e dhise.....sapo del nje islamik i ri nga medreseja, vjen ketu a na hap barkun me "llogje", e pastaj ja mbath me bisht nder shale........si Mjeksia, fisniku, uvejsa, Ximi, xhamia, etj, etj....edhe ti ne vathe me ta.....
    Ti akoma nuk e din se çfare eshte Zoti ne te cilin beson; si pretendon te kuptosh Trinitetin kristian????

Alleluia......
    Te gjithe njerezit e te gjitha shtresave kan te drejt te besojn dhe te kuptojn te njejtin Zot. Pyetja ime ishte e thjesht, teper e thjesht qe te korri pergjigje kaq te komplikuara saqe edhe ti, filozofi, humbesh ne to, un s'di pse te dukem medresant ? Po edhe sikur te isha, ajo shkoll nuk ndryshon ne asgje nga nje shkoll normale me sa di, por nuk eshte tema, keta qe mi permende paskan qen me te ditur se un, sepse e paskan kuptuar aftesit e tua per t'kuptuar, un po pate qef, do te rri edhe pak dhe do t'mesojm gjera t'reja.

Un e di se ne cfar Zoti besoi, e din edhe ti.

Tash po i kthehemi temes, dhe "filozofis" tende, (te rend lol)

A e din ti shoku filozof, qe Triniteti se kishte par diten para vitit 381 ?
    (po te ndihmoj pakes)

Nese kte e din, ateher e din edhe historin e Trinitetit dhe kjo i bie qe s'ka asgje te bej me Jezusin dhe krishterizmin e gjenerates se par te krishtereve.

Por nese me thua qe jo, ateher me duhet te kthehmi ne histori dhe ti perkujtojm sebashku disa fakte qe jo cdo kujt do ti vinte mir kur ti lexon.

Pershendetjet e mia,

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Po ti don te kuptosh kendveshtrimin e te krishtereve mbi kete pike, apo thjesht don te mbrosh tezen tende te bazuar ne Kuran????
    A e ke te qarte qellimin e kesaj teme qe ke hapur apo jo????
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Po ti don te kuptosh kendveshtrimin e te krishtereve mbi kete pike, apo thjesht don te mbrosh tezen tende te bazuar ne Kuran????
    A e ke te qarte qellimin e kesaj teme qe ke hapur apo jo????
    Un e konsideroj si nje fat qe mund te debatoj me ty, qellimi im eshte e verteta, vetem te verteten dhe per te verteten e kam hapur kete tem. Un s'po kerkoj me shume, e nese deshiron e lem edhe kuranin anash ?!
    E nese e perdori, kjo do te ishte vetem nje plus ne favor te historis.

Tani mund te vazhdosh.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga Gj.Fishta Lexo Postimin

A e din ti shoku filozof, qe Triniteti se kishte par diten para vitit 381 ?
    (po te ndihmoj pakes)
    GjF,

mos na ec ketu, te lutem, me tekste te kopjuara. Mundohu njehere qe te lexosh vete dhe te dalesh ne perfundime po vete.

Ne kete qe po thua ti, mund te flasesh per termin (ndoshta), por jo per konceptin. Ungjilli nuk flet per askend tjeter vecse per Atin, Birin dhe Shpirtin Shenjt. Dhe jo vec Ungjilli, por edhe krejt Beselidhja e Vjeter flet per keto tre vetje te Zotit te vetem.

Tash, ti mund te na vish me shume e shume perralla se qysh e cka eshte Shpirti Shenjt, por ne thjesht nuk e besojme ate gje.

Keto pyetje ne fund jane vec per ty. A kaq e nevojshme eshte per ty si njeri qe te me bindesh mua se Nje i Vetmi Zot s'i ka tre vetje? A nuk mundesh thjesht te me respektosh per ate qe jam? Kur une te respektoj ty ne besimin tend, pse ti nuk e ben kaq gje per mua? A mendon se e nderon Zot me ato cfare shkruan ketu kundrejt neve te krishtereve?

Mendohu te pakten dy here para se te pergjigjesh, por gjithsesi e pres pergjigjen tende te sinqerte, ashtu sic do te pergjigjeshe perpara Zotit.

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Po si mund te them qe eshte sulm kunder krishterizmit vetem pse bera pyetje ?

Un mendova te bejm nje debat pa fyerje, duke e mbrojt gjithsecili kendveshtrimin e tij si njerez te civilizuar.

Por nese s'duani, dhe tingellojn provokuese e ndoshta edhe shokuese keto pyetjet e mia, atehere mbylleni temen me heret.

Por ta dini qe nuk ishte qellimi im. Un thjesht desha te debatoj mbi kete qeshtje ku dy besimet tona, dallojn kategorikisht ! Sic e thash me heret, desha ti provokoj logjikat e juaja jo per te keq, por thjesht qe te mendojm e ne vete te meditojm me thellesisht jo rreth Trinis, por Njeshmeris se Zotit.

mos na ec ketu, te lutem, me tekste te kopjuara.
    Asgje s'kopjova :?¿ ...

Paqja me ty!
    Paqja qoft edhe me ty.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    GjF,

them qe ta mbyllesh kete teme derisa ta kuptosh se nuk ishte vec pyetje nga ana jote per te mesuar dicka, por imponim i mendimit tend dhe biles i sjelljes se argumentave kundershtuese, te cilat nuk munden assesi te jene pyetje per sqarime te mendimeve qe jane tashme te ngulitura ne mendjen tende.

Mund te jetojme te qete, secili me mendimet e veta .

Paqja me ne!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    GjF,

them qe ta mbyllesh kete teme derisa ta kuptosh se nuk ishte vec pyetje nga ana jote per te mesuar dicka, por imponim i mendimit tend dhe biles i sjelljes se argumentave kundershtuese, te cilat nuk munden assesi te jene pyetje per sqarime te mendimeve qe jane tashme te ngulitura ne mendjen tende.

Mund te jetojme te qete, secili me mendimet e veta .

Paqja me ne!

Po s'ju pelqeu, edhe e mbyllim.

Hë Jarigas ? Ku mbete ti,... c'thua e mbyllim apo jo ?

Dielli_ime, mua me se shumti me irituan pergjigjet e Jarigasit, e shendrroi trinitetin ne nje filozofi te pakuptueshme dhe me detyroi te kthehem ne burim te origjines per ta kuptuar doktrinen e 3-ve ne 1.

Selam per te gjithe,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-07-2009
    Postime
    63

Zoti

Masparit vug'jatjeta juoj t'neruoshimit antar.Vet e besoj se asht veç ni Zot por pova nap i shëmullet rrin ekonomistat,ose politikanat rreth sofret edhe nëdasht sa jan, e prej ka jan githicilli kame kuvët idejat e veta e nuk kan meu marrvesh,por funi i punës kan me arrdh gati t'tan ni rrug çi jan nis e kan meu gjet atje.Merni edhe gazetat tana shkruojn për tema çi jan aktuel por dikush shkrua mamir e dikush ma bukur e duon me blijedh sama shum lexuosa për qar t'vet.Jashtu i shohi vet fejat ,gjithicilli Frat ose Hoxha, rabin ose vlladika duon me blijell sama shum fetar rreth vetit se gjithicilli fetar bjen diçka. Mamir ite kën me dvet përse jan da fejat ?Për shëmull Krishti a kën çifut e tash kallzoni ju mua përse nuk jan Izraeli Katolik por kan marr i tjetër fe e Tan bota e kapa Krishtin.Mos ëm merrni vesh keq se vet jam fetar e besoj në ZOT POR DO SENE NUK ËM HIJN ËN KRYE PËRSE DUHET ME PA AQ FEJA E PËRSE E TRRNON NJERI FEN KUR BARABAR TANVET NA PRIJNË DERI TE ZOTI.jATY DUHET ME GJET PËRGJEGJ.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga Gj.Fishta Lexo Postimin
    Po s'ju pelqeu, edhe e mbyllim.

Hë Jarigas ? Ku mbete ti,... c'thua e mbyllim apo jo ?

Dielli_ime, mua me se shumti me irituan pergjigjet e Jarigasit, e shendrroi trinitetin ne nje filozofi te pakuptueshme dhe me detyroi te kthehem ne burim te origjines per ta kuptuar doktrinen e 3-ve ne 1.

Selam per te gjithe,
    GjF,

Gjithmone neper forume ka njerez qe me irritojne me pergjigjet qe japin, por kjo nuk nenkupton qe une duhet ta humbas toruan e te behem njesoj si ata. Ka shume menyra te mira per t'u pergjigjur, nese mendimet nga zemrat tona dalin nisur prej dashurise dhe miresise qe e kemi per njeri-tjetrin.

Eshte normale qe te te duket ty filozofi shpjegimi i Trinise Shenjte, por besome se as vete Shen Augustini nuk e pati te lehte ta kuptonte. Vete edhe te krishtereve u them qe nese duan ta kuptojne Trinine e shenjte, atehere eshte mire qe t'i luten Atit me ndermjetesine e Birit dhe nepermjet fuqise se Shpirtit Shenjt.

Mirepo, duhet ta kuptosh se shkrimet e tua nuk paten qellim qe ti te mesoje dicka per Trinine, por ti u mundove qe permes shkrimeve te imponoje ate cka beson vete, permes teorive perjashtuese te njesise dhe trinise.

Gjithsesi, personalisht besoj se kesaj teme i ka ardhur fundi si shume e shume te tjerave qe nuk frymojne mirekuptim te ndersjelle.

Paqja me ne!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Shen Augustini ka vdekur pa e kuptuar trinitetin.

Un se quajta filozofi, por Jarigasi, bile jo filozofi te thjesht !

Si mund ta perthakoj logjika e njeriut kur thuani qe : Zoti eshte 1, dmth 3 ne nje Zot, dhe ky Zot eshte i papjestueshem ? Kurse ne te njejten kohe, thot sh.Augustini, ne Kryq vdic vetem Jezusi kurse dy tjeret s'vdiçen edhe pse eshte dashur qe te vdesin pasiqe Zoti eshte 1, dhe i papjestueshem, ku eshte e verteta ???

Un s'po impunoj mendime, ju vazhdoni e besoni 3 ne 1 apo 1 ne 3, kurse un vazhdoj e te besoj 1 ne 1.

Faqja 15 prej 18 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •