Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Pse ndalohen Radiot Fetare në Kosovë?!?!

Po behen më shumë se 10 vjet dhe vazhdimisht refuzohen kerkesat dhe lutjet per leshimin e disa frekuencave te nje radio me karakter fetar ne kosove.

Kur e kemi fjalen Radio Fetare, ketu perfshihen Radio te cdo Feje dhe jo te ndonje feje te caktuar.

Para disa viteve, Naim Ternava kryetar i BIKut, kishte kerkuar nga UNMIKu leje per hapjen e nje radioje fetare islame, mirpo UNMIKu e kishte refuzuar nje kerkes te tillë, dhe Naim Ternava kishte bere kerkese/ankes edhe ne keshill te sigurimit per nje padrejtesi te till, mirpo siduket edhe ajo tentative ka deshtu!!

Tash shtrohet pyetja??? Ku qendron e keqja apo rreziku i hapjes se nje radioje fetare, qoft islame apo krishtere?? Ne te gjitha shtetet e botes kemi radio fetare, thjesht kemi radio fetare ne shqipri dhe ne vendet e rajonint, pse te mos kete edhe ne kosove??

Kosova synohet te jete vendi me legjislacion me demokratiku ne botë, thjesht tentohet te instalohet nje sistem experiment i llojit te veqant ne bote deri me tash dhe Hapja e nje radioje fetare logjikisht dhe faktikisht nuk shkel asnje akt normative te qoft edhe nje statuti te thjesht e te mos flasim per ndonje ligj apo konvent nderkombetare.

Pse ndodh nje gje e tille?? Ky rast ka karakter te nje metodike komuniste dhe aspak nuk gjason me nje sistem demokrat qe tenton ta kete kosova?!
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Kush nuk i lejon? UNMIK? Ky eshte enti qe i rregullon keto pune?

Me cfare motivacioni u ndalokan?

Dhe nese jane ndaluar pa justifikim, perse askush nuk ka ngritur padi?

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Kush nuk i lejon? UNMIK? Ky eshte enti qe i rregullon keto pune?

Me cfare motivacioni u ndalokan?

Dhe nese jane ndaluar pa justifikim, perse askush nuk ka ngritur padi?
    Shiko per tu ndalu diqka, duhet te existoj ndalesa (norma apo ligji) dhe perderisa nuk existon nje ndales e till, eshte i lejuar nje veprim i tille, mirpo ne kosove ne menyre burokratike vazhdimisht ndalohen cdo frekuenc per hapje te ndonje radioje fetare dhe arsyeja eshte: Badihava, thjesht ska arsye!!!

Ndersa qka eshte edhe me skandaloze, ska disa dite bisedova me nje redaktor dhe pronar te nje radioje jo fetare ne kosove dhe deklaroi qe nese plason ndonje emision fetar ne radion e tij, ka presion te madh, dikur nga OSBEja dhe tash nga komisioni i pavarur i mediave dhe ka pas rast kur pas nje emisioni fetar ku eshte leshu nje ligjerat i nje hoxhe, ka ardh OSBEja ia ka mbyll radion per nje jav rresht!!!

D.m.th leje qe nuk lejohet hapja e nje radioje mirpo edhe emisione fetare nuk lejohen edhe neper ato radio jo fetare!!!

Ndersa skandali tjeter: Deri tash te gjitha Xhamiat neper Kosove, kan paguar 3.5 euro taks per TV (3.5 euro pages per ta shikuar RTKn) Shtrohet pyetja si ka mundesi qe Xhamia te shikoj TV????

Jetojm ne qeqeni apo ne kosove???
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Ajo puna e takses eshte tjeter gje...
    Normalisht nuk ka TV... dakord. Po ama shteti thote : Une kushtet ti kam krijuar. Shikoje. Po edhe po mos ta shikosh, vetem se ta krijova mundesine, duhet te me paguash.
    Shtet hesapi. Me keto gjera mbahet.

Kurse per punen e radiove po me ben habi. Nuk ka mundesi qe te ndalohet hapja e nje radioje, aq me teper pa motivacion.
    Kjo eshte censure. Une nuk e di si i keni punet ne Kosove, po normalisht nje Avokat i Popullit duhet te funksionoje besoj.

Nje si ai mund ti jepte drejtim kesaj ceshtjeje.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    A do te lejonit ju nje Radio anti islame, pra qe do te sillte islamin ashtu sic e predikon Kurani dhe Hadithet, normal se jo, do t'i rrahnit njerezit, a ketu na flisni per demokraci, vetem nese iu konvenon.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Problemi ?

Kan frigen qe shqiptaret po behen te gjithe praktikant, dhe tani evropa nuk do arrij ti blen shpirtrat e tan te varfer me ka 5ooo € !
    Po ua shpjegova islamin si duhet, jo 5 mijë, por as 5oo milion nuk do e kishin ndrruar besimin e tyre !

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Pse, a ua pau kush hajrin feve a?
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Ku qendron e keqja apo rreziku i hapjes se nje radioje fetare, qoft islame apo krishtere??
    Sepse ekzistojnë shumë Anton Kçira, të të dyja besimeve!
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Gj.Fishta Lexo Postimin
    Problemi ?

Kan frigen qe shqiptaret po behen te gjithe praktikant, dhe tani evropa nuk do arrij ti blen shpirtrat e tan te varfer me ka 5ooo € !
    Po ua shpjegova islamin si duhet, jo 5 mijë, por as 5oo milion nuk do e kishin ndrruar besimin e tyre !
    Tua shpjegojne si duhet dmth duke filluar qe nga xhihadi e deri te martesat me femije 9 vjeç???????
    Dhe duke vazhduar mandej me vellazerimin me arabin dhe somalezin si mysliman, me shqiptarin jo-mysliman qafir qe duhet vrare ne emer te Allahut, me mallkimin e Amerikes dhe levdimin e Arabise Saudite, ...etj....
    HAjt ta bejm Kosoven prape Turqi!!!!Oburra....t'ja tregojme Evropes qe ne jena po ata qe ishin nen Turqi.....gomaret e Ballkanit......!!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Tua shpjegojne si duhet dmth duke filluar qe nga xhihadi e deri te martesat me femije 9 vjeç???????
    Dhe duke vazhduar mandej me vellazerimin me arabin dhe somalezin si mysliman, me shqiptarin jo-mysliman qafir qe duhet vrare ne emer te Allahut, me mallkimin e Amerikes dhe levdimin e Arabise Saudite, ...etj....
    HAjt ta bejm Kosoven prape Turqi!!!!Oburra....t'ja tregojme Evropes qe ne jena po ata qe ishin nen Turqi.....gomaret e Ballkanit......!!!
    Ti nese e sheh keshtu Islamin, vertet je gomar, jo i ballkanit por i ter botes.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •